Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek időszakos pánikroha...

Faricat kérdése:

Mit tegyek időszakos pánikrohamok esetén?

Figyelt kérdés
Az a gondom, hogy kismértékű alkoholtól is képes vagyok pánikrohamot kapni. A legdurvább az volt, amikor öt órán keresztül -egy két perces pánikrohamok, köztük szünet, nem tudom, mennyi- pánikrohamom volt. Alkohol nélkül azonban semmi bajom. Így is javallott orvoshoz menni? Ha igen, akkor a körzetihez, vagy pszichológushoz? Köszönöm a válaszokat! :) L/18

2012. júl. 19. 21:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Csak és kizárólag alkohol elfogyasztása után jelentkezik?.. Mert szerintem neked akkor nem pánikrohamod, hanem "alkoholallergiád" (alkohol intoleranciád) van. Egy enzim hiánya/hiányos működése a tünetek oka, a kivörösödés, szívdobogás, vérnyomásesés, viszketés, hőhullámok a legtipikusabb tünetei, de egy sor egyéb megjelenési formája lehet.
2012. júl. 19. 22:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, te humorizálsz. Öt órán keresztül ittál, és közben pánik rohamoztál. Mit gondolsz, erre mit mond egy orvos? Mindegy hogy melyik...

Ha így van, akkor ne igyál. Egy kortyot sem. Sohasem.

Vagy tulajdonképp mit szeretnél? Vessenek alá alkoholos próbáknak?

2012. júl. 19. 23:08
 3/3 A kérdező kommentje:
nem voltam túl világos. nem ittam öt órán keresztül, két-három pohár bort ittam. a tünetek: erős szívdobogás, légszomj, félelem, ájulás. de nem ez volt az egyetlen eset, elő-elő fordul. amúgy még nem találkoztam ilyennel, nem találtam ilyesmiről szakirodalmat sem. de ez rohadtul zavar. viszont olyan is előfordul, hogy berúgok mint az albánszamár és nincs semmi bajom. az a kellemetlen, hogy kiszámíthatatlan ez az egész.
2012. júl. 19. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!