Az elfojtott agressziót hogyan kezeljem?
Tudom jól, hogy elfojtom az agressziót magamban, még csak kiabálni sem szeretek bármennyire is ideges vagyok. Inkább magamban rendezem le a dolgot. Azonban ehhez hozzájön még az is, hogy az utóbbi évben családi okokból kifolyólag elég sok keserűség, harag halmozódott fel bennem, amelynek nagyon nagy részét szintén elzártam.
Azonban a múltkor én is megijedtem, hogy mennyi agresszió van bennem. Elmentünk bulizni és a pia hatására hihetetlen düh, agresszió lett rajtam úrrá és bántottam is valakit, meg rongálni is akartam (szerencsére nem komolyan, de én még soha senkit nem ütöttem meg!).
(Nem, nem most ittam először, sőt ennél sokkal részegebb is voltam már)Nem is emlékeztem arra, hogy mi történt, pedig szoktam emlékezni a dolgok nagy részére akkor is ha nagyon részeg vagyok, ha pedig mesélik, hogy mi volt akkor szépen lassan előugranak a képek. De most nem emlékszem szinte semmire, csak érzésekre. Mérhetetlen dühöt, haragot éreztem és olyan volt, mintha nem is én lettem volna. Mesélték másnap a történteket, de így se jutott eszembe semmi, csak az a nagyon rossz érzés, hogy mintha egy teljesen más ember lettem volna, tele gyűlölettel.
Nagyon megijedtem ettől az egésztől, ezért kérek most tanácsot, hogy hogyan tudnám kezelni ezt a sok elfojtott dühöt.
Köszönöm, hogy elolvastad!
21/f
keress valami küzdősportot, vagy kezdj el edzeni
nálam ez működött
Hú, ez durva. Egy dolgot ne csinálj: ne menj el pszichiháterhez, és ne engedd hogy gyógyszerezzenek!
Nem vagyok pszichológus, de próbáld meg rendezni az életedet úgy, hogy kerüld azokat a helyzeteket, embereket akik rossz hatással vannak rád. Esetleg tisztázzátok a konfliktusokat a személyekkel, akik kihozzák belőled az agressziót. Sajnos ez egyfajta gyengeség is. Próbálj meg nem inni ez mellett, próbálj meg józan (vagy csak keveset inni)! Rossz az elnyomott stressz és düh, hidd el, sokat javítasz vele ha megbeszéled ezeket azzal a személyekkel akikkel ez fennáll.
Mert minden dühnek van egy kiinduló oka. ezt elemezd magadban (ki, kik, mi, mik).
Aztán ha megvan, kerülés (pl. költözés) de még jobb a tisztázás. Őszintén, nyugodtan!
Amivel nem vagy elégedett, ne keseregj rajta, próbálj pozitívan látni és javítani a helyzeteken.
És még fontos, ha valakire dühös vagy ne törj ki és ne is nyomd el, hanem később térj vissza rá és tisztázzátok.
Ha egy arra nem érdemes emberrel vagy konfliktusban, akkor mérd fel magadban és szard le az illetőt a későbbiekben.
Nem érdemes mindenért dühösnek lenni. Ahhoz túl rövid az élet.
huh ismerős minden stimmel kivéve hogy én nagyon részegen inkább magamat "bántom" nem másokat
találj valakit akinek mesélhetsz ezekről , vagy írd le / akár napló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!