Depresszió okozhat ilyen fokú gyengeséget?
Figyelt kérdés
Az utóbbi 2 hónapban nagyon gyengének érzem magam, alig bírok felmenni a lépcsőn. Olyan érzés, mintha több tonna súlyt cipelnék. Amikor felérek, csak kapkodom a levegőt. Amikor reggel felkelek az ágyból, már azt is ilyen nehéznek érzem. Semmire nem tudok koncentrálni, olvasás közben ugrálnak a gondolataim össze-vissza, nem tudom követni a sorokat. Voltam már ideggyógyásznál, belgyógyásznál, elküldtek különböző vizsgálatokra. Egyelőre nem találtak betegségre utaló jelet. Augusztus 8-án még agyi MR vizsgálatra kell mennem, hogy nincs-e valami elváltozás a fejemben. Az elmúlt 2 hónapban annyira beképzeltem magamnak, hogy valami súlyos bajom lehet, hogy teljesen inaktív vagyok. Csak azt nem tudom, hogy a depresszió volt-e előbb, ami kiváltotta ezeket a tüneteket, vagy a fizikai állapotom hozta elő a depressziót. Pénteken voltam pszichiáternél, kaptam Valdoxant, egyelőre nem érzek változást (a gyógyszer alapból 2 hét után kezdi kifejteni a hatását). Más is tapasztalt már ilyen tüneteket depresszió okán?2012. júl. 26. 09:05
1/8 Dudusom válasza:
Igen,ez sajnos általános,hogy a depresszió alatt ennyire fáradtnak érzi magát.Egyes emberek még a házi munkát sem tudják elvégezni,nemhogy munkába menjenek.Persze vannak egyéni különbségek,mint hogy a depresszió sem egy homogén betegségcsoport,vannak különböző változatok.
2/8 A kérdező kommentje:
Amit én régebben depressziónak hittem, az ehhez képest semmi sem volt. Apukámat depresszióval kezelik fiatal kora óta. Én 28 vagyok, és most jött elő ez az állapot.
2012. júl. 26. 09:24
3/8 anonim válasza:
Igen, de kétségteleünl lehet fordítva is a dolog, hogy bármi más váltja ki, és a depit pl. ez hozta elő. Így aztán nem is alszol jól, az tovább fokozza a fáradtságot. Ennél jobban nem csinálhatod, mint kivizsgálás + depi kezelés.
4/8 anonim válasza:
ÉS mi van azzal aki sohasem fog kigyógyulni a depreszióból? Sajnos rám ezek a tünetek is ugyanazok mint neked, csak én még aludni sem tudok, viszont olyan dolgot tettek velem a szüleim amit SOHA SEM FOGOM TUDNI KIHEVERENI, most nem írom le hogy mit tettek de már 2 éve depressziós vagyok elég keményen, és lehet hogy már csak ahlál fog meggyógyítani.
5/8 anonim válasza:
Az is kiheverhető. Hasonló tapasztalatom van, és évekbe telhet, de nekem pl. a pszichológus nagyon gyorsan nagyon sokat segített, utána magamtól is tudtam folytatni, mára egész normálisan elfogadtam, hogy nekem ez jutott. Időnként megzuhanok tőle, időnként én is úgy érzem, itt már a halál jön... aztán folytatom tovább... és baromi lassan, de a helyzet javul. Máig nem zárom ki, hogy ennek ellenére nem természetes vége lesz, de talán jó ez az irány.
6/8 A kérdező kommentje:
Én most érzem igazán, mit élhetett át apukám egy életen át. Felkelek reggel, gyönyörűen süt a nap, ezernyi tennivalóm lenne, mégis nyomott vagyok.Alapból semmi okom a depresszióra. Bámulom a tévét, de a nagy részét nem regisztrálom. Beszélnek hozzám, de konkrétan nem tudom, miről, csak ha erőből megpróbálok odafigyelni. Megveszem a legjobb kajákat, befalom, mégsem okoz örömöt. Beteszem a kedvenc vígjátékomat, de egy árva mosoly sem jön az arcomra. 2 hónapja még más ember voltam: dolgoztam, tanultam, szórakozni jártam a barátaimmal. Ez egyik napról a másikra megváltozott. Mintha a belső énemet kicserélték volna egy másikra, akit nem ismerek. Most nincs kedvem kimenni a házból. A legszomorúbb az, hogy az igazat nem tudja senki, és el sem mondhatom.
2012. júl. 28. 08:22
7/8 anonim válasza:
A végén megmondtad a kulcsát a dolgoknak, ugyanis nyilvánvaló, hogy ennek van oka, és nem a semmi az, ahogy írod. Az, hogy úgy döntesz, inkább vállalod, de még az orvosodnak se (mellesleg nekem úgy tűnik, nem is szedsz még antidepresszánst se) mondod el, az bizony a te választásod, és bizonyára tisztában vagy vele, hogy ha akarod, van kiút, csak neked ez a "jó".
Ha elmennél pszichiáterhez, anélkül is sokat el tudnátok érni, hogy ezt a konkrétumot elmondd, habár igazi eredményekhez nem érdemes eltitkolni a valódi kiváltó okot.
8/8 A kérdező kommentje:
A családom tud róla, és voltam pszichiáternél is (le is írtam a kérdésben). A baráti körömben nem akarom elmondani, max. a legjobb barátomnak, de vele már beszéltem ezekről a dolgokról.A beszélgetés sokat segít, azt én is tapasztalom.
2012. júl. 28. 10:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!