Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek kijövök belőle ?

Szerintetek kijövök belőle ?

Figyelt kérdés
Igazából az elő története hosszú és egyben nem hihető a lényeg annyi hogy 1 éve történt egy dolog ami annyira megrázott hogy azóta is kísért engem igazából azóta próbáltam magamba legyőzni 1 hónap volt a max amíg meg voltam nélküle annyi az egész hogy kikell mondanom magamba azt a sértő szót ami Jézust illeti igazából minden egyes nap azon küszködők hogy ne mondjam ki magamba de ez meg semmi néha annyira bedurvul hogy egész nap ezt mondogatom magamba és csak ezzel foglalkozok volt amikor nem tudtam enni 3-4 napig egyáltalán mindent próbáltam hogy le tudjam győzni nincs olyan nap hogy ne jusson eszembe egy pszihologusra gondoltam hogy elmegyek hozzá de nagyon szeretném legyőzni magamba ez csak 1x alkalom volt régen szívesen elmeselnem de senki nem hinné el hogy történt de a lényeg az hogy bármit csinálok nem tudom elfogadni hogy ez történt és emiatt az egész miatt kaptam pszihózist meg 1 éve és attól felek hogy ez meg nagyobb kárt fog okozni telleg nem tudom mit kene csinálni néha ha leszarom huzamosabb ideig akkor meg késztetést érzek hogy kimondjam magamba voltam hónapok mikor tudtam emellet élni igazából de mostanra csak rosszabbodott a helyzet magatehetetlen vagyok életem legnehezebb harca de elfogom bukni azt hittem az Idő segít de nem valami agymosás kéne vagy emlékezet törlés de ez nem állapot hogy minden nap remegni kell hogy kimondom e magamba vagy nem szerintetek mit csináljak van gyógyszer ami segít ebbe válaszotokat előre is köszi

tegnapelőtt 20:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%
Nem jössz ki. Sétálj szépen el a pszichiátriai szakrendelőbe. Előtte időpontot kell kérni. Beutaló nem kell.
tegnapelőtt 20:29
 2/15 A kérdező kommentje:
De ez nem skizofrénia ha mással foglakozok olyan mintha nem is lenne nem hang semmi ilyesmi magamba kéne legyőzni valahogy de egyszerűen nem tudom csak ezen angyalok egyfolytában
tegnapelőtt 20:33
 3/15 anonim ***** válasza:
Nemcsak a skizofrénia tartozik a pszichiátriára. Ez például lehet egy erős szorongás. Szét vagy esve, amit írtál, azt nem lehet követni. Még csak mondatokra sincs tagolva. Nem volt még dolgod pszichiáterrel?
tegnapelőtt 20:47
 4/15 A kérdező kommentje:
Igazából volt csak attól rettegek hogy bekell vonulnom vagy elmegyogyintezetbe vagy kórházba en csak szeretnék végre nyugodt életet ha valami más dologgal foglalkozok olyan mintha nem is lenne de mikor egyedül vagyok a gondolataimmal mindig előjön 1 éve lassan hogy nem bírom kiheverni nem bírom elengedni igyis rosszul jártam pszihozist kaptam emiatt de most napok óta csak alig mondtam ki magamba próbálok telleg küzdeni a legvégén meg elmegyek akkor oda nagyon nem akarok de elkéne menni
tegnapelőtt 21:00
 5/15 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy ön- vagy közveszélyes, nem zárhatnak be, szükség esetén meggyőzhetnek, hogy célszerű lenne befeküdni, gyógyszert viszont mindenképp kaphatsz.
tegnapelőtt 21:03
 6/15 A kérdező kommentje:
Igazabol csak akkor izgulok ra ez csak néha van mikor sokszor egymás után kimondom ha tartom akkor általában nyugodt vagyok és próbálom is tartani nagyon nem szeretnék ilyen helyeken időt tölteni egy légynek se tudnák ártani de a gyógyszer az néha lehet jól jönne
tegnapelőtt 21:10
 7/15 anonim ***** válasza:

Jaj, olvasni is rossz volt, amit a kérdésben leírtál. Ez egy ismert betegség, amivel kínlódsz. Obszesszív-kompulzív zavarnak (OCD) nevezik. Az emberek 1-3 %-a megbetegszik benne az élete folyamán. Nálad sajnos erősen beütött ez a dolog, de a jó hír, hogy pszichoterápiával gyógyítható. Ahogy az 1. hozzászóló írta, én is csak azt tudom tanácsolni, hogy fordulj a területi szakellátó intézményhez orvosi segítségért.

A Semmelweis Egyetem ismertetője az OCD-ről:

[link]

tegnapelőtt 21:13
 8/15 A kérdező kommentje:
Pszichóterápiához bekell feküdni pszihiátriára ? Nagyon nem akarok ilyen helyekre menni
tegnapelőtt 21:41
 9/15 anonim ***** válasza:
Ahhoz nem kell, de hagyatkozz az orvos szakvéleményére, hogy neked kell-e. De akkor se vagy köteles.
tegnapelőtt 21:58
 10/15 anonim ***** válasza:
65%
A 7. válaszban lévő linkben említett kognitív pszichoterápiához nem