Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek hogy NE szokjam...

Mit tegyek hogy NE szokjam meg a Frontint,21 évesen?

Figyelt kérdés

Kérlek,segítsetek...:(

Kb 3 éve derült ki,hogy pánikbeteg vagyok.Másik betegség generálta,na meg persze a rendezetlen családi viszonyok gyermekkoromban.

Rám jön bárhol.Utcán,vasútállomáson,itthon..villamoson,metróban..stb...

Ennek kezelésére felírtak kedélyállapot javítót és Frontint,a 0,25 mg-osat, szükség esetére. A kedélyállapot javítót nem szedem jelenleg,többet ártott,mint használt.

A Frontint akkor vettem be eddig,amikor rámjött a roham,és nem sikerült lenyugodnom magamtól.Próbálom ilyenkor lecsillapítani magam,és kizárni minden körülöttem lévő dolgot,és amolyan öngyógyítást végezni.Van,hogy nem megy,mert egy nagyobb roham jön rám,és van hogy akkor veszem be a gyógyszert,ha kezdem érezni,hogy gebasz van.Szerencsére rohamom már nem volt egy pár hete.

Mivel főiskolára járok,elég kellemetlen így élnem az életemet.Most van a vizsgaidőszak,19 vizsgám van,plusz most kellett leadni aszakdolgozatot,és lassan el kellene kezdeni készülni a záróvizsgára is. Esténként nem megy az elalvás,valószínűleg a vizsgaidőszak okozta felfordulás miatt...Hogy el tudjak aludni,esténként beveszek egy szem Frontint.Hiába hogy ez a gyengébbik,úgy ki tud ütni,hogy csak na...Ma reggel is alig bírtam felkelni...Anyumnak be kellett jönnie kelteni engem,mert egyszerűen képtelen voltam az ébresztő csengésre felkelni,kinyomtam a telefont,és visszadőltem.

Tavaly is szedtem elalváshoz,mikor kijöttem a kórházból,és egyszerűen nem tudtam aludni.

Tudom jól,hogy fiatalon nem kellene erre rászoknom,éppen ezért kérem a segítségeteket,hogy mégis,mit tegyek!?

Mit tegyek hogy ne szokjam meg?

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Szép napot mindenkinek!

M.

2012. máj. 16. 06:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én is pánikbeteg voltam. Az én javaslatom, hogy csak fél Frontint vegyél be este és felet reggel ha szükséges. Hamar kiürül a szervezetből ezért jobb elosztani. Le fogsz róla állni, ha vége a vizsgaidőszaknak.
2012. máj. 16. 21:52
 12/18 anonim ***** válasza:
Shirley Trickett: Csak semmi pánik! jó könyv, olvasd el. Az én problémámat is megoldotta.
2012. máj. 17. 17:04
 13/18 anonim ***** válasza:

Én szedtem az azonos hatóanyagú Xanaxot, és most Rivotril szedek, napi max. 5mg szűkségesetit. Bár amúgy volt, hogy három hónapig minden nap maximális szűkség volt.

És volt évem, hogy átlag napi 3,5 mg-ot szedtem. Nem szoktam meg, olyannyira nem, hogy ez év januártól március végéig valami 3-5 mg vettem be összesen ~90nap alatt 6 feles (0.5mg) az is egyszerre.

totál nagy kamú, hogy meglehet szokni, a legtöbb embernél csökken a hatása tartós szedés esetén. De egy hónap kihagyás után, ugyan úgy hatni fog legalább egy évig.

Amúgy pszichoterápia az egyetlen gyógyír sajnos napjainkban nincs más aki hatékonyan segítsen segíteni magunkon.

Mást meg tényleg ne szedj,antidepresszáns, hangulat stabilizátor , antipszichotikum mind csak többet árt mint használ. Egy kivétel van a pszichoterápia kezdetén max. fél évig, de inkább max. három hónapig azt segíthetik, majd kikel őket vezetni a terápiából. - ja és ez nem az én laikus elképzelésem. Ez egy hosszas interjú sorozat és kutatómunka eredményen (több embernek).

2012. máj. 17. 23:08
 14/18 anonim ***** válasza:

eredményen*

eredménye

2012. máj. 17. 23:10
 15/18 anonim ***** válasza:
92%
Ne szórakozzatok már!Napi 0.25 frontin placebo!Semmit nem fogsz érezni.
2012. máj. 18. 19:27
 16/18 anonim ***** válasza:
88%
15! mért árultad el, így nem fog hinni benne és tényleg nem használ!! ;)
2012. máj. 18. 21:13
 17/18 anonim ***** válasza:
A gyógyszer akkor is hat, ha nem hisznek benne.
2012. máj. 20. 00:01
 18/18 anonim ***** válasza:

Igen megfelelő dózis esetén.

Bármely benzodiazepinből 0.25mg kevesebb hatással van, mint egy darab légy piszok napernyőnek/fény védőnek egy szélvédőn.

Talán 1mg Rovotril/Xanax vagy Frontin egyszerre bevétele esetén már kimutatható lenne vak teszten, de még nem biztos, hogy nem a placebo győzne. Bár 2mg egyszeri bevétel már biztos egyértelmű jelekkel jár. Amúgy epilepsziások éveken át szednek 6-8mg/napi adagot, ami már nem semmi. Ja és ők abba és ki sem hagyhatják. Jó ez is csak 2mg-2mg-4mg, van sok súlyos hangulatingadozásba szenvedő beteg aki napi 4-6mg szűkség esetit kap, tehát egyszerre is benyelhet 4-6 mg-o ezekből. A 6mg szinte bárki ki üt. De 365nap*5 napi egyszeri bevételével, még sokan látszólag egy kis összefolyó beszéden kívül más külső megfigyelő vagy orvos által megfigyelhető mellékhatást/(nem kívánt hatást) nem mutatnak.

2012. máj. 20. 04:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!