Elképzelhető, hogy a rivotril egy ideig hat, aztán szorongást kezd el okozni?
Figyelt kérdés
2012. júl. 1. 16:18
1/3 anonim válasza:
Nem, ilyen nincs. Ha szorongasz az az antidepresszánsod gyengeségét, vagy rosszaságát jelenti. Ilyenkor kellene meglátogatni a pszichiátert. Természetesen ez akkor van így, ha szakorvos írta fel a gyógyszereidet. Ha csak önhatalmúlag szeded a rivót, akkor nem tudom, hogyan hat, ugyanis az csak kiegészítő gyógyszer. Persze, tudom sokan szedik nyugtatóként is.
2/3 anonim válasza:
Igen, van. Az azt jelenti, hogy kevés vagy nem megfelelő a gyógyszer, illetve, hogy a pszichiáter semmiféle egyéb pszichoterápiát nem alkalmaz mellette. Antidepresszás is okozhat ilyen gondot, nem csak nyugtató.
A gyógyszer kiváló tud lenni, ha baj van, de hosszú távon és önmagában (a legtöbb pszichás betegség esetében, de van kivétel) nem jó, mert csak elfedni a bajt. A pszichés problémák gyökerét kell megkeresni - erre jó a pszichoterápia -, azokat, amelyek a felszínen tünetként jelennek meg. Ha azokat megkeresik, feldolgoztatják a pácienssel, és azok megszűnnek, akkor a tünet is megszűnik - amire legtöbb esetben a gyógyszert adják.
3/3 anonim válasza:
Hogyne lehetne.Elolvastad a betegtájékoztatót?Sajnos az ilyen dilibogyóknak az az egyik tulajdonságok, hogy mellékhatásként szorongást, pánikot és egyéb kellemetlenséget okozhatnak.Csak hogy még függőség is kialakulhat, aztán alig bír az ember leszokni róla.Szerintem hülyeség szedni.Nekem is kellett volna, de kidobtam a fenébe és nem bántam meg.Szerencsére anélkül is egész jól helyrejött a kedélyállapotom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!