Ezt lehet kezelni, vagy reménytelen?
Ha te halsz meg előbb, akkor ők szenvednének, nem te, ez kényelmes megoldás...
Hát amúgy meg irigyellek kicsit, hogy ennyire fontos a családod..
Azon, hogy ki mikor haljon meg nem tudsz változtatni.Viszont a felfogásodon, a hozzáállásodon igen. Így nem gyötörnéd magad többé emiatt. Pláne, hogy még be sem következett. A jövő miatt aggódsz, miközben még most van ami a jelen. A jelenben szükséges élni. A múlt és a jövő felmorzsol. Se a múlton se a jövőn nem tudsz változtatni.
Ha gondolod a változásban tudok tanácsokat adni, akár privátban is.
Amit itt a végén írtál, az alapján azért ez nem csak egy sima családféltés, vagy "nagy szeretet". Ez valami komolyabb. Az ember nem szokott azon gondolkodni, hogy bárcsak előbb halna meg, mint a szülei - például pont azért, mert egy szülőt semmi sem készít ki jobban, mint a gyereke halála.
Nekem úgy tűnik, hogy nagyon sok dolog meg érzés kavarog benned ezzel az egésszel kapcsolatban, amiket tisztázni kéne.
Szerintem keress meg egy pszichológust, tutira sokat tudna segíteni, hogy jobban legyél, mert a leírásodból az azért látszik, hogy te szenvedsz emiatt.
Szokolai Árpádot ajánlom, ha budapesti vagy. Nekem is rengeteget segített anno.
Bennem is felmerült már, hogy mi lesz, ha meghalnak, de nem szabad ezen rágódni.
Van barátod? (Gondolom lány vagy.) Ha esetleg szűz vagy még, akkor leginkább ez a problémád szerintem.
Én szűz vagyok és tapasztalatból mondom, hogy elég sok lelki problémát tud okozni, pláne ha valaki elhagyja magát. A magány nem jó dolog, túl sok idő van az agyalásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!