Szerintetek is normális, ha éjjelenként úgy ébredek fel, h azt hiszem, h meg fogok halni?
Nem normális, de teljesen tipikusak a tünetek.
Éjszakai hirtelen felébredés, szívdobogással, magas pulzusszámmal kísérve. Esetleg társulhat még mellé hányinger, izzadás, halálfélelem.
Ez általában pánikbetegségre utal, vagy arra, hogy túl sok a stressz az életedben.
"Nemrég írtam egy olyan oldalra kérdést,ahol kérdezhetek pszihológustól és az ő válasza az volt,h azért riadok fel erre,mert az alvás arra szolgál,h felkészítsen minket a halálra.Szerintetek is?" Próbálom visszafogni magam, hiszen érdemes lenne egészében elolvasni a kérdésedet és az ő válaszát is, de akkor sem bírom magamban tartani; ez az ember bolond!
Rendben van, hogy a pszichológus bölcsész, nem pedig orvos, de azért esze legyen már... Az alvás arra szolgál, hogy feltöltse a testet és a lelket. Az agy is ilyenkor dolgozza fel az előző napi vagy múltbéli eseményeket (pl. álmok formájában). Regenerálódnak a sejtek stb.
Amit leírsz, az meglehetősen gyakori jelenség. Én nem gondolom, hogy az éjszakától, sötétségtől való félelem okozná, sokkal valószínűbb a stressz. (Sajnos akkor is lehetsz stresszes, ha te úgy érzed nem vagy idegeskedős típus, ezt nem ilyen egyszerű megállapítani.)
Persze nem zárhatjuk ki, lehetséges, hogy a te eseted egyedibb.
Közben olvasom, hogy vannak rémálmaid. Így mindenképpen azt javaslom, hogy próbálkozz pszichológussal, esetleg ha szükséges a későbbiekben pszichiáterrel. (Semmiképp ne ahhoz a pszichológushoz menj, akivel a múltkor beszéltél.)
Tudatosítanod kellene magadban, hogy a sötétségtől nem kell félned. Nagyrészt minden ugyanolyan, csak a fényviszonyok változtak. Az talán nevezhető természetesnek (ösztönösnek), ha az utcán félsz a sötétben, de a házban (ahol elvileg biztonságban vagy, hiszen jó esetben az ajtót, ablakok zárva vannak, van riasztó stb.) már aggodalomra ad okot ez az állapot.
Nem nagyon lehet erre mit mondani, mert ahhoz, hogy konkrétabb tanácsot tudjon adni az ember, jobban kellene ismernie téged. Te tudod, hogy neked mi segítene, mi adna biztonságot. Lehet ez pl. egy önvédelmi tanfolyam, vagy egy paprika-spray is, és még sok egyéb.
Nem teljesen értem. Itt állította magáról az egyik válaszadó, hogy ő pszichológus? Mert az ilyesmit szerintem nem szabad elhinni. Sőt, a legjobb, ha minden információt fenntartásokkal kezelsz, és te magad is átgondolod, úgynevezett józan paraszti ésszel.
Mindenki azt mond (állít magáról), amit akar...
Itt találsz orvosokat, szakembereket: www.orvostudakozo.hu
(A pszichológus a szakemberek résznél, mivel ők nem orvosi diplomával rendelkeznek.)
Nahát!
Lehet nem véletlenül nem elérhető már...
De ha emlékszel részletekre (a leveledből vagy a szakember nevére), akkor a keresőbe beírva megtalálhatod.
(Egyszer kérdeztem itt az egyik háziorvostól, de később az ő adatlapja is eltűnt, rákerestem a neten beírva pár kulcsszót amire emlékeztem és vissza tudtam nézni a válaszait.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!