18 év alatti személy hogyan juthat el a szülők tudta nélkül egy pszichológushoz?
Ez engem is rég óta foglalkoztat ez a kérdés, de sajnos tuti megoldás nincs (hacsak nincs elég pénzed egy maszekorvoshoz).
Nálunk sajnos nincs az iskolában pszichológus.
És persze van még egy bibi. Ha elég lelkiismeretes pszichológust találsz (ami persze nagyon jó), előbb-utóbb ki fogja deríteni,hogy kik a szüleid, és szólni fog nekik. Van egy kiskapu az iskola pszichológus, ha úgy ítéli meg, szólhat a szüleidnek a problémádról, tapasztalatból mondom, mert egyszer már ráfáztam.
Esetleg próbálj meg találni egy családtagot, akiben megbízol, ha vannak, a keresztszülők tudnak a legalkalmasabbak lenni erre a feladatra.
Nem muszáj sz iskolai pszichológushoz menned. Én mentem, de minősíthetetlenül rossz volt. Szerintem neten nézgelődj.
Vannak ifjúságsegítő központok, pszichológusok. Nem hinném, hogy ők értesítenék a szüleidet. Interneten írsz nekik, megkérdezed a dolgot teljesen névtelenül, és ha úgy látod, hogy jó lesz neked, akkor elmész hozzájuk személyes alkalmakra. Elég sok ilyen hely van országszerte. De ha felhívsz egy lelkisegélyszolgálatot (neten ezer telefonszám van, szerintem ott is tudnak válaszolni arra, hogy hova menj úgy, hogy a szüleid ne tudják meg.
Ja és mindez ingyenes! Nem kell fizetned azért, hogy találj pszichológust. Csak a megfelelő helyen keresd. Vannak alapítványos, különböző civil szervezetek, amiknek vannak pszichológusaik.
Egyébként a magánok marha drágák. A legolcsóbb 4000 ft/50 perc, de inkább 6000-8000 ft közt szoktak rendelni.
/Előző voltam./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!