Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyógyultál ki asperger-szindró...

Gyógyultál ki asperger-szindrómából/ avagy kapcsolat teremtési problémákat oldottál meg?

Figyelt kérdés
talán nem nevezhető igazán betegségnek, mert sokan "szenvednek" benne anélkül hogy tudatába lennének annak, hogy olyanok, én is most olvastam róla, nem teljesen jellemző rám, de az hogy nehezen tudják gesztusokkal kifejezni önmaguk, kerülik a szemkontaktust, és nem tudnak kapcsolatokat teremteni, az jellemző, és nagyon zavaró. már régóta probálom leküzdeni, szivesen venném hozzám hasonló "győztesek" tanácsát, akik letudták küzdeni, és megértik.

#szindoma
2012. jún. 14. 20:06
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Legfontosabb, hogy legyél bátor! Ha kellően tájékozott vagy akkor szinte bármilyen témához hozzá tusz szólni, ez segít a kapcsolatteremtésben. Még mielőtt beleugranál a mély vízbe gondolj arra, hogy: ugyanmár ők is csak emberek nem halok bele ha hozzájuk szólok és amúgyis ha valamilyen ok folytán felégetnék mindent magam körül (képletesen persze) akkor is nagy a világ max új életet kezdek tapasztaltabban =)egy élménnyel több egyszer élünk (nekem segített)
2012. jún. 14. 20:20
 2/23 A kérdező kommentje:
köszönöm:) ez egy olyan dolog amire nap mint nap gondolok, mindennap:) talán neked van igazad, de mégis bennem van az, hogy minek? makacs fejjel, annak ellenére hogy sosem próbáltam úgy isten igazából bátorkodni, úgy gondolom csak erőltetettnek éreznének vele, sokáig kerestem magamban valami nagyon mély lelki okot, valami mélyre ható pszihikai kezelést, a félénkség is olyan dolog ami megvéd, és ráérzel dolgokra, sokáig nem hátránynak fogtam fel, hanem az előnyeit kerestem, de csak egoista izé lettem ami késöbb zavart és összezavarodtam, jó lenne mástól megtudni...
2012. jún. 14. 20:40
 3/23 anonim ***** válasza:
A válaszodból kitűnik, hogy igenis szeretsz beszélgetni. Jó hozzállás, hogy elemzed a problémát és próbálod keresni a választ Ha találnál valakit akivel tudsz beszélgetni akkor onnantól egyenes az út a többi egészséges emberi kapcsolathoz. Nehéz értelmes embereket találni.. ez igaz. Várj és próbálkozz eljön a te időd előbb útobb.
2012. jún. 14. 20:51
 4/23 A kérdező kommentje:
amúgy volt már olyan ember akivel teljesen normális, szép volt minden.. aztán gyerekeskedtünk, elegem/ elegünk lett egymásból, és egy nagy lelki-káosz után rájöttem hogy legszívesebben, nem akarok másokra támaszkodni, talán tényleg nehéz találni, ezért lenne jó full szociális életet élni, s többé nem elviselni dolgokat. a környezetemben lévő emberekről azt érzékeltem, hogy nem műanyag emberek, és önmagam is olyannak éreztem, vagyis hiába valónak tartottam, hogy bevágodjak akárhogyan:) talán gyerekeskedem.
2012. jún. 14. 21:05
 5/23 anonim ***** válasza:
Igazából csak nem tudod mit csinálj, szeretnél kapcsolatokat de nem mered támaszként használni az embereket mert megeshet, hogy végetér a kapcsolat és ottmaradsz ismét csalodottan. Igazából ha magaddal jól megvagy akkor már másokkal is kitudsz jönni mert végtére is emberek vagyunk mind.
2012. jún. 14. 21:26
 6/23 A kérdező kommentje:
a támaszt azokra az emberekre értettem, akik azt a felelősséget kellene magukra hárítsák, hogy kitöltik a magányom, és egymagukba, kevesen betöltik az életem:) de az sem hülyeség, hogy nem tudom hogy mit csináljak.
2012. jún. 14. 22:36
 7/23 anonim ***** válasza:

Én is aspergeres vagyok, és én abszolút kerülöm az embereket.

A házból is suttyomban osonok ki, és attól rettegek, hogy valaki megszólít és beszélgetnem kell.

Engem zavar maga a stressz amit ez okoz, de nem tudom elképzelni hogy nyájasan cseverésszek bárkivel is. Engem fárasztanak az emberek, és mindennemű kommunikáció. Főleg mikor megölelnek.

2012. jún. 15. 12:27
 8/23 A kérdező kommentje:
nem is tudom. sok aspergeres vonásom van, de mégis kötődöm az emberekhez, AKKOR amikor nem vagyok velük, folyton elképzelem, talán csak az a bajom hogy bátrabb kell lennem.
2012. jún. 15. 13:08
 9/23 anonim ***** válasza:
kérdező, ha valaki valami szomorút, vagy vidámat mesél, tudsz vele együtt szomorú, vagy vidám lenni?
2012. jún. 15. 15:49
 10/23 A kérdező kommentje:
tudok együtt érezni más emberekkel, csak nem mindig tudom gesztusokkal,megfelelő hangnemmel kimutatni azt, ami miatt félreérthetnek, és nem sikerül kapcsolatokat alakítani legtöbbször.
2012. jún. 15. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!