Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért ajánlgat minden második...

Panka08 kérdése:

Miért ajánlgat minden második válaszoló fóbiás problémákra gyógyszerszedést?

Figyelt kérdés

Megdöbbenve olvasom, hogy minden második, (ha nem több) válaszoló adja a fóbiás kérdésekre azt a választ, hogy "menj orvoshoz ír fel gyógyszert".

Aki ajánlja szedte valaha? Ha szedte, tudja micsoda emberfeletti erőt kíván leszokni ? Kétlem.

Aki ajánlja tudja vajon, hogy a legegyszerűbb megoldást javasolja?

Aki ajánlja tudja, hogy a gyógyszer szedés nem jelenti a probléma megoldását, csak az ember legalizált drogossá válást?

Tisztában vagytok mindezzel kedves "Menj el orvoshoz, kapsz rá gyógyszert" tanácsoló felelőtlen válaszolók?

Tragikus..... :(

Gondolkodtok, ti mielőtt írtok?

Ha nem értek valamihez, akkor nem adok tanácsot benne!!!

Ezt kérdem én, akinek azt mondták az orvosok , hogy a rohadt antideprsszánsaik nélkül nem fog tudni létezni, s idézem a pszichiátert" Térden csúszva jön majd ide vissza, hogy felírjam magának a gyógyszert majd meglátja!!!" - ezt akkor közölte, amikor azt mondtam , hogy márpedig én lerakom a gyógyszerem. Lassan visszamegyek hozzá valóban.... De nem térden csúszva.... És nem gyógyszerért könyörögve.. Hanem , hogy ráborítsam az asztalt... (És akkor még finom voltam és nőies.)

U.i: 18 éves koromtól gyógyszereztek 28 éves koromig, 3 év alatt 4. neki futásra tudtam leszokni az antideprsszánsról. Most 33 éve vagyok, 2 éve egy ku*va bogyó nem gurult le a torkomon. Ha ennyi információ áll rendelkezésünkre 15 évvel ezelőtt, soha nem szedtem volna...

2012. jún. 23. 00:20
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
54%
na akkor beleszólnék én is, mint másik ELTE-s bölcsész. kedves iskolatársam, nekem konkrétan megmentették az életemet ezek a gyógyszerek, mert enélkül valszeg öngyilkos lettem volna, a gyógynövénykapszuláid szart se érnek, ha az embernek tényleg baja van... nem tudom, miért pont s pdzichiátriai betegségekre kell így rászállni, érdekes módon az asztmásokat meg a szívbetegeket senki nem izélgeti, hogy jaj, be ne vedd a gyógyszert. gondolom, te is az a fajta vagy, aki a pszichológiai betegségeket nem tartja igazi betegségnek, de akkor nem tudom, miért ezt tanulod az egyetemen...
2012. jún. 24. 23:55
 22/34 anonim ***** válasza:
ja és ha baj, hogy valaki "csak olvasott róla", akkor gyereket se szülj férfi orvosnál, mert az is csak olvasott róla, meg műtétre se menj olyanhoz, akinek nem volt ugyanolyan műtétje... azért, gondolom, nem szórakozásból járnak az orvosi egyetemre, meg nem csak találgatást meg horoszkópelemzést tanulnak ott...
2012. jún. 24. 23:57
 23/34 anonim ***** válasza:

Gyermekként rengeteget köhögtem, és olyan gyógyszereket kaptam, aminél mellékhatásként ez volt feltüntetve, hogy hirtelen halál. Nem mindenkinek írják fel, csak akinek tényleg szüksége van rá, megfulladtam volna a gyógyszerek nélkül.

Ha netán egyszer lesz valami műtétem, megkérdezem az orvost, neki volt e olyan már, mert akkor ő átérzi a problémát és akkor már szakértő.

Én akkor a sérv, az influenza, a megfázás, lyukas fogak, hörgőhurut, tüdőgyulladás, benőtt lábköröm szakértője vagyok, ezeknek olvastam utána, ilyen betegségeim voltak.

2012. jún. 25. 00:02
 24/34 anonim ***** válasza:
26%

Kedves bölcsész, örülök hogy neked most legalábbis úgy tűnik hogy beváltak ezek a narkotikumok, de hosszú távon derül ki hogy mi lesz a vége.

Vannak olyan súlyos esetek amikor az ember hormonszintje annyira alacsony, hogy öngyílkosság felé hajlik, ekkor valóban egy hatalmas lökés ami az antidepresszánst jelenti rövid távon életmentő, az a probléma, hogy aa kiváltó okot nem szűnteti meg ! Hozzászokást fog eredményezni és a mellékhatásai amik az idegrendszer degenerációján és a biztos elbutuláson át akár a szívbetegségekhez is vezetnek, boritékólható !

Az SSRI összezavarja az agyat, hogy ne érezd a valóságot, de maga az ok megmarad. Ennyi erővel alkoholt vagy orvosi marrihuanát, de akár kábítószereket is írhatna fel az orvos, a hatásuk ugyanis ugyanaz ! Az a különbség hogy az egyiket felírják a másikat tíltják.

Az antidepresszáns egy drog ! teljes mértékben fogalmuk sincsen maguknak az orvosoknak sem arról hogyan hat. Azok a gyógyszerek amiket említettetek, azok nem okoznak függőséget, súlyos mellékhatásokat és elvonási tüneteket.

