Depressziós lennék? 17/L
neten olvasgattam ...
* az örömtelenség érzése ("semminek sem tudok örülni, nincsenek érzelmeim")
* döntésképtelenség, rágódás lényegtelen dolgokon
* dekoncentráltság és figyelemzavarok
* csökkent érdeklődés a világ dolgai iránt
* gátoltság, nehézkesség, meglassultság, "lustaság"
* bűntudat, indokolatlan lelkiismeret-furdalás
* szégyenérzés, gátlásosság, frusztráció érzése ("csak terhére vagyok másoknak")
* fáradtság érzése, fáradékonyság, passzivitás, csökkent energia
* alvászavar, a szexuális működés zavarai
* étvágyváltozás, általában étvágytalanság, fogyás, ritkán túlevés, az édesség fokozott kívánása
* halálvágy, öngyilkossági gondolatok, késztetések
Tünetek, amelyek mögött gyakran depresszió húzódik meg:
* Fáradtság/fáradékonyság, gyengeség. A depressziós betegek 80 százaléka panaszkodik fáradtságra
* Alvászavarok
* Szorongás. A depressziós betegek több mint 50 százaléka mutat súlyos szorongást
* Krónikus fájdalom. A fájdalomküszöb csökkenése, túlérzékenység jellemző. A krónikus szervi eltérésekkel nem magyarázható fájdalmak 60 százaléka mögött depresszió húzódik meg, gyakori kísérője az étvágycsökkenés, a bizonytalan hasi fájdalmak
* Csökkent szexuális érdeklődés, funkciózavarok
* Csökkent munkaképesség érzése
és ezek , mind egytől egyig , igazak...
sajnos a családi életem romokban , alkoholista szülő , elvált szülök ... stb stb
mihez kezdjek most ?
Igen,az vagy ezek szerint!Fordulj orvoshoz.De van egy jó hírem is,nem vagy egyedül.Mert a tüneteket olvasgatva,úgy nézem én is az vagyok,méghozzá nem is kicsit:(
Menjünk együtt dokihoz!:))
Szia!
Én súlyos depresszióból gyógyultam, ha szeretnéd, beszélgessünk erről, szívesen segítek Neked, adhatok esetleg néhány jótanácsot. Ha gondolod, írj nyugodtan az o.w.a@freemail.hu-ra.
(ha írsz, megkérhetlek, hogy másold be a leveledbe újból ezt a kérdésedet is, hogy tudjam, hogy Te vagy az?köszönöm)
Ha a pszichiátriai diagnózis felállítása úgy menne, hogy a DSM-ből kimásolt címszavakat valaki önmagának kipipálgatja, aztán már depressziós is, akkor egyrészt a pszichiátereket nem kellene évekig képezni, másrészt a fél emberiség depressziós lenne.
Ha komoly panaszaid vannak, fordulj orvoshoz, ő majd megállapítja, hogy "depressziós" vagy-e, sőt, van-e egyáltalán bármi bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!