Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki segítsen! Ez paranoia?...

Valaki segítsen! Ez paranoia? Ha nem, akkor mi?

Figyelt kérdés

Isszonyú félelemben élek... Minden napom rettegéssel telik el..

Mindentől félek, és mindenhol. Nem merek semmit se csinálni. Ami úgy egy kicsit jobban félek mindentől azok az emberek. Állandóan azt érzem, hogy mindenki meg akar ölni. De még a saját apámra is szoktam ezt hinni, hogy azt várja hogy elalszok és feljön és belém vágja a hentes kést. Barátomra dettó ugyanezt. Csak játssza, hogy szeret, de meg akar ölni ki akar belezni, és azt akarja hogy szenvedések közt meghaljak.

Az éjjelek a rémálmaim!

Egyszerűen nem merek hazamenni ha már sötét van! Múltkor is a barátomtól sétáltam haza (15 percre lakunk egymástól) és már annyira nagy félelem volt bennem hogy elszakadt a cérna sírógörcsöm lett üvöltöztem és amilyen gyorsan csak tudtam hazasprinteltem felértem a szobámba és összeestem. Ami a legborzadájabb, a szobámba is félek. Állandóan az van bennem hogy valaki elbujt a szobámban, és a pillanatra vár, hogy megölhessen.

KÉREM, valaki segítsen már tényleg nem bírok magammal... :(

16/L

2012. júl. 25. 20:06
1 2
 1/12 anonim válasza:
Hát, biztos van valami oka, ha nem, akkor mennj el orvoshoz. És ezt nem sértésből mondom, de például egy pszihológus tuti tud sgíteni. Szólj szüleidnek, biztos megértik...
2012. júl. 25. 20:09
 2/12 anonim ***** válasza:
Én nem tudom hogy ez mi de annyi biztos hogy szopacs
2012. júl. 25. 20:18
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen, ez paranoia, sajnos. Azért tudom biztosan, mert én is ezekkel küszködöm (+mániás depresszióval és kényszerekkel). Menj el orvoshoz, amint csak lehet!

2012. júl. 25. 20:30
 4/12 A kérdező kommentje:

Anyukámat nagyon nem érdekli ez az egész, csak legyint rá azzal a mondattal hogy 'Jajj már, most mit félsz nincsen semmi'...

Gyerek pszichologusnál is voltam ő azt mondta, hogy ez pszichiátriai eset, nem tud vele mit kezdeni kérjek beutalót.. Nos erre anyukám kb. röhögött, hogy ez mekkora baromság:(

2012. júl. 25. 20:46
 5/12 A kérdező kommentje:
Amúgy meg kedves 2. nem mondod, hogy szopacs, ááh, nem végülis ez életem legjobb érzése... :)
2012. júl. 25. 20:58
 6/12 anonim ***** válasza:
egyedul is kerhetsz beutalot haziorvotol nem kell ehhez szuloi beleegyezes..
2012. júl. 25. 21:00
 7/12 A kérdező kommentje:
Az nem baj, ha nem múltam el 18? Ugye nem fektetnének be, meg semmi?
2012. júl. 25. 21:04
 8/12 anonim ***** válasza:
Nálam is ez a helyzet,csak nem ennyire súlyos.Nekem abból fakad ez a dolog,hogy tini koromban éjjel bejött a szobámba egy betörő.
2012. júl. 25. 21:07
 9/12 A kérdező kommentje:

Basszuskulcs, és micsinált? És te mit csináltál?:S

Én duplára zárom a szobám ajtaját pont ezért:S

2012. júl. 25. 21:15
 10/12 anonim ***** válasza:
Bulizni mentünk az akkori barátommal,de közeben összevesztünk,úgyhogy én hazamentem.Mivel csak egy kulcsot vittünk,nyitva hagytam a lakásajtót,és az éjjelilámpát a szobában.Lefeküdtem aludni,és egy idő múlva arra lettem figyelmes hogy valaki lenyomta a kilincset és kinyitotta a szobaajtót.Gondoltam biztos a barátom jött,csak be van rúgva.Kimentem az előszobába,és a lakásajtó tárva nyitva volt,kinéztem a lépcsőházba(egy szál bugyiba-atlétába:D),de ott sem volt senki.Visszamentem a lakásba,és amikor be akartam menni a szobába,akkor láttam hogy valaki/valami éppen bebújik az ágy alá.(vagyis csak ágybetét volt a szőnyegen).Na mondom ez jól be van b*szva ha így szórakozik...mondom Zoli gyere ki onnan...ne szórakozz már...stb...erre azt mondja hogy "feküdj rám és akkor kimegyek".Mondom mi van?Megismételte,de akkor esett le hogy ő nem Zoli:D Rohantam a lakótársunkhoz,aki hála Istennek otthon volt,de mire kijöttünk az ő szobájából,az a görény pont kisurrant.Aztán kiderült hogy körözték is :/ Na utána 2 hónapig nem mertem az utcára menni,mert attól féltem hogy vár valahol.És szépen sorba kialakult az összes többi fóbiám is.Így leírva nem nagy szám,de 17 évesen átélni elég szörnyű volt.Főleg ha belegondolok hogy akár 10 másodperccel hamarabb megyek vissza a lakásba,akkor pont szembe találom magam vele...
2012. júl. 25. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!