Ezt a gyógyszert ki kelle próbáltatni azzal aki ajánla.

2012. jún. 25. 00:19
 25/34 anonim ***** válasza:
51%

Tessék. A banánban és egyéb gyömölcsökben pl paradicsom rengeteg dopamin és egyéb boldogsághormon van, na akkor miért nem azt etetik az emberrel ? ha megeszel egy gyümölcsöt nem ugyanazt érzed mint a gyógyszernél ! Pedig elméletben csak a szerotonin szintre hatna !

A gyógynövényeket érdemes ilyenkor szedni, az orbáncfű természetes antidepresszáns és nem okoz mellékhatásokat, nem leszel zombi sem tőle és nem szoksz rá sem.

2012. jún. 25. 00:22
 26/34 anonim ***** válasza:

Ha annyi banánt megeszel, hogy a benne lévő dopamin hasson, a benne lévő rengeteg káliumtól leállna a szíved.

Szép dolog ez a természetgyógyászat, de egy öngyilkos hajlamú embert ha meg akarunk tényleg menteni, ne orbáncfű-teával kezeljünk már.

Ez olyan, mint mikor 180as vérnyomásra ajánlanak fagyöngy- meg hibiszkuszteát. Vannak fokozatok mindenben, van, ahol még érdemes természetes módszerekkel próbálkozni és van, ahol már nem. Az intenzív osztályon kinyitod a gyógyszeres szekrényt, annak 80%a drog. Csak nem mind1, ki ad belőle és mennyit.

2012. jún. 25. 00:28
 27/34 anonim ***** válasza:

Nem csak a banánban hanem a paradicsomban és sokmindenben van még hormon.

Az intenzív osztályon lévő gyógyszerektől nem fog hozzászokni.

2012. jún. 25. 00:38
 28/34 anonim ***** válasza:
48%

Na látom, valaki nem kapta meg a gyógyszerét.

Nem értem, hogy a 45%-os miről beszél, mert ennyi hülyeséget összehordani nehéz.

Szakértőnek állítod be magad, miközben nem tudod helyesen leírni azt, hogy "ijesztő". Bölcsész létedre. Elméletileg ehhez értesz. Ezt tanultad.

Úristen, milyen lehet az, amihez nem értesz ennyire?

Na, pont olyan.

Azért beszélsz itt butaságokat, hogy "az orvosoknak sincs fogalmuk róla, hogyan hat". Akkor nem került volna forgalomba. Annak kéne utánaolvasnod, hogy Magyarországon hogyan törzskönyveznek egy gyógyszert. Hogyan jut el hozzád.

Ezt tessék leírni ide, és elnézést kérni a butaságodért!

Aztán ha ez megvolt, utána tessék elvégezni az egyetemi farmakognózia kurzusokat, letenni a vizsgákat, és visszatérünk oda, hogy mik azok a gyógynövények és hogyan hatnak. Például az orbáncfű.

Elképesztő, hogy 2012-ben érettségit (nem hogy diplomát) kaphat olyan ember, aki a természetes eredetű vegyületeket minőségileg különbnek tekinti a szintetikus, pontos adagokban, ismert és meghatározott kísérőanyagokkal adott gyógyszerekhez képest.

Az orbáncfűnek is számtalan mellékhatása van, mint minden xenobiotikumnak. Már csak azért is, mert a CYP enzimeken bomlik le.

Ha kicsit tanultál is, utána is jöhetsz elnézést kérni a butaságodért. Megvárjuk.

Aztán ha ezen is túl vagy, gondolkodj el azon a kérdésen, hogy honnan tudod, hogy meg fogsz halni, ha kiugrasz a tizedikről. Anélkül, hogy próbáltad volna már.

De ha nem tudlak becsapni, ki kell próbálnod.

2012. jún. 25. 10:04
 29/34 anonim ***** válasza:
55%

Neked kellene bocsánatot kérni, mert hülyeségeket itt csak te állítasz !

Nem tudják az orvosok sem, hog ypontosan hogyan hat, ennek ellenére tudnak a működéséről bizonyos dolgokat, de az egész mechanizmust amit végez az agyban azt bizony nem tudják, nézzél utána.

MOST hogyha bármilyen kurzust hallgattál, attól még a kábítószer kábítószer marad.

"aki a természetes eredetű vegyületeket minőségileg különbnek tekinti a szintetikus, pontos adagokban, ismert és meghatározott kísérőanyagokkal adott gyógyszerekhez képest. "

A természetes eredetű növény az gyógyszer és nincsen mellékhatása, a szintetikus vegyület az egy idegméreg, amely halálos is lehet !

2012. jún. 25. 20:25
 30/34 anonim ***** válasza:
67%

"kedves iskolatársam, nekem konkrétan megmentették az életemet ezek a gyógyszerek, mert enélkül valszeg öngyilkos lettem volna, "

Akkor ezt meséld el légy szíves ! Szóval ülsz a szobádban, jajj most öngyi leszek. Na, azért még kipróbáljuk előtte az antidepresszánst, hátha beválik. Hopp, ez annyira jó, hopgy most már inkább még sem leszek öngyilkos.

Érdekelne hogyan volt.

2012. jún. 25. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!