Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális hogy ilyen 'memóriaza...

Normális hogy ilyen 'memóriazavaraim' vannak 15 évesen?

Figyelt kérdés

Kis koromban is sokszor elfelejtettem dolgokat (pl:elindulok a szobába. de mire bent vagyok már nem tudom miért indultam), de azóta sokat romlott a helyzet

A napokkal ezelőtt megtanult anyagot egyszerűen elfelejtem, jó ha másnap a dolgozatot megtudom írni belőle.

Az idegen szavakat megtanulhatom akár ötször is, mégsem tudom párosítani a magyar megfelelőjével egy rövid idő után, csak arra emlékszem hogy: ezt a szót tudnom kellene/ már egyszer megtanultam

Általánosban imádtam a földrajzot meg az anatómiát, tananyagon kívül is elég sokat tudtam róluk, de most mintha sosem tanultam volna.

Sokszor gondot okoz beszélni, mert nem jutnak eszembe az olyan alapszavak mint az 'ablak' vagy a 'szék'.

Egyébként kíváncsi természetem van és szeretek utána nézni dolgoknak, de mire megnyitom a google-t már nem tudom mire akartam rákeresni (nagyjából 2-3 másodperc.. Úgy érzem magam mintha aranyhal lennék)

Kedves családom mindig azzal piszkál hogy milyen rövid az eszem, de nem tudok mit csinálni vele. Pedig aludni is elég jókat szoktam.

Ez normális? ha nem, akkor mitől lehet? valamilyen betegség?

2012. jún. 18. 23:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Minden tevékenységünket lehet fejleszteni, gyakorlással. Keress ilyen feladatokat, és gyakorold. Szerintem csak szétszórt vagy, és a tevékenységed felelősség nélküli. Ha lenne valakid, vagy valamid, amiről neked kellene gondoskodni, rögvest megváltozna a gondolkodásod. Mert nélküled az a másik beteg lesz, vagy elpusztul
2012. jún. 18. 23:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az emlékeim fogytak meg (ez ugye a hosszútávú memória). A történet annyi, hogy voltak korszakok, amiket csak túléltem és sok sérelem/trauma ért és egy önvédelmi mechanizmusként nem is tudom felidézni a legtöbb részletet. Csak annyi maradt meg, hogy ne turkáljak a múltamban.

Neked szerintem a rövidtávú memóriádat kéne egy kicsit edzeni, vagy a koncentrációs képességedet. Erre léteznek tesztek is és feladatok is.

2012. jún. 19. 00:57
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően azt mondanám, hogy csak túl vagy hajszolva és talán kissé szétszórt vagy.

De mivel írtad, hogy az alapvető, a mindennapi élet során gyakran használt szavakat is nehezedre esik felidézni, így mindenképpen azt javaslom, végeztess kivizsgálást.

Sajnos bizonyos betegségek a fiatalokat sem kímélik, mindenképpen szükséges lenne ezeket kezelni, vagy szerencsésebb esetben kizárni.

2012. jún. 23. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!