Mi lehet ez? Hallucináció? Történt már mással is ilyen?
Figyelt kérdés
Lehet csak én nagyítom fel a dolgot, de érdekelne, hogy mással is szokott e ilyen történni. Létezik az ún. utókép a látásunkban. Arra gondolok, hogy amikor a sötétben nézed a monitort, becsukod a szemed, ránézel a falra és körvonalazódik a monitor, vagy éppen egy arc (mondjuk ha képet néztél rajt). Az előfordult már veletek, hogy perifériás látásból úgy tűnt, mintha mondjuk az asztalon lett volna valami, és amikor odafordultál már nem volt ott? Vagy olyan, hogy csukott szemmel arcokat, képeket láttatok magatok előtt körvonalazódni?2012. jún. 23. 09:51
1/7 anonim válasza:
Velem szokott ilyen lenni. Szóval annyira nem érzem ijesztően természetellenesnek. Szerintem ez úgy a szem "játéka", mint a monitoros példád.
Vagy az is sokakkal van, mikor valami folt van a szemed előtt és akármerre nézel, jön arra.
2/7 anonim válasza:
Azt hiszem, ezt hívják utóképnek:
3/7 anonim válasza:
Velem is előfordul ez, ráadásul én van, hogy hangokat hallucinálok. Az még rosszabb :/
4/7 anonim válasza:
persze ilyen minden emberrel van, főleg ha pihen, relaxál, csukott szemmel közel kerülhetsz az elalvás állapotához de még ébren vagy olyankor hallhatsz hangokat is akár... velem a legijesztőbb hasonló dolog munkában elfáradtam leültem egy pillanatra nem is vettem észre, hogy becsuktam a szememet és ekkor szembebicikliztem magammal XD vannak ilyen micro álmok...
5/7 anonim válasza:
Igen. Én amikor belenézek lámpába;napba vagy UV fénybe akkor akármerre nézek azok a körök ottmaradnak és nagyon világos színük van. Én már éltem át olyan is,hogy van ott PL. egy ruhadarab összegyűrve és azt hiszem rá,hogy valami fej. De már volt olyan is,hogy rosszat álmodtam a fekete macskánkról. Azt álmodtam,hogy így a macska ül egy ilyen polcon a garázsban. A plafon alatt 1-2Dm-el. És így néz rám ilyen ijedt nagy szemekkel és elfordulok tőle így elhajtom a fejemmel együtt a felső testemet,visszafordulok és a macska a mancsaival takarja a szemét. Felriadok. Körbe nézek a számítógépnél ott a macska,nem volt bekapcsolva,de úgy mozgott mintha játszana. Felzargattam a bátyámat,hogy "Lacika ott a macska" ezt legalább 4-5X elismételtem mire felébredt,és felkapcsolta a villanyt. Nem volt ott semmi. Az ágyam úgy van,hogy ahogy van az ajtó mellette ahogy mennél be van egy íróasztal és az ágyam. Az ajtóval szembe az ablak. És az ablak mellett 1 emeletes ágy. Lekapcsolta a bátyám a villanyt. Hajnal volt kb vagy is nem volt annyira korom sötét. És virágos a függönyünk és macskákat láttam a virágok helyett. Természetesen macska alakú mintákat. És odanézek a gépre már nincs ott a macska,de a nyomatón ott fekszik valahogy így: [link] de a feje nincs így elhajlítva vagy mi. Mindenkivel előfordul szerintem.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat mindenkinek! Akkor én nagyítom fel a dolgokat. Meg lehet egy jó fajta kis idegi kimerültség is hozzátársul.
2012. jún. 25. 17:00
7/7 ekeke válasza:
Semmi. A szem a túl erős ingereket korrigálja ilyen negatív képpel, még a színeket is! Pl. ha a lámpát nézed egy percig és utána máshová nézel, a színével ellentétes színű folt lesz a látómeződben egy darabig. Semmi kimerültség, ez a helyes működés, hogy a szem csökkenti a kontrasztot. Van ilyen kép a neten, hogy nézni kell egy negatív színes képet egy ideig, majd beteszik a fekete-fehéret és teljesen színesnek látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!