Mit tegyek, hogy ne vonzzam be a rosszat?
Nagyon el vagyok keseredve, mert nem tudok kilépni egy nagyon rossz időszakból, sőt egyre rosszabb. Semmi nem sikerül, mindenben elbukok, rengeteg kudarc és fájdalom ér.
Én tudom, hogy mindenkinek megvan a maga gondja, de én már nem sokáig bírom.
Annyira törekvő vagyok, tényleg igyekszem mindenben a jót és a szépet keresni, de mégis úgy érzem, hogy bevonzzom a rosszat. Gyakorlatilag 1 év alatt mindent és mindenkit elveszítettem...most ott tartok, hogy teljesen egyedül, megkeseredetten, csalódottan várom, hogy jobb legyen.
Bármibe belefogok tönkremegy, bárkit közel engedek magamhoz tönkre teszem...24 éves vagyok és oda jutottam, hogy jobb lenne meghalni.
Soha nem hittem volna, hogy még lejjebb kerülhetek........
Ha elolvasod a nyitó hozzászólásod úgy, mintha egy idegen írta volna, rájössz, hogy inkább bármi más, minthogy egy ilyen emberrel beszélj, találkozz, kezdj valamit.
Hát ezért vonzod be a rosszat, mert nincs egy pozitív gondolatod, hiába is mondod, csak és kizárólag a rosszat erősíted magadban.
Olvass pozitív könyveket, nézz pozitív filmeket, vígjátékokat, menj társaságba....
pozitívnak lenni meg ne igyekezz, légy az!
Igaza van az elsőnek, egyébként nekem is azonnal az olvasás ugrott be. De nem a pozitív könyvek. Éppen ellenkezőleg. Az én értékrendemen sokat változtattak a sanyarú sorsokról szóló irodalmi művek, mert egyszer csak azt éreztem, hogy na ne már, az én problémám probléma? És én vagyok olyan jellem, mint x szereplő és ha nem, akkor én miért nem vagyok olyan?
És aztán sok kérdés meg sok olvasás után elkezdtem teljesen máshogy látni a világot, azt, hogy mi fontos mi nem, hogy vannak szépségek az életben, amik pénz és helyzet függetlenek.
Ez persze nem egy könyv után alakul ki.
Tudnod kell, hogy bizonyos fajta elégedetlenségek, rossz érzések, egyfajta semmi nem jó nyűglődés a belső ürességből fakad. Az emberek nagy része küzd ezzel, de különböző játékszerekkel ideig óráig kitöltögeti: kalandok, karrier, pénz stb. Aki meg azzal sem tudja az italhoz meg egyéb rossz dolgokhoz folyamodik.
Aki viszont azon dolgozik, hogy egy színes és gazdag lelkiéletet kiépítsen magának - amit lelki táplálással lehet elérni - sosem lesz üres, fásult, csalódott, kedvetlen.
Akkor fog megváltozni az életed, ha elfogadod azt, ami történik.
Képzeld egy hogy csúszol lefelé a gödörbe, de ahelyett hogy lepottyannál az aljára, hogy onnan elkezdj kifelé mászni, te a lecsúszó oldalon ezerrel kapaszkodsz. Görcsösen próbálsz ellenállni.
A megoldás az, hogy add fel. Persze nem igazából, hanem gondolatban.
Menj bele ebbe az érzésbe és éld meg, fogadd el!
Jó az egész világom úgy rossz ahogy van és egy csődtömeg vagyok. Éld meg ezeket az érzéseket, sírj, dühöng bármi.
Ha kitisztul, akkor fogsz tudni a gödörből kijönni.
Hidd el, már ember leszel, ha ez megtörténik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!