Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy enyhíthetném a ranidafóbi...

Hogy enyhíthetném a ranidafóbiámat?

Figyelt kérdés
Rettegek a békáktól, amikor meglátok egyet, elfog a pánik, nem tudok semmire gondolni, csak hogy tűnjön el a közelemből, magamból kilektve üvöltök, sikítozok (pedig fiú vagyok), és attól kedzve egy ideig kisebb sokk alatt vagyok, és minden falevelet békának látok... És rettegek attól a helyzettől, hogy valamikor békák közé kell mennem, vagy olyan helyen kell lennem, ahol sok a béka, esetleg olyan emberrel kerülök kapcsolatba, aki szerint ez vicces, és állandóan kihasználja, és békákat rak elém. Szerencsére eddig még nem volt ilyen komolyabb, de akármikor történhet, és ettől telejsen eveszíthetem a fejemet, az önkontrollomat. Talán nagyon kis koromban nem volt még ez, de nagyon rég óta megvan (azt hallottam, hogy gyakran akkor alakul ki, ha valaki békákat lát durva halált halni, velem ilyen nem volt, vagy nem emlékszem rá) és nem tehetek róla. Mit tegyek, hogy ne legyen ez ennyire durva?
2010. júl. 5. 02:45
 1/4 Zümy válasza:
100%

de bunkó vagy előző...nem tehet róla,hogy fóbiája van..mert te biztosan nem félsz semmitől..-.-

a kérdésre válaszolva sztem próbáld fokozatosan hozzászoktatni magad ...először csak képeket nézegess,aztán egy kisebb termetű békát messzebről,majd egyre közelebb és próbáld meg,hogy ne sikíts stb..

2010. júl. 5. 07:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem keress fel egy pszichológust. Komolyan mondom, szerintem segítene.
2010. júl. 5. 08:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Fokozatosan kell hozzászoktatnod magad.
2010. júl. 5. 17:53
 4/4 anonim válasza:
100%

Én is évek óta rettegek tőlük, amikor esik az eső, már előre félek. Volt olyan eset, hogy végigordítottam az utcát hazafelé jövet, és futottam...Tudom mit érzel.

Az esős tavasznak köszönhetően rengetek kis béka van, szóval ha itthon vagyok, őket nézegetem, ahogy szúnyogokra és kis bogarakra vadásznak, így már kicsit szimpibbek. De még mindig félek tőlük.( A nagyoktól egyenesen undorodom) Érdemes a leveli békával kezdeni az ismerkedést, azok nagyon aranyosak. Sok sikert:)

2010. júl. 16. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!