Miért beszéljük be magunknak, és hisszük el inkább a rosszat, mint a jót?
Figyelt kérdés
Én úgy vettem észre(és tapasztalom is magamon sajnos) hogy a rosszat,a negatív dolgokat hamarabb elhisszük.Félünk,rettegünk a rossz dolgoktól,szinte állandóan.
Mondják hogy a pozitív gondolkodás tanulható,nehéz,de tanulható.
Ha nagyon maga alatt van v.ki,csak a rosszra tud gondolni,abból hogyan tud kimászni?(csak nézzen előre és csinálja-csinálja a napi dolgait,vigye végbe a terveit?!)
2011. aug. 28. 19:26
1/4 anonim válasza:
Valószínű azért hisszük hamarabb el a rosszat, mert a szervezetünk fel akar készülni rá, ez egyfajta védekezés. Aki nagyon maga alatt van, az sírjon, dühöngjön, gyászoljon, de mindenképpen fejezze ki bánatát, így megkönnyebbül. S a régi bevált közhely: az idő, erre mindig támaszkodhatunk. Általa valóban elhomályosodik a legnagyobb probléma is.
2/4 anonim válasza:
Alapvetően ilyen rendszerben élünk. Megfélemlítve, elnyomva más hatalmak által. Az hogy miért látjuk meg hamarabb a rosszat: ebben a szellemben nevelnek fel, ezt látjuk nap mint nap. Az ember szenved, gürcöl , hogy jobb legyen, hogy kifizesse az adósságát stb. A hírekben is a rosszat teszik előre.
3/4 anonim válasza:
Szerintem azért,mert boldogtalanok vagyunk.Pontosabban,aki boldogtalan,az gyakran gondol magának be betegséget még pedig azért,mert azt hiszi,akkor jobban figyelnek majd rá.Ez apró segélykérés szerintem.A boldog emberek nem gondolkodnak hülye betegségeken.
4/4 A kérdező kommentje:
Utolsó:nagyon érdekes amit írtál!igazad lehet!
köszi a válaszokat mindenki!:)
2011. aug. 29. 14:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!