Miért ajánlgat minden második válaszoló fóbiás problémákra gyógyszerszedést?
Megdöbbenve olvasom, hogy minden második, (ha nem több) válaszoló adja a fóbiás kérdésekre azt a választ, hogy "menj orvoshoz ír fel gyógyszert".
Aki ajánlja szedte valaha? Ha szedte, tudja micsoda emberfeletti erőt kíván leszokni ? Kétlem.
Aki ajánlja tudja vajon, hogy a legegyszerűbb megoldást javasolja?
Aki ajánlja tudja, hogy a gyógyszer szedés nem jelenti a probléma megoldását, csak az ember legalizált drogossá válást?
Tisztában vagytok mindezzel kedves "Menj el orvoshoz, kapsz rá gyógyszert" tanácsoló felelőtlen válaszolók?
Tragikus..... :(
Gondolkodtok, ti mielőtt írtok?
Ha nem értek valamihez, akkor nem adok tanácsot benne!!!
Ezt kérdem én, akinek azt mondták az orvosok , hogy a rohadt antideprsszánsaik nélkül nem fog tudni létezni, s idézem a pszichiátert" Térden csúszva jön majd ide vissza, hogy felírjam magának a gyógyszert majd meglátja!!!" - ezt akkor közölte, amikor azt mondtam , hogy márpedig én lerakom a gyógyszerem. Lassan visszamegyek hozzá valóban.... De nem térden csúszva.... És nem gyógyszerért könyörögve.. Hanem , hogy ráborítsam az asztalt... (És akkor még finom voltam és nőies.)
U.i: 18 éves koromtól gyógyszereztek 28 éves koromig, 3 év alatt 4. neki futásra tudtam leszokni az antideprsszánsról. Most 33 éve vagyok, 2 éve egy ku*va bogyó nem gurult le a torkomon. Ha ennyi információ áll rendelkezésünkre 15 évvel ezelőtt, soha nem szedtem volna...
Mondom, hogy kezelésre szorulsz, ez a két év gyógyszer nélkül nem vált előnyödre.
Te is tudod, látszik is.
Mire vársz még?
Az antidepresszáns egy kábítószer, teljesen ugyanolyan mint a heroin pl, boldogságérzetet ad, eufóriát, elkábít, zombi leszel egy idő után és leszokni sem tudsz.
Az a baj, hogy az orvosnak nem sok lehetősége van, előírják neki hogy ebből a szerből írjon fel erre a bajra.
sajnos a fóbia elég kemény dolog elcseszheto az életet, így valamit adni kell nekik. Az orvostudománynak nem sok gyógyszere van és sajnos ami van az carabbnál carabb !
Te milyen étrendkiegészítőt javasolnál helyette ?
Az orvostudománynak nem sok gyógyszere van? :D
Ez komoly?
Létezik ilyen ember, aki ezt gondolja?
Szerinted melyik gyógyszer a "carabb": amelyik a bakteriális fertőzést gyógyítja, vagy amelyik a életet ad évente több millió rákbetegnek? Amelyik serkenti a csontvelő termelését, vagy amelyik a fájdalmat csillapítja? Amelyik érzéstelenít amputáció előtt, vagy amelyik életben tartja a cukorbetegeket?
Jóreggelt kívánok...
Azért az antibiotikumokat ne hasonlítsuk össze a mentális leépülést és hozzászokást eredményező antidepresszánsokkal, ami kábítószer !
Valóbában igen kevés úgy 5 féle hangulatjavító gyógyszerük van az orvosoknak, ezekből kell választani. Igaz hogy rengeteg féle gyógyszernév létezik, de ezek csak a gyártó cég által kreált fantázianevek, a hatásmechanizmus teljesen ugyanaz !
Igazság szerint, aki olvassa ezt és az elkövetkező életében felírnának neki gyógyszert, annak azt üzenem, hogy ne szedje be, mert minden idegrendszeri gyógyszertől csak megbolondúl, meghülyűl pusztán arra jó, hogy összezavarja az agyat, hogy a bjokat ne ismerje fel az agy és közben kiég, tönkremegy.
Én meg azt javaslom, hogy a hozzád hasonlóakat börtönbe kéne zárni kényszermunkával egy kis időre, hogy a közveszélyes őrültségeit ne terjeszthesse.
Milyen jogon ásod alá a bizalmat az orvostudomány felé tudatlanságod posványában fetrengve?
Ez ugyanolyan kártékony állatság, mint amikor valaki elkezd az atomerőművek vagy az autók vagy az elektromosság ellen tüntetni.
Tudsz te az SSRI-k valós veszélyeiről? Hatásmechanizmusáról? Mellékhatásairól? Alkalmazásáról? Vizsgálatairól?
Nem?
Tulajdonképpen mit tudsz te?
Ja, hogy semmit?
Én mindent tudok az SSRI-k veszélyeiről és mellékhatásairól ! Tanultam róla egyetemen. Sajnos felírták nekem, tulajdonképpen ok nélkül, majdnem belehaltam, de végülis kijöttel belőle !
Azt kellene bőrtönbe zárni aki hagyja ezt a nyomorúlt drogot, hogy emberek beszedjék és téged, szabad véleményílvánítás akadályozásáért !
Remélem eljön az a pillanat amikor a Ritalinhoz hasonlóan, betíltják ezt a szemetet.
Milyen egyetemen, ha szabad kérdeznem? :D
Csak mert ha olyan okos vagy, és mondjuk teszem azt orvosin tanultad volna, akkor tudnád, hogy nem játék az antidepresszáns, hanem komoly gyógyszer, amit nem írunk fel mindenkinek, aki szomorú a meghalt kiscicája miatt. Vannak előnyei és hátrányai, kockázatai és mellékhatásai, ha egy minimális fogalmad lenne a témához, ezt tudnád. Minden gyógyszer bevétele előtt.
ELTE-én pszichológiából tanultam, de hozzáolvastam sok helyen így sokkal több ismeretem van elméletben, és mivel szedtem is így gyakorlati ismeretem űbereli az orvosok ismereteit.
Tudom, hogy nem írják fel mindenkinek, csak aki elmegy pszcichiáterhez és valami panasza van :D. Amikor beszedtem még nem tudtam mi az, milyen hatása, mellékhatása van és gyakorlatilag lehetetlen leszokni róla ! Az orvos írta fel, nem volt net akkor, elmondta az adagolást és ennyi volt. Mondjuk nem tudott másttenni mint orvos, nem hibáztatom, de ilyt nem lenne szabad embernek adni. Véleményem szerint az orvosoknak gyógynövénykeverék tablettákat kellene írni az embereknek és ennyi. Én még depressziós sem voltam. Szüleim vidékiek voltak több generációra visszamenőleg és ide költöztek fel. Én egyetemig nem igen jártam a városban és ez a légkőr ilyesztőleg hatott rám, ennek ellenére végülis legyőztem ezt a rettenetes fóbiát, de sokkal nagyobb legyőzhetetlen ellenség kerekedett felém : a gyógyszer ! Na ezt nem kívánom senkinek sem.
Egy nettó bölcsész vagy, aki szakértőnek képzeli magát egy gyógyszerészeti témában.
NEM vagy szakértő.
Sajnálom, tényleg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!