Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan enyhíthetném a túlzott...

Hogyan enyhíthetném a túlzott ingerlékenységet?

Figyelt kérdés

Mindenen felkapom a vizet. Ordibálok, sírok, néha török zúzok is és mikor kapok egy atyait beviharzok a szobámba, magamra zárom az ajtót és a falhoz csapkodom a párnát.(csak otthon ordibálom ki magam) Aztán meg nem merek kimenni ezért sokszor nem ebédelek és nem is vacsorázok. És mikor reggel anyuék reggel 6kor elmennek dolgozni csak akkor merészkedek ki, délután meg kapok egy jó fejmosást. Apától meg még egy atyait. De 2 hónapja elszaladt velem a ló. 3 naponta csinálom ezt.

Pl:

Rossz napom volt de mindenki tesz a fejemre amikor elakarom mondani. (ilyenkor mikor hazamegyek anyának ordibálva mesélem el. Már tőle is kaptam emiatt egyet-kettőt.) De nem tudok ellene mit tenni.

Mit tegyek?

11/L

2012. jún. 9. 15:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
igyál esténként macskagyökér vagy orbáncfű teát.
2012. jún. 10. 17:22
 2/11 anonim válasza:
Ideje lenne elmenni egy pszichológushoz, mert a tinédzserkor azért nem hoz ki ilyeneket. Szerintem hamar meg tudod majd szüntetni a bajokat. Csak kellene valaki, akivel beszélsz, aki tanácsokat ad, aki érti is a dolgát.
2012. jún. 11. 10:28
 3/11 A kérdező kommentje:
anyáék is tesznek már lassan a kitöréseimre! nem hiszem hogy eléjük állnék hogy pszihológus kéne és ők ugranak...
2012. jún. 11. 14:22
 4/11 anonim válasza:
Állj a sarkadra, és mondd meg nekik, hogy igenis bajok vannak, és ne viselkedjenek közönyösen! Ha normálisan elmondod, hogy mit érzel és mit szeretnél, akkor nem fognak nemet mondani.
2012. jún. 11. 21:23
 5/11 A kérdező kommentje:
3: Akkor te nem ismered a szüleimet! Tesómat istenítik, jaj milyen okos meg hogy most lett meg a jogsija meg minden! Én inkább az vagyok akit a semmiért is leszidnak! Ettől alapból rossz a közérzetem! Szerintem akár emiatt is lehetek ennyire dühös. Már ezt elmondtam nekik néhányszor h csak tesómmal foglalkoztak! Nevettek, átöleltek és mondták hogy nem így van! Fél óra után meg minden ment ahogy szokott! Ha a sarkamra állok akkor meg "nagyobbat esek"!
2012. jún. 13. 19:27
 6/11 anonim válasza:

Valóban nem ismerem a szüleidet, de csak abból tudok kiindulni, hogy általában véve milyen egy szülő. Nos, ha nem akarsz ezügyben lépni (okkal vagy sem, bölcsen vagy sem, azt nem tudom), akkor nem marad más, mint egy olyan emberhez fordulni, aki biztosan segíteni fog. Iskolapszichológus van? Vagy bármely olyan személyt keress meg, akiben bízol, és ha ő már tudomást szerez a problémádról, akkor már a szüleid sem fognak tudni kihátrálni a dolgok mögül, magyarul tenniük kell valamit, hiszen tudnak már kívülálló emberek is a kialakult helyzetről.

Mit mondjak még? Az "úgysem akarnak segíteni a szüleim" felfogást el kell felejtened, és ha nincs más lehetőséged, akkor magadnak segíteni, magadnak elintézni a dolgokat. Gyerek vagy még, az tény, de nem hülye. De ha magadon nem akarsz segíteni, akkor kár minden szóért.

2012. jún. 13. 19:42
 7/11 A kérdező kommentje:

én az egész életemen változtatni akarok majd ha megnőttem! Ezért tanulok keményen!

Nincsenek barátaim, senki, strébernek tartanak, egyedül ülök, tízóraikor nem ül senki mellém, köszönésen kívül semmi. Pedig próbálkozok! Csak sztem az a bajuk h nem súgok nekik órákon. Ezért keserű strebi vagyok.

Akkor a szüleimnek mondjam? Úgy félek hogy annyit mondanak hogy kis hülye vagyok mert mindenen felkapom a vizet és ha próbálnám kontrollálni magam nem lenne ez az állapot. Ez csak egy elképzelés mert ismerem őket. És hogy mondjam nekik? Álljak eléjük h idegbeteg vok és pszichológus kell? Érdekes lenne...

2012. jún. 14. 15:10
 8/11 anonim válasza:
Szedd össze minden bátorságodat, fogalmazd meg minden gondolatodat alaposan, hogy mi is a bajod, mit érzel, mi változott meg benned, hogy ezeket csinálod, és mondd el nekik, hogy szeretnéd, ha segítenének, mert egyedül nem fogod tudni megoldani, szükséged van rájuk. Ha mindezek ellenére is közönyt mutatnak, akkor egyrészt sz@remberek, másrészt, ahogy fentebb is írtam, külső ember segítségét kell igénybe venni.
2012. jún. 14. 20:01
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát...megpróbálom!
2012. jún. 15. 13:20
 10/11 anonim válasza:
Van valami fejlemény?
2012. jún. 24. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!