Elfojtott stressz ellen mit tegyek?
Sajnos olyan típus vagyok, aki befele forgatja a problémáit.
Sok mindent úgy érzem fel sem veszek, viszont állandóan magas a pulzusom, sokszor szorongás tör rám.
Van egy enyhe hullámzó depresszióm is.
Volt olyan munkahelyi konfliktus üvöltözésig fajult, kikönnyeztem, tomboltam, és szépen megnyugodtam. Aztán két nap múlva elkezdett rendetlenül verni a szívem. Teljesen érdekes, hogy hétvégén lefekvéskor tört rám.
1,5-2 hónapja elkezdtem aktívan "sportolni", 2 naponta konditerembe járok. Ezt nagyon élvezem, általában jókedvet csinál nekem.
Mit tegyek, hogy ne nyeljem le a stresszt, vagy könnyebben dolgozzam fel.
Mert így, hogy mindenféle tünetben kijön nagyon rontja az életminőségemet.
szia
Olvasd el Osho Bátorság c. könyvét, és próbáld elsajátítani amit leír benne. Nekem sokat segített.
Erre gondolsz? Google elsőnek dobta ki találatként.
Persze az ilyen könyvek sokat segítenek, ám az életminőséged nem hiszem, hogy ettől fog javulni. Ezek általában ideig-órági megmaradnak az emberben aztán elfelejti. A lefekvés utáni pánik sajnos nem ismeretlen számomra sem. Ezt egy enyhe nyugtatóval oldotta meg az orvos, nem rendszeresen, csak vizsgaidőszakban néha veszek be belőle, amikor előjönnek ezek a tünetek.
Egyébként írod, hogy elfojtod a stresszt, ennek egy ellenszere van, kibeszélni magadból. Beszélj ezekről az érzéseidről sokat, baráttal, ismerőssel, akiben megbízol, vagy ha úgy nem, pszichológussal, és meg fogod tanulni kezelni ezeket a dolgokat. Nekem is sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!