Pár napja ki se tettem a lábam az utcára. Rettegek az emberektől, rámtör a szorongás. Legutóbb is csak a közeli postáig és boltig mertem menni, azóta sehova. Ha kimegyek, az szükség miatt van (bevásárlás, csekkbefizetés). Ez idő alatt, amíg "kint vagyok", szorongok és extrém gondolataim vannak (például milyen lenne spontán belelőni a tömegbe, kiugrani egy autó elé, stb.) Alig várom, hogy hazaérjek, itthon bezárkózom, és maximum az ablakot nyitom ki. Ha nyitva van az ablak, még az is idegesít, mert félek hogy bemászhat valaki bármikor (földszint).
Nem troll vagyok, nem hülyülök, úgyhogy normális választ szeretnék kapni.
Keress neten pszichiátert, és hívd házhoz, vagy menj el hozzá, attól függ, melyikre van esély. Nyilvánvalónak hangzik, hogy gyógyszer + terápia.
2012. júl. 26. 01:19
2/10 anonim válasza:
Fóbiád van,elég rendesen,olvass utána a fajtáinak,aztán nem ártana egy orvos,mert ez már nehéz ügy,nem biztos hogy ki tudsz jönni egyedül belőle.Egy módja ennek,amit saját magad is alkalmazhatsz,a hozzászoktatás elve.Tehát kimész egy méterre,bemész.Később tovább mész,visszamész,egyre nagyobb távolságokat megtéve,és érzékelve hogy nem leselkedik rád veszély a nagyvilágban.Sok pici sikerélmény,és bátrabb leszel.És ezt naponta gyakorolni.
2012. júl. 26. 01:21
3/10 anonim válasza:
Lehet, banálisnak tűnik a válaszom, de mert nem kell pszichiátriai esetnek lenni ahhoz, hogy az ember ilyen rosszul érezze magát, első körben lehet, meg kellene próbálnod vmiféle vitaminkészítmények szedését, mert bizonyos vitaminok/nyomelemek stb. hiánya is okozhat szorongást, depressziót. Ha nem segít, akkor szakemberhez kell fordulni.
2012. júl. 26. 01:23
4/10 anonim válasza:
Butaságot beszélsz! A vitamin nem erre van, és azért, mert valaki pánikbeteg, vagy szorong, még nem jelent semmi negatívat a "pszichiátriai eset". Mégis milyen vitamin oldja majd ezt meg, és mennyi idő alatt? Mit érdekel az téged, mi? Csak hangoztasd... ez a lényeg!
2012. júl. 26. 01:28
5/10 A kérdező kommentje:
Jártam pszichiáterhez fél évig. Semmi nem változott.
2012. júl. 26. 02:02
6/10 anonim válasza:
Ha szó szerint semmi, akkor másikhoz menj. Különben ne számíts egyik napról másikra javulásra, ez nem olyan. :S
2012. júl. 26. 02:13
7/10 anonim válasza:
#4-nek! Köszönöm az intelligens helyreigazítást, a tisztánlátás kedvéért: voltam pánikbeteg, a szorongás is gyakori vendég volt a házam táján, és pszichiáternél is jártam az ügyben. Teletömött (volna) antidepresszánssal, amit végül az igen durva mellékhatások miatt szedni sem tudtam. És akkor most sorolom azt a néhány varázsszert, amit szerinted csak a hangoztatás kedvéért próbáltam jelezni: béres csepp, magnézium, b vitamin komplex. És jééé, azóta valahogy elkerülnek a pánikrohamok... De semmi baj, te nyugodtan olts le bárkit, aki esetleg saját tapasztalatból próbálna másnak ötletet adni a jobb közérzethez. (#3 voltam)
2012. júl. 26. 02:43
8/10 anonim válasza:
Szia, szerintem csak valaki kellene aki segít kimozdulni a kis világodból, egy jó barát esetleg. Írj privit ha gondolod, ha közel laksz akár össze is barátkozhatunk.
2012. júl. 26. 04:20
9/10 anonim válasza:
Te se pánikoltál még! :) Bár a jó szándék is szép dolog, úgyhogy nem akarlak miatta cikizni!
2012. júl. 26. 07:42
10/10 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Ha pszichiátriai beteg vagy, ( voltál) akkor tudod mi ez. Orvos kell a gyógyuláshoz, pszichiáter. Csak rajtad múlik, hogy mit csinálsz. Én tudom, hogy ilyent ember csak rémálmában írna, trollkodásként.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!