Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziós lennék? Mit tegyek?

Depressziós lennék? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Több mint fél éve , hogy egyik pillanatról a másikra megutáltam magam és mindent ami körül vesz. Nem élvezek semmit amit régen imádtam. Nem tudok tanulni, állandóan fáradt vagyok bármennyit is alszok. Éjszaka félek, sokszor lámpát kell kapcsolnom. Minden szörnyű nagy erőfeszítésembe kerül. Először csak azt hittem simán lusta vagyok. De az nem járna állandó félelem érzettel, fejfájással, gyors szívveréssel.

Régen imádtam filmeket nézni, olvasni, sportolni, a legapróbb dolognak is örültem. Ma pedig teljesen közönyös vagyok mindenre. A barátnőim problémáit meg sem hallom.

Tőlem senki se kérdezi, hogy mi van velem. Senkivel nem tudok beszélni, mert egyszerűen nem találok olyan embert akire szívesen rábíznám a gondolataimat illetve érzéseimet. A szüleim néha meghallgatnak csak az a baj nekik is rengeteg problémájuk van, és nem szeretném még a sajátomat is rájuk hárítani.

Mindezt csak tetőzi az, hogy minden önbizalmamat elvesztettem és nem tudom, hogyan növelhetném. A fiúk is kerülnek. És a tanáraimmal is sikerült megutáltatnom magam.

Akinek volt hasonló problémája vagy csak aki úgy érzi tud segíteni az válaszoljon nekem! Köszönöm előre is

17/L

2012. jún. 25. 16:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Kezdj el társaságba járni, keress valami hobbit, ne lovald bele magad, hanem pont az ellenkezője: tudatosan rángasd ki magad ebből a "csapdából".
2012. jún. 25. 16:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Elszoktam járni társaságba, de utána csak rosszabbul vagyok mert ott a többiek mindig mesélnek, hogy milyen jó mert ez mag az történt... és én meg sose tudok mit mondani. Meg amúgy is kevés ember van akivel igazán jól kijövök.
2012. jún. 25. 16:23
 3/7 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

Lehet ez most hülyeség, de ez jutott eszembe:)

Egyébként túl bonyolítod szerintem a helyzetet. Az emberknek van hibázásai lehetőségeik és akik őszintén szeretnek téged, elfogadnak és meghallgatnak.

Egyet tudok ajánlani, hogy ne zárkózz magadba!

Inkább aludj, fürödj, halgass zenét, mint siránkozz.

Mi válthatta ki belőled ezt?

2012. jún. 25. 19:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem vagy elégedett magaddal?

Aggódsz valami miatt??

Történt valami rossz??

Megbántott valaki?

Mi hiányzik szerinted az életedből?

Küldök neked egy távol meleg ölelést:)

(bár tudom nem old meg semmit)

2012. jún. 25. 19:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Ha megtalálom a problémám eredetét akkor saját magam is tudok változtatni?
2012. jún. 25. 19:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Hidd el, hogy sokkal könyebb lesz úgy:)

De elég valószínű, hogy depressziós vagy.

Szóval ha te nem tudsz segíteni magadon és a környezeted, akkor segítséget kell kérni egy szakembertől, ami egyáltlaán nem ciki. Mivel a depresszió egy elég kemény betegség és sokszor azért meg kell vele küzdeni rendesen.

Pont ilyen tüneteid vannak.

De attól te még értékes vagy, csak szar a kedved és negatív a gondolkodásod. Én is voltam így, csak én megkeményítettem kicsit a lelkem.

Te viszont fiatal vagy még nagyon, minden előtted van és semit nem veszítettél:)

Ne add fel és próbálj meg ne túl érzékeny lenni, vagy ha fáj valami, akkor add ki magadból!

2012. jún. 25. 19:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezt még muszáj elmondanom. Tanulni soha ne azon a napon tanulj, amikor számon fogják kérni. Alvás közben az ember tanul és sokkal jobban megmaradnak benned a dolgok, ha tanulás után legalább egyszer aludtál.

A másik pedig, hogy megérteni próbáld az anyagot és ne a betüket lefényképezni.

Utána meg próbáld meg felmondani fejből.

És ha nagyon nem megy, ne eröltesd, pihenj!

Ami nem öl meg, megerősít!

2012. jún. 25. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!