Asperger-szindróma elképzelhető nálam?
Szia!
Az én bátyámnál 12 éves korában sikerült diagnosztizálni az Asperger-szindrómát.(Ma 23 éves, egyetemista) úgyhogy tapasztaltam már annyit, hogy tudjam ki az és ki nem az, meg édesanyámnak ezzel kapcsolatos a munkája. Végigolvastam amiket leírtál és nagyon sok a hasonlóságot találtam ami a bátyámra is jellemző volt. 4 iskolával végezte el az általánost, a középiskolája pedig nagyon toleráns volt vele szemben így abból elég volt neki egyféle. Vannak érdekes sztorik...
Ő is nehezebben fejezi ki máig az érzéseit, de azt már megengedte hogy átöleljem. :) Odáig eljutottunk.
Nagyon depressziós volt ő is, és ma is, mert nem talál egy normális lányt.(Az eddigi kapcsolatai mind kudarcba fulladtak és szerintem pont amiatt, mert nem tudja az érzéseit rendesen kifejezni.) Ahogy te is. Nagyon durva, hogy írod, hogy szeretsz inkább a természetben lenni..bátyám is mindig ilyen volt. Nem tudom neked milyen a családi háttered, hogy van e olyan ember, aki segít rajtad ezekben.
Én szívesen adnék neked tanácsokat, mert ilyen emberrel nőttem fel. :)
Írj privátban nyugodtan!!
"szeretsz inkább a természetben lenni"
Ez miért durva? Szerintem az a durva, hogy a legtöbb ember nem becsüli eléggé a természetet.
Első! Tudsz esetleg segíteni? Én is nem egy tünetét fedeztem fel magamon a szindrómának.
Első! Válaszod valamilyen szinten megnyugtató,mert legalább tudom hogy nem vagyok túl egyedi eset. Bátyád ezt miként tudja kezelni? Vagy hogy pontosabban fejezzem ki magam,hogy tud ezzel együtt élni? Tud egyáltalán?
Én mondjuk már kicsit belefáradtam az normális élet kergetésébe,és tulajdonképpen csak a hobbijaimnak élek.A legrosszabb az hogy a hivatalos ügyek intézése,a megszokott környezettől és rutintól eltérő dolgok eléggé problémásak.Mindig pánikroham kerülget.Érettségim nincs,el akartam kezdeni anno estin,de ez pont egy olyan időszakban volt amikor nagyon szét voltam esve,rettegtem attól hogy egy rakás ismeretlen ember közé kell beülnöm.Elmentem beiratkozni,de amint beléptem az épületbe,már feszült lettem,és amikor megláttam leendő osztálytársaimat pánikrohamot kaptam,vagy hasonló és szinte futólépésben rohantam ki...
Kész röhej nem?:)Bátyád azért tökösebb,mert legalább egyetemre jár stb. Szivesen veszem a segítséged,írok privátban is,csak kicsit össze kell szednem a gondolataimat.
A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
Így már értem. :)
Örülök, ha megnyugtattalak valamennyire! :)
Majd priviben mindent megbeszélünk, amiket itt nem szeretnék. Azt is például, hogy a bátyám hogyan éli ezt meg, hogyan tud ezzel együtt élni. Azért egy pár dolgot megemlíthetek:
Nem mindig volt ilyen "tökös". Nem tudom, te hány éves vagy, de emlékszem, még 18-19 éves korában is gondot okozott neki elmenni boltba, vagy egyszerűen "eljutni A pontból B pontba". Busszal, VONATTAL utazni, egyáltalán tájékozódni a városban. Iskolaváltások-kor, nagyon nehezen tanulta meg az útirányt. egyszer volt, hogy rendőrséggel kellett megkerestetni, úgy eltévedt.(még a középiskolás korában!)
Ezeken kívül még rengeteg, rengeteg minden.
2 kérdést feltennék neked:
- Vannak-e olyan dolgok, amik nagyon idegesítenek, nem tudok eltűrni?(Ez lehet bármi.)
- Mi az a dolog, amiben a legotthonosabban mozogsz, amiről órákig tudnál mesélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!