Mi a baj velem valójában?
19 éves lány vagyok, de nem alakul normálisan az életem. Sose voltam olyan, mint a többiek. Szeretek különvonulni, és külső szemlélőként megfigyelni az embereket, ha társaságban vagyok. Ha néha viszont érvényesülni akarok, nehezen kapok szóhoz. Úgy értem, nehéz témát találnom az emberekkel, mert totál más dologban élek, mint a többiek. Kezdve azzal, hogy egy teljesen más világban élek. Nagyon sokszor hallucinálok. látok, illetve hallok különböző dolgokat. Egy nap alatt akár többször. Ezek néha nagyon félelmetesek és borzalmasak, néha gusztustalanok. komolyan, néha olyan érzésem van, hogy két világban libikókázom ide-oda már több éve. Általában embereket látok, ritkábban angyalokat. Van olyan, amikor az egyik ilyen ember elkezd kötődni hozzám és követ. most például van egy 66-67 év körüli szív és érrendszeri betegem, akit a dohányzás tett tönkre. Ő például meg se szólal, csak némán ül mellettem és engem figyel, fehér köntösben van.
Nem tudom mit akarnak tőlem, miért szállnak rám. A hangokról: általában a nevemen szólítanak, utasítgatnak, van, hogy leszidnak nagyon csúnyán. Aztán volt most egy 2 hete, hogy hallottam, hogy a mellettem lévő két csaj mikre gondol. kb 5 percig csak őket hallottam a fejemben nagyon hangosan. Azt hittem megsüketülök, ezért elmentem onnan. volt, hogy nagymamámat hallottam este, hogy szidja a kormányt, aztán másnap megkérdeztem tőle, hogy tényleg ez volt-e. Meglepődött, mert valóban ezekre gondolt.
Nah, nagyon tömören ez lenne a problémám. Az a durva, hogy elfoglalom magam, mert járok edzésre heti 4X 2 órát, meg van egy kutyám is akivel foglalkozom, vannak barátaim is. A családommal is remek a kapcsolatom.
Namost, a kérdésem finoman fogalmazva a következő: MI A sz@rt kezdjek ezzel az egésszel? :S
Ez most komoly? Ez nem kamu kérdés, hanem komoly. :(
Nem tudom már kihez, hova forduljak. Nem tudom mi a bajom ezért merészkedtem ide feltenni ezt a kérdést. Pszihiáternél is voltam, de csak simán gyógyszereket írt föl. Szedtem őket 1 hónapig, de semmi javulást nem tapasztaltam. Csak rosszabb lett minden...
Igazán SZERETNÉM, ha végre valaki segítene rajtam! :(
Annyira egyedül érzem magam, szeretnék olyan emberekkel találkozni mint én. Igaz, vannak barátaim...és hiszek Istenben is.
Nem tudom mit tegyek, valaki segítsen!! :(
neten ismerkedés ? vannak sok különleges ember, lehet válogatni :D
amúgy meg akkor kérj másik gyógyszert, nem mindig válnak be elsőre ezek... pszichiáternek el szoktál mondani mindent ? fontos lenne szerintem, hogy azt komolyan vedd, mert pl én is elég magamnak való vagyok és van egy külön kis álomvilágom amiben élek, de ha már valaki hangokat hall, meg hallucinál az már lehet egy kicsit sok .... már nem bántásból mondom, ne értsd félre
*Van sok különleges ember
oké már írni sem tudok ...
A pszichiáterek egyáltalán nem gyógyszeradagoló gépezetek, hanem szakképzett orvosok, akik a mentális zavarokkal foglalkoznak. A gyógyszerek pedig nem valami rosz, semmire nem való bogyók, hanem sokszor életmentő, teljes életet adó hatásos készítmények... mindenképpen fel kellene keresned egyet, de mindenképpen a drágább fajtából és maszekot, sajnos általánosságban ők a jók... jelezd neki, hogy nem fogsz gyógyszert szedni, és máris nem fog gyógyszert írni...
szerintem 3 eset lehetséges:
1. jó a mesélőkéd unatkozol és ki akartál írni egy kérdést és belejöttél.
2. túl élénk a fantáziád, vagy drogozol, vagy drogozol de nem is tudsz róla...
3. bár ezt a pontot szinte teljesen kizártnak tartom, de mindez tényleg megtörténik veled, és van valami célja...
Én paranoid skizofrén vagyok, gyógyszeres kezeléssel sikerült évek alatt elérnem a "normális életet" előtte én is láttam, hallottam sok mindent, főleg, hogy követnek, figyelnek, bántani akarnak... de volt mikor nagyon mélyre zuhantam, és nem tudtam elhinni, hogy ez a valóság, azt hittem egy rajzfilmbe kerültem valahogyan...
Az én tanácsom, hogy mindenképpen szerezz egy olyan barátot akivel mindezt nyugodtan megbeszélheted, anélkül, hogy megrémülne, vagy gyogyósnak tartana, valamint, hogy keress szakképzett segítséget... ha vallásos vagy én a helyedben szerintem elbeszélgetnék egy pappal is, hogy mi az ő véleménye... De azt sem tartom hülyeségnek, hogy valamelyik hallucinációdat kérdezd meg ha kapcsolatba is tudsz lépni vele, hiszen ha hallucináció akkor az is te vagy, magadnak meg csak válaszolsz... ha meg nem te vagy hanem egy szellem, az meg mekkora királyság lenne már...
ha szukseged van valakire akivel beszelgethetsz nekem nyugodtan irhatsz :) nem foglak hulyenek nezni stb bar nem ertek semmihez de lehet sokat segitene neked ha tudnal kivel nyugodtan beszelgetni ezekrol.
amugy emellet enis javaslom az orvost :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!