Szerintem már mikor fölmerül benned a kérdés, hogy "talán el kéne menni..", akkor.
Ez a te dolgod, te akarod jobban érezni magad. Senki nem azért megy pszichológushoz, hogy a szomszéd Margitka jobban el bírjon minket viselni.
Mindenki pszichológusra szorul:)
Egymás pszichológusi vagyunk. A mai világban azért kell több pszichológus, mert elidegenedtünk egymástól, de ettől függetlenül szükségünk van egymásra. Kibeszélni a problémákat, stb. Kurt Tepperwein-nek nagyon jó könyvei vannak pl. a problémamegoldásról, stresszoldásról.Ezek is segíthetnek, nem kell egyből pszichológushoz menni. Ismerd meg önmagad. Sok sikert.
Kedves kérdező!
Életem során én is sok nehézségbe kerültem, pedig csak 18év van mögöttem. Más embernek azok a problémák, amelyeket én átéltem, kisstílű dolog lenne. Azonban az én felfogásom, világszemléletem és gondolkodásom, sokkal nagyobb dolgoknak tekint némely helyzetet. Én csak azt tudom mondani amit az előttem lévő is. Ismerd meg önmagad, fel tudsz állítani saját magadról diagnózist, tudod hogy mik a hibáid és min kellene változtatni, de ezeket a hibákat nem felismerni, hanem beismerni nehéz. Véleményem szerint a pszichológus olyan embereknek kell, akik sehol sem tudnak érvényesülni, teszem föl, például nem tudja senkinek elmondani, mi nyomja a lelkét, mert fél mindenkitől, olyan értelemben, hogy nem tud megbízni senkiben, és már már üldözési mániával küzd. Ez az utolsó stádium egy ember lelkében. Ennek szörnyű következményei lehetnek, de amíg képes vagy felismerni hibáidat, képes leszel beismerni azokat és változtatni rajta, és így nincs szükség pszichológusra, de ha ez nem megy akkor a családodat ajánlanám elsősorban, hogy velük beszéld meg, ha már az sem segít akkor kel pszichológus. Mindenesetre, ha gondolod, nekem is írhatsz, szívesen meghallgatlak, tudom milyen nehéz sokszor az élet, ezzel mindenki tisztában van, csak nem mindegy ki hogyan éli át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!