Hogy lehet kezelni az indulatokat (agressziót)?
Az a problémám, mikor a józan eszem fölé kerekednek ezek a mindent elsöprő érzéseim. Pl. ha valaki tolakszik az utcán. Hiába gondolom végig, hogy biztos véletlen lökött meg, meg amúgy is mit számít, úgy neki mennék, hogy az nem igaz!! Szóval egyszerre pörög az agyam, aki tudja "mi a helyes", de mellette alig tudom elcsitítani az indulataimat, és jóformán utólag is ezen rángatózom, hogy mennyire ideges vagyok.
Általában evvel húznak föl, hogy belemennek a privát szférámba.
Rendszeresen sportolok, de legutóbb egy kimerítő edzés után is ez történt velem, ezért aggódom egy kicsit, mi van ha egyszer teljesen elborít ez a köd, és neki megyek egy ártatlan embernek..
Igen, a Magne-B6 lehet, hogy segít egy kicsit, de azért az nem lesz elég. Egy pszichológus meg tud tanítani arra, hogy hogyan kezeld ezeket az indulatokat, vagy ha mélyebben bele akarsz menni, akkor segít abban is, hogy egy idő után ne is legyél mérges, mert meg tudod szelídíteni az agressziódat.
Nekem amikor ilyen bajom volt, hogy legszívesebben megvertem volna embereket,nekem se segített a sport, és akkor egy alapítványhoz jártam el. Ott a pszichológus egy csomót segített nekem.
[link] ez a címük.
Én Szokolai Árpádhoz jártam kb 4 hónapig.
Köszönöm a válaszokat!
Az a röhej, hogy járok pszichológushoz, és neki is mondom ezt, mint problémát, de ő jóformán legyint rá, annyira el van foglalva az "okok" kezelésével. Ami nagyon dicséretes (és elhiszem, ha a kiváltó ok megszűnik minden szép és jó lesz), de ez egy elég lassú folyamat, és ő szerintem nem veszi észre, hogy ezek a tüneteim nem olyan rálegyintős dolgok, hogy "áh, én úgyse támadnék rá senkire".
Ezért bíztam benne, hátha tud valaki valami módszert, amivel ezeket az indulatokat tudom csitítani.
Kedves utolsó, neked mit/miket javasoltak, hogy már 4 hónap után jobban érezted magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!