Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki megtudná mondani mit...

Valaki megtudná mondani mit jelent pontosan a: Diffúz, vagy deffúz szó?!

Figyelt kérdés
12 éve le vagyok százalékolva, (par skiz-val) felülvizsgálatomkor, a háziorvosom az ápoló kolléganőjének mondta ki véletlenül.. Én csak annyit találtam orvosi, és latin szótárakban hogy ez valamiféle szórakozottságot jelent. De az ég világon senki nem mondd semmit. Viszont rengeteg tünetem van, csak már nem veszem fel olyan érzékényen mint anno 10 éve. (Akusztikus hallucináció) <-- bár ebben se vagyok 100%-ig biztos.

#paranoia #hallucináció #diffúz #Defuse #defúz #hypovigil #hypertenax
2012. máj. 25. 22:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

" Csak sajnos úgy érzem még mindig eltitkolnak mást is, nemcsak ez van a zárójelentéseimen amit Te is írtál."

Kedves kérdező! Ezek az orvosok megérték már számtalan beteg gyógyulását, stagnálását, vagy a halálát. Most miért épp te lennél a különleges ember, aki nem tudhatja. Mi vagy te? Szupertitkos, szuper fontos, szuper beteg?

2012. máj. 26. 23:39
 12/17 A kérdező kommentje:

Nem, nem voltam semmiféle CT vagy egyéb olyasféle vizsgálaton, amit más betegeknél el szoktak végezni.

Én csak azt tartom furcsának hogy évekig semmi tünetem nem volt, és egyszerre csak előjön 1-2 napra. Van saját módszerem kifejlesztettem egy érdekes megoldást hogy tudjam meg, hogy valósat hallok vagy nem.

2012. máj. 27. 09:33
 13/17 A kérdező kommentje:

"Most miért épp te lennél a különleges ember, aki nem tudhatja. Mi vagy te? Szupertitkos, szuper fontos, szuper beteg?" Nem, nem erről van szó, én arra gyanakszom ha megmondanák mi is az, akkor végképp begubóznék a lakásba.

Az én elméletem az ha valaki folyamatosan beszél pld hangosan, azt a beteg saját magán nem érzi, azaz fogalma sincs hogy beszél csak azt tudja hogy gondolkodik. Na én ettől félek.

2012. máj. 27. 09:53
 14/17 Székelyfalussy Lászl ***** válasza:

Az én elméletem szerint paranoid skizofrénia a diagnózisod, ami azt jelenti, hogy hajlamos vagy hallucinálni, illetve a paranoid rész azt jelenti, hogy hajlamos lehetsz arra, hogy azt képzeld, követnek téged, összeesküdnek ellened, eltitkolnak valamit előled, meg akarnak ölni valakik, stb.

Tehát amit az orvos nem mond el, azt lehet, hogy nem is tudná elmondani, mert te hiszed úgy, hogy ő nem mond el valamit neked. Ha megkérdeznéd tőle, hogy "doktor úr, mit nem mond el nekem?" ő meg erre azt mondaná, hogy " mindent elmondok magánbak." akkor megnyugodnál? Nem hiszem. De feltételezzük, hogy elfogadod, és megnyugszol. Máshonnan viszont nem tudhatod meg, hogy elmondott-e mindent. Ergo lehet, hogy nem mondott el mindent, de nem áll módodban megtudni ezt. Tehát nem tehetsz semmit. Éppene zért fölösleges aggódnod a dolog miatt, mivel kivül áll a "hatalmadon". A vége megint csak az, hogy megnyugodhatsz, mert az aggodalommal/gyanakavással sem lesz jobb, akkor meg minek csinálnád?

2012. máj. 29. 13:42
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes hsz-eket, de leírnék egy konkrét esetet hogy én hogyan is látom ezt az egészet. Tegyük fel hogy sétál egy "épelméjü" ember a járdán, szembetalálkozik egy olyan emberrel aki hangosan beszél magába, mi juthat először az eszébe az illetőről az un "péelméjünek" ? Mert nekem rögtön az hogy: beteg szegény. Ezért van az ha egy külső szemszögből sokkal több mindent meglehet tudni másról, mint saját magunkról.. Kb ennyi lenne az elméletem. Ui: én se mennék oda hozzá hogy megmondjam neki. Te figyu te beszélsz magadban..
2012. jún. 5. 20:23
 16/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező!Tudom, hogy Te szeretnéd a legjobban, hogy ne legyenek ilyen tüneteid, képzeteid. Mert te ezeket nem jókedvedből érzed, észleled. Kívánom, hogy valósuljon meg az óhajod. Gyógyulj meg.
2012. jún. 7. 20:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Azt jelenti, hogy szétszórt, terjengős.
2019. nov. 17. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!