Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mit tegyek?

Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés

19/L vagyok, kiskorom óta, más, mint a többiek. Hangokat hallok, látok embereket, akiket mások nem. Más dolgok érdekelnek, mint a velem egykorúakat, emiatt nehezebben tudok velük kommunikálni. Nemrégen volt egy kapcsolatom egy 40 év közelében lévő pasival, de 5 hónap után én szakítottam vele, mert szellemileg nem ért fel hozzám. Ezt nem egóból mondom, tényleg így volt. Énekes volt egy színházi énekkarban, sőt tanár is volt 4 évig. Ennek ellenére, úgy éreztem ÉN fogom a kezét, és nem ő az enyémet...Azt hittem a korral együtt jár a érzelmi/szellemi bölcsesség, de tévedtem....:(

Na most, ezek a vizuális és akusztikus hallucinációk néha megkeserítik az életemet, főleg amikor próbálok "normálisnak" tűnni, vagyis lesüllyedni az én korosztályom szintjére. Nem szeretem csinálni, de ez van, alkalmazkodni kell. Többnyire sikerül is, de utálom ezt csinálni, mert nem magamat adom. Ha magamat adnám és levenném az álarcomat, körberöhögnének, hogy hogyan beszélek, vagy gondolkodom. Lényegében az egész életem szinte álarcban kell élnem, csak akkor tudok kibontakozni, ha verseket írok, rajzolok. Vizuális hallucinációim szoktak lenni pl.: Síró gyerekek, akiket kocsival elütnek, elgázolnak, szétrabolódnak, különböző kínzások, állatok kínzása, angyalok...stb

Akusztikusak pl.: szólítják a nevemet, utasítgatnak, hogy fojtsak meg valakit, ledegradálnak...stb.

Először azt mondták indigó vagyok, kaptam rá homeopátiás gyógyszert,de nem ért semmit. Nemrég votlam pszihiáternél, kaptam gógyszert, szintén nem ért semmit, csak idegesebb lettem tőle. Ott simán így diagnosztizáltak:

"Vizuális és akusztikus hallucinációk."

Ez egy diagnózis, könyörgöm? Ezzel sokat segített..Ha tudnám, mi bajom van, akkor belenyugodnék és kész. De így...

Mi a teendő?

2012. ápr. 26. 12:23
 1/6 anonim ***** válasza:

"Más dolgok érdekelnek, mint a velem egykorúakat"

Mint például?

"Ennek ellenére, úgy éreztem ÉN fogom a kezét, és nem ő az enyémet"

Ez akkor reális értékelés, ha neked jól fizető állásod van és a saját háztartásodat vezeted. Ha nem így van, akkor ez csak egy ÉRZÉS, és nem objektív tény.

" Ha magamat adnám és levenném az álarcomat, körberöhögnének"

Mint minden ember. Ugyanis idegenek között máshogy viselkedünk, mint otthon egyedül vagy családi körben. Ha "leteszi az álarcát" valaki egy díszvacsorán vagy egy üzleti tárgyaláson és elkezd bizalmaskodni vagy hülyéskedni, azt nem is körberöhögik, hanem udvariasan kivezeti a személyzet vagy rosszabb is történhet.

"Vizuális hallucinációim szoktak lenni"

Igazinak tartanád őket, ha komolyak lennének. Ezek így csak "pszeudohallucinációk". Élénk fantázia. Sokféle okból lehetnek. Ha nagyon zavarnak, vagy akadályoznak a tevékenységeidben, orvoshoz kell fordulni. Kényszeres zavarok vagy sok minden más is lehet, de nyilván hosszabb folyamat megállapítani, mi az oka. Ha nem okoz komoly fennakadásokat az életedben, akkor nem nevezhető betegségnek.

"Ez egy diagnózis, könyörgöm?"

Nem az, de inkább örülj neki, hogy nem "diagnosztizáltak" hasraütéses módszerrel csak azért, hogy legyen valami diagnózisod. Aztán kezdjenek el gyógyszerezni egy kitalált diagnózis alapján? Szerintem nem élveznéd.

2012. ápr. 26. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:
58%
Vissza kell menni a pszichiáterhez,hogy nem jók a gyógyszerek,írjon másikat.Lehet,hogy beutal egy kórházba ,hogy hatékonyabban menjen a gyógyszerválasztás.Személyes tapasztalatom,hogy a skizofréniára nincs jó gyógyszer ,csak kevésbé rossz.Amúgy nagyon súlyosak a tüneteid!A leirtak alapján paranoid skizofrén lehetsz...
2012. ápr. 27. 13:43
 3/6 anonim ***** válasza:

"A leirtak alapján paranoid skizofrén lehetsz..."

Nem valószínű.

2012. ápr. 27. 14:19
 4/6 x) ***** válasza:
A hallucinációid valóban arra utalnak hogy valamilyen skizofrénia lesz ez. A legtöbb sorozatgyilkosnak vannak hasonló fikciói. Talán nem is hallucinációk ezek, hanem dolgok amiket csinálni szeretnél. A skizofrén hajlam gyakran együtt jár azzal a késztetéssel, hogy kisállatokat akarsz kínozni, ölni. Ez később átcsaphat emberek kínzásába és megölésébe. Ezt sokan fogják rá "hangokra a fejükben". Szerintem keress egy pszichiátert akit érdekel is hogy milyen betegséged van, mielőtt elveszíted a kontrollt.
2012. ápr. 28. 14:29
 5/6 anonim válasza:

;)

Te egyértelműen skizó vagy... de nem is ez a lényeg..mondjuk az ha megtaláld azt az okot amiért ez kialakult.. pl a szüleiddel mi van? mert biztos van oka hogy 40es férfit választottál... és biztos megvan annak is az oka h azt hiszed kinevetnek vagy hülyének néznek, ha önmagadat adod,egyáltalán próbáltál már önmagad lenni? vagy miért nem mered megmutatni.. ha ennyire szellemileg "fejlett vagy" akkor képes vagy megkülönböztetni a valóságot a téves elképzelésedtől, vagy rájönni h a hallucinációid nem valódiak...nem a hallucinációkat kell megmutatnod a többi embernek..ha nem a valódi véleményed és nézeteid,álmaid,céljaid.. ha ezeken a dolgokon nevetnek az emberek... akkor ők nem a barátaid.. és miért fontos olyan emberek véleménye akik nem is a barátaid?:)

kedves "szellemileg fejlett", szerinted valós érzelem az ami egy álarc felé alakul ki?, szerinted valódi megélés az életben AKÁRMI egy álarc mögött? az a baj.. minden ember más mint a többi ember.. de te ezt nem ismered fel.. és az is felettébb aggasztó, hogy "lesüllyedni" szeretnél, mikor nem vagy képes önmagadat adni.. pont hogy neked kéne felemelkedni a korosztályodba ;) a másik ".Ha tudnám, mi bajom van, akkor belenyugodnék és kész" pfff:D:D:D még azt sem tudod mi a valódi problémád.. de már feladod..és beletörődsz :DDD alkalmazkodni kell igen, de ez nem azt jelenti h ne add önmagad! bye F/19

2013. jún. 4. 08:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Remélem, hogy közben elmúltak a tünetek, de ha mégse, ajánlom, hogy nézz utána a szervezett zaklatás témának. Angolul Gang Stalking. Egy viszont biztos: nem vagy sem paranoiás, sem skizofrén. Dr.Horton videóit is érdemes megnézni. Vele is hasonlók történnek, csakhogy ő kiderítette ennek a hátterét. Mint még sokan mások. :)
2019. febr. 26. 20:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.