Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki megtudná mondani mit...

Valaki megtudná mondani mit jelent pontosan a: Diffúz, vagy deffúz szó?!

Figyelt kérdés
12 éve le vagyok százalékolva, (par skiz-val) felülvizsgálatomkor, a háziorvosom az ápoló kolléganőjének mondta ki véletlenül.. Én csak annyit találtam orvosi, és latin szótárakban hogy ez valamiféle szórakozottságot jelent. De az ég világon senki nem mondd semmit. Viszont rengeteg tünetem van, csak már nem veszem fel olyan érzékényen mint anno 10 éve. (Akusztikus hallucináció) <-- bár ebben se vagyok 100%-ig biztos.

#paranoia #hallucináció #diffúz #Defuse #defúz #hypovigil #hypertenax
2012. máj. 25. 22:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Szerintem azért nem mondd senki semmit, mert nem akarják vagy nem tudják besorolni kategóriába, hogy aztán elkönyveld magad bizonyos betegségnek. a diffúz szó: [link]

Az akusztikus hallucináció: olyan hangok képzelgése, "hallása", de orvosi magyarázatot én sem tudok rá adni.

2012. máj. 25. 22:33
 2/17 anonim ***** válasza:
2012. máj. 25. 22:36
 3/17 A kérdező kommentje:
"(Akusztikus hallucináció) <-- bár ebben se vagyok 100%-ig biztos." ezt úgy értem hogy lehet hogy nem is én hallucinálom ezeket, hanem a környezetembe lévő egyes "jó" akaró emberkék ezt kihasználva úgymond szivatnak időnként.
2012. máj. 25. 22:47
 4/17 anonim ***** válasza:

Szó szerinti jelentése "szétszórt, elszórt", de NEM olyan értelemben, hogy pl. valaki szórakozott!

Pár példa, hogy szemléletes legyen:

A "test szerte diffúz exanthemák": test szerte, elszórtan levő kiütések.

"Diffúz hajhullás": mindenhol hullik a haja (vagyis nem egy foltban)

De ugyanígy van diffúz agykárosodás, és még sok minden más.

Az a lényeg, hogy nem szokták a "szórakozottságra" használni. A "diffúz" szót mindig kell egy másik szónak követnie, amire vonatkozik, nem önálló diagnózist/tünetet jelöl!

2012. máj. 25. 23:11
 5/17 anonim ***** válasza:

"De az ég világon senki nem mondd semmit"

Már ne haragudj, de kinek kellene valamit is mondania? Ha az orvosodtól hallottad, kérdezd meg tőle. Talán ez lenne a legegyszerűbb.

2012. máj. 26. 00:00
 6/17 A kérdező kommentje:
Pont ez az amit az első válaszadó mondott, az orvos nem fogja megmondani, mert én is arra gyanakodom, hogy a valós diagnózist valamiért titkolja(ják) előlem.
2012. máj. 26. 04:03
 7/17 anonim ***** válasza:

Az első csak beírta a Google-be a szó jelentését, és mégis neki hiszel?

Mondom, hogy önmagában a "diffúz" szó nem sok mindent mond, az előtte/utána levő szavak lennének a lényegesek.

Olyan pedig nincs, hogy valaki elől "titkolják" a diagnózist, egyáltalán, miért titkolnák? Ott van a lelet végén. Oda mit írtak?

Viszont abból, hogy ilyeneket írsz, hogy "ezt úgy értem hogy lehet hogy nem is én hallucinálom ezeket, hanem a környezetembe lévő egyes "jó" akaró emberkék ezt kihasználva úgymond szivatnak időnként."

illetve

"az orvos nem fogja megmondani, mert én is arra gyanakodom, hogy a valós diagnózist valamiért titkolja(ják) előlem."

Ezek már megérnek egy "paranoid doxazmák explorálhatók" kifejezést a leleted végén...

2012. máj. 26. 11:01
 8/17 A kérdező kommentje:
"Szerintem azért nem mondd senki semmit, mert nem akarják vagy nem tudják besorolni kategóriába, hogy aztán elkönyveld magad bizonyos betegségnek." Én erre gondoltam hogy igaza lehet, én is arra gyanakszom hogy a valódi diagnózist nem akarja elmondani az orvos.
2012. máj. 26. 11:30
 9/17 A kérdező kommentje:
"Ezek már megérnek egy "paranoid doxazmák explorálhatók" kifejezést a leleted végén..." Csak sajnos úgy érzem még mindig eltitkolnak mást is, nemcsak ez van a zárójelentéseimen amit Te is írtál.
2012. máj. 26. 11:32
 10/17 anonim ***** válasza:

De mégis miért titkolNÁK el? Egyáltalán kik? És nekik mi hasznuk lenne ebből?

Például, ha mondjuk elmegy valaki egy orvoshoz, hogy ugyan, vizsgálja már meg, mert van valami baja, akkor ha az orvos "eltitkolja" a diagnózist, azzal csak magának csinál bajt. Mert ha ugyanez a beteg elmegy egy másik orvoshoz, hasonló panaszokkal, és az ki is mondja a diagnózist, akkor a beteg beperelhetné az előző orvost, hogy nem vette észre az elváltozást...

És mégis miből gondolod, hogy eltitkolnak valamit? Elküldtek CT/MR/UH/röntgenre vagy vettek vért laborvizsgálatokhoz és azt mondják, hogy ezek nem is történtek meg? A legegyszerűbb vizsgálatokat leszámítva (pl. hallgatózás, kopogtatás) mindennek marad nyoma, szóval nem lehet eltitkolni. Ha pedig nem kaptál valamiről leletet, akkor kérdd el.

2012. máj. 26. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!