Kialakulhat skizofrénia az antidepresszánstól?
Nekem egy közeli családtagomnak enyhe szorongásra SSRI-t írtak fel, csak még rosszabb lett-> másfajta SSRI-> most már jöttek kényszeres tünetek -> újabb SSRI -> borderline szemlyiségzavar -> újabb SSRI ,meg már mindenféle antipszichotikum stb---> skizofénia, öngyilkos, közveszélyes gondolatok.. és mindez kb. 6 hónap alatt...
Nagyon veszélyesek ezek a szerek....
Én úgy tudom, hogy kopnya CT nemmutatja ki a skizofréniát, mert az egy domamin zavar és a CT az agyi keringési rendellenenességekről ad képet. A link szerintem másról szólt. Voltam koponya CT-n a mellékhatások miatt, mert húzódott az agyam, de negatív lett.
Én azt nem értem, hogyan képzelik az orvosok, hogy írnak fel másmilyen visszavételgátló szert ha az egyik nem volt jó,miért lenne az a másik ? Mindegyik ugyanúgy hat, ugyanaz a hatásmechanizmus, most hogy más cég gyártnya mindegy.
"a CT az agyi keringési rendellenenességekről ad képet. A link szerintem másról szólt. Voltam koponya CT-n a mellékhatások miatt, mert húzódott az agyam, de negatív lett."
A CT nem a keringést mutatja, hanem az agy alakját. A link arról szól, hogy a skizo agy gyakran máshogy néz ki, mint az egészséges. Nem tudom, pontosan mit értesz azon, hogy "húzódott az agyad". Ha azt, hogy egy nagyon furcsa érzés volt a fejedben, mintha "húznák" az agyad, akkor az egy ssri-mellékhatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!