Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire rossz az, ha mindenki...

Mennyire rossz az, ha mindenkiben csak a rosszat látom?

Figyelt kérdés
Pl meglátok egy lányt,az jut eszembe: mekkora ribanc. Vagy ha útba igazítást kér tőlem valaki,előtte azt gondolom,biztos rám akar sózni vaalkit. A lényeg: mindenkiről rosszat feltétezek. Ez amolyan óvatosság.
2011. jún. 10. 15:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Nálam ugyanez a helyzet. Az az alapja, hogy nagyonsokmindenkiben csalódtam már az élet minden területén és nemszeretnék többet koppanni. Ha mindenkiről a legrosszabbat feltételezem akkor csak pozitív csalódás érhet.
2011. jún. 10. 15:29
 2/12 anonim ***** válasza:
30%
Detto. Főleg hogy minden csicsás csajt akit látok egyből r.bancnak nézem. ha meg udvarol egy srác egyből azt gondolom hogy biztos csak szívatni akar, és ha eljön az idő akkor a haverjaival fog röhögni rajtam...vagy ha valami jót, pozitívat mondanak rólam biztos akarnak vmit tőlem..idegesítő, de nem tudom "kinőni" ezt.
2011. jún. 10. 15:32
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
teljes mértékben megértelek,én is sokszor így vagyok:az emberek sokszor megbízhatatlanok,és manipulatívak,ezen nincs mit szépíteni.csak az a baj,hogy nem megoldás ez a "mindenkiben csak a rosszat látom".jusson eszedbe az,hogy vannak,aki ki szeretnének törni a helyzetükből,csak nem tudnak,mert nincs hozzá elég eszük-de talán lehetőségük sem.(mondjuk a többség nem is akar kitörni)szóval:pl.melóhelyen van egy csajszi,rosszindulatú,kics.szik velem,meg mással is,és tudom,hogy azért van,mert szerencsétlen magánélete van(pszihés betegségben is szenved)hazudozik,és ezért senki nem bízik meg benne.de már meguntam,hogy idegesítsem magam a f.szságain,ezért stratégiát váltottam,és nyitottan,bizalommal fordultam felé,és látszott rajta,hogy örült neki,hogy van aki így áll hozzá,nem pedig ellenségesen.ezzel csak azt akarom mondani,hogy sok ember azért döfi hátba a másikat,mert vele is ezt csinálták,és emiatt ő is bizalmatlan lesz másokkal,ezért másokat is hátba döf-így akarja elejét venni annak,hogy őt döfjék hátba.nehéz megbízni az emberekben,és legyél is óvatos.amit jó ha félreteszel,az a szélsőséges negatív látószög,mert beleeshetsz abba a csapdába,hogy valaki tényleg szívből virágot akar neked adni,te meg pofán.szod:) így aztán a saját magad ellenségévé válhatsz,mert a pozitív dolgokat is eltaszítod magadtól.igyekezz reálisan látni az embereket,se túl elítélő,se túl jószívű ne legyél.figyeld meg őket,ítéletalkotás nélkül,és amikor kontaktusba kerülsz valakivel,tudni fogod,hogy,hogyan viszonyulj hozzá,és ha látod,hogy rossz irányba akar befolyásolni,akkor határozottan elfordulsz tőle.
2011. jún. 10. 21:56
 4/12 anonim ***** válasza:
63%

Tudod, erre mondják: "Ki mint él, úgy ítél!"

Ez nem a világ hibája, hanem te szemléletedé. Változtathatsz rajta, és akkor meglátod a csinos kislányt, a kedves eladót a boltban, a segítőkész orvost a rendelőben. Vagy ne változtass rajta, és Te leszel a mogorva Benő, akinek a cukor is keserű. Ennyi....

2011. jún. 11. 23:33
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

23:33

Ebben is van igazság, de abba is, hogy ha valakinek jó élete van az könnyen áll pozitívan a dolgokhoz. Szerintem alapból mindenki optimistán kezdi az életét csak egyes tényezők hatására alakulhat ki benne ez a negatív szemlélet. Szóval nem mindig a mogorva embert kell okolni a viselkedéséért, mert nemtudhatod mik játszottak közre abban, hogy ő ilyen lett.

2011. jún. 11. 23:36
 6/12 anonim ***** válasza:
69%

Én is rosszat feltételezek a legtöbbször másokról, egyszerűen azért, mert ez a legtöbbször megfelel a tényeknek.

Ha mégsem felel meg, akkor is jobb ebben az irányban tévedni, mint a másik irányban.

2011. jún. 13. 02:40
 7/12 A kérdező kommentje:

23:33-asnak:

Próbálom,de nem megy.

2011. jún. 17. 09:01
 8/12 anonim ***** válasza:
75%
lehet ,hogy túl sok negatív dolog ért az emberekkel kapcsolatban.Csak magamból indulok ki.
2011. jún. 17. 13:28
 9/12 anonim ***** válasza:
81%
Ez akkor szokott előfordulni, ha az ember nem elégedett a saját életével, és a felgyülemlett belső frusztráció ilyen formában nyilvánul meg. Ha valaki boldog és kiegyensúlyozott, akkor csak mosolyog azokon a dolgokon, amit máskor rossznak lát. Ez a kulcsa a dolognak. Ez viszont nem megy egyik napról a másikra, minden áldott nap dolgoznod kell rajta. És idővel változni fog a gondolkodásod.
2011. jún. 18. 09:55
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
Kowaxos jól ír. Tudjátok, nekem van egy régi elvem! Ha elmegyek szórakozni, akkor nem várom el hogy más csináljon nekem jókedvet. A waxos biztos érti. A többiek hát...
2011. jún. 18. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!