Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek hogy NE szokjam...

Mit tegyek hogy NE szokjam meg a Frontint,21 évesen?

Figyelt kérdés

Kérlek,segítsetek...:(

Kb 3 éve derült ki,hogy pánikbeteg vagyok.Másik betegség generálta,na meg persze a rendezetlen családi viszonyok gyermekkoromban.

Rám jön bárhol.Utcán,vasútállomáson,itthon..villamoson,metróban..stb...

Ennek kezelésére felírtak kedélyállapot javítót és Frontint,a 0,25 mg-osat, szükség esetére. A kedélyállapot javítót nem szedem jelenleg,többet ártott,mint használt.

A Frontint akkor vettem be eddig,amikor rámjött a roham,és nem sikerült lenyugodnom magamtól.Próbálom ilyenkor lecsillapítani magam,és kizárni minden körülöttem lévő dolgot,és amolyan öngyógyítást végezni.Van,hogy nem megy,mert egy nagyobb roham jön rám,és van hogy akkor veszem be a gyógyszert,ha kezdem érezni,hogy gebasz van.Szerencsére rohamom már nem volt egy pár hete.

Mivel főiskolára járok,elég kellemetlen így élnem az életemet.Most van a vizsgaidőszak,19 vizsgám van,plusz most kellett leadni aszakdolgozatot,és lassan el kellene kezdeni készülni a záróvizsgára is. Esténként nem megy az elalvás,valószínűleg a vizsgaidőszak okozta felfordulás miatt...Hogy el tudjak aludni,esténként beveszek egy szem Frontint.Hiába hogy ez a gyengébbik,úgy ki tud ütni,hogy csak na...Ma reggel is alig bírtam felkelni...Anyumnak be kellett jönnie kelteni engem,mert egyszerűen képtelen voltam az ébresztő csengésre felkelni,kinyomtam a telefont,és visszadőltem.

Tavaly is szedtem elalváshoz,mikor kijöttem a kórházból,és egyszerűen nem tudtam aludni.

Tudom jól,hogy fiatalon nem kellene erre rászoknom,éppen ezért kérem a segítségeteket,hogy mégis,mit tegyek!?

Mit tegyek hogy ne szokjam meg?

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Szép napot mindenkinek!

M.

2012. máj. 16. 06:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Először is keress fel egy kineziológust. Ha írsz privit, tudok ajánlani egyet. Másodszor: szedjél inkább orbáncfű olaj capsulát, vagy macskagyökér capsulát. Igyál levendula, vagy citromfű teát.
2012. máj. 16. 06:41
 2/18 anonim ***** válasza:
ezeket semmiképp se szedd, és nem fogsz rászokni a szintetikus nyugtatókra. én javaslom még, hogy egy pszichológus segítségével tanuld meg az autogén tréninget, de ha ez nem lehetséges, akkor el tudom küldeni azt a verziót amit én tanultam meg.
2012. máj. 16. 07:14
 3/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ne tedd le, mert bármikor visszajöhetnek a pánikrohamaid. A pánikbetegség biológiai alapon is zajlik, tehát nem tudod megakadályoznia létrejöttét. Arra kell a frontin hogy az agyadban a GABA szntet megnövelje....
2012. máj. 16. 10:07
 4/18 anonim ***** válasza:
0%
inkább egyen csokit, az megemeli a szerotonin szintet és kutya baja se lesz..
2012. máj. 16. 11:05
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
mondod te utolsó aki még soha enm élt át hasonló betegséget. Szerintem iszonyat naív és laikus vagy ezügyben. Aki nem ért hozzá az ne szóljon bele sztem!
2012. máj. 16. 11:07
 6/18 anonim ***** válasza:
0%
mert az tényleg jobb, ha nyugtatózza magát..
2012. máj. 16. 11:16
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
annál mindenképpen minthogy rátörne az emberre mégegy pánikroham.
2012. máj. 16. 11:28
 8/18 anonim ***** válasza:

Szia Kedves kérdező!

Én is pánikbeteg vagyok. 25éves.21 évesen kezdődött minden nálam.

Jártam Kineziológusnál, pszichiáternél, természetgyógyásznál stb stb...

Nekem a Frontin 0,25 nem ért semmit, így váltottunk 0.5re.

Vigyázni kell vele mert rá lehet szokni, de ha nem össze vissza kapkodod akkor könnyen is le lehet tenni.

Szedd folyamatosan.Mármint reggel 1 este 1. Vagy reggel1-délben1 -este 1. Ne akkor amikor "rohamod van".

Én mikor jobban éreztem magam egyenesbe jött az életem letettem 1 év után.

De sajnos visszajött.Másfél év után mert.....stressz.

Jelenleg is szedem a napi 3*1et.Vagy mikor csak 2.

Én mint makacs pánikbeteg azt ajánlom neked hogy keress fel egy jó dokit aki ír fel neked antidepresszánst amitől 3-4 hét után jobban vagy és fél év alatt rendbe jössz ha a körülményeid is adottak hozzá.

Soha nem szedtem mert elutasítottam, de már bánom.Azóta tünetmentes lehetnék.

Most van egy jó orvosom és segít az antidepresszáns elkezdésében mármint a gyógyulásban.

Sok sikert neked.

2012. máj. 16. 13:14
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán minek mentél el orvoshoz?

"Ezt nem szedem, ettől hízok, erre nem szeretnék rászokni."

És mégis mitől szeretnél megjavulni?

Vannak alternatív módszerek is, pl. ima, gyógytorna, ráolvasás. Ezekkel csak az a baj, hogy a gyógyulás tovább tart, mint az élet maga

2012. máj. 16. 13:24
 10/18 anonim ***** válasza:
Szerintem se akkor szedd, amikor rosszul vagy, mert úgy tudom 1-2 óra után hatnak az ilyen nyugtatók. Nekem elalvásban az segít, ha fizikailag kifárasztom magam. Ne félj a rászokástól, mert le is lehet szokni, ha használ akkor szedd nyugodtan. Meg menj pszichológushoz!
2012. máj. 16. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!