Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Te mit teszel ha jön a depress...

Te mit teszel ha jön a depresszió?

Figyelt kérdés
tavaly ilyenkor volt az első idegösszeomlásom. mostanában megint érzem hogy kezd úrrá lenni rajtam a depresszió pedig valójában nincs is rá okom. ez is olyan betegség amivel együtt kell élni. az a legdühítőbb hogy az ember nem is tehet róla csak csak úgy jön magától... akik hasonló cipőbe jár mit szokott ilyenkor tenni? ilyenkor nem tudom elviselni az embereket a tömeget semmit. idegesít minden és mindenki... elsírom magam ok nélkül... nehéz! előre is köszönöm a válaszokat/segítséget illetve tippeket :)

2012. júl. 24. 12:38
 1/6 anonim ***** válasza:
hallgatom a kedvenc zenémet,Tvt nézek,kicsit számitógépezek,eszek édeséget,járok a barátaimmal sétlni,családi látogatások,olvasok,strand,kirándulás... és el is múlik :)
2012. júl. 24. 12:40
 2/6 anonim válasza:

Ha lány vagy csinálj egy igazi csajos napot.:)

Törődj csak magaddal hallgass zenét, körömfestés, vásárolgatás, pihenés stb..

2012. júl. 24. 12:45
 3/6 anonim ***** válasza:

"ez is olyan betegség amivel együtt kell élni."

Na, ez egy oltári nagy marhaság. A hülyeséggel kell együtt élni. A depresszió kezelhető.

2012. júl. 24. 12:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Próbálom minél jobban elterelni a figyelmem. Zenét hallgatok, tv-t nézek, netezek, beszélgetek a a Tesómmal és Apuval, néha lemegyek sétálni, ilyesmi.

Most épp' én is a nehezebb időszakába léptem:S Aki azt írta, hogy oltári hülyeség az, hogy együtt kell ezzel élni: ez nem igaz, mert oké, hogy kezelhető, de el nem múlik! Szóval valamilyen szinten akkor is együtt kell vele élni. Engem sok éve kezelnek, mégis szenvedek...

2012. júl. 24. 12:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Talán ez a legrosszabb, amit írsz, hogy "az ember nem is tehet róla", meg hasonló módon teljesen magadon kívülivé teszed. Ha róla nem is tehetsz, ellene igen. Te vagy az egyetlen, aki tehet ellene, sajnos az valószínűleg nem, aki az igazi kiváltó oka. Ha nem múlt el, és időnként csak így jövöget, akkor te nem vagy kint belőle, ne hagyd abba a kezelést!
2012. júl. 24. 12:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddig hozzá szólásokat! Szeretném tisztázni a pillanatnyi depresszió és a depresszió mint betegség közötti hatalmas különbség. Ha napokig rossz a kedved mert a Julcsi vagy Józsi elhagyott akkor bizony az is depresszió tüneteivel jár. Nekem pl. szorongásos depresszióm van nyilván hozzájárul a környezet a neveltetés a szülők és a barátok is a kialakulásban. Egyszerűen leírva az agy rossz elektronokat küld ezért elindul egy hibás folyamat. Természetesen gyógyszerekkel és pszichológus segítségével át lehet vészelni. De teljesen nem lehet megjavítani a hibát. És ezért mondom, hogy nem tehetek róla. Abban nem tehetek, hogy időként kicsit felül kerekedik rajtam. De azt hiszem akik már évek oka benne vannak tudják miről beszélek... ez olyan mint a rák vagy bármilyen más "gyógyíthatatlan" betegség.
2012. júl. 24. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!