Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet, h ez már kényszerbetegség?

Lehet, h ez már kényszerbetegség?

Figyelt kérdés
Azóta rágom a körmöm,amióta tudom az eszem. Sokszor előfordult,h véresre rágtam az újjaimat is. Volt egy időszakom mikor ezt mellőzni tudtam,de akkor is nagyon nehezen. Most stressz került az életembe és úgy érzem,h a körömrágással és az újjaim csipkedésével nyugtatom meg magam. Amikor már nem tudom tovább rágni a körmöm v a bőrt csipkedni,mert szinte minden újjam véres,akk azt élvezem,h fájnak a sebjeim és azzal is elterelem a figyelmem a valós problémákról. Próbáltam róla már többször is leszokni,de egyszerűen úgy érzem,h megőrülök,ha nem csinálhatom. Annyira csunyák a kezeim lány léttemre,h még kezetfogni sem szeretek senkivel.Ez kényszerbetegség lenne? Vagy csak megszokás? Gyűlölöm,h ezt csinálom,de nem tudom magam visszafogni.
2012. júl. 20. 18:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem próbáltál még kimondottan erre való lakkot, aminek nagyon rossz íze van, ha rágod? Esetleg műköröm lehetne még megoldás, de a legfontosabb némi öruralom lene a részedől. Elég csak egy ideig megerőltetned magad, aztán már fel sem fog tűnni.
2012. júl. 20. 18:33
 2/5 anonim ***** válasza:
"Elég csak egy ideig megerőltetned magad, aztán már fel sem fog tűnni." ha le is tud szokni a körömrágásról, akkor majd talál vmi más hülye szokást
2012. júl. 20. 19:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.Már volt olyan,h hónapokig kibírtam körömrágás nélkül,sőt mostanában is 1 hétig nem rágtam,de akkor meg a bőrt csipkedem brutálisan vagy a számat rágom és azt is véresre. Nem hiszem,h így a lakk segítene,ha helyette ezt csinálom. Sokszor észre sem veszem,h a kezem bántom,csak arra figyelek fel,h ragad az újjam. Mikor ránézek,akkor már csupa vér. Kis labdácskát vettem,h lefoglaljam magam és azt nyomkodtam,de azzal is a probléma,h egy idő után azt veszem észre,h már nem a labdát,hanem az újjamat csipkedem.
2012. júl. 20. 19:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, ez már kényszerbetegség. Te így vezeted le a stresszt. Problémáid vannak amiket meg kell oldani, ha ez sikerült, akkor tudsz leállni ezzel. Ha sehogy sem sikerül megoldani akkor külső segítséget kellene kérned Pl: pszichológustól.
2012. júl. 20. 19:50
 5/5 anonim válasza:

Szia!

Ugyanebben a cipőben járok születésem óta, és nekem tudod mitől kezd múlni? Egyszerű, egyáltalán nem hosszú, ízléses műkörmöt csináltattam, és annyira tetszik, hogy így kedvem sincs rágni. Persze néha rám jön az idegeskedés, de rájövök, hogy abba kb. a fogam fog beletörni. Szóval ilyen esetben ajánlom!:)

2012. júl. 20. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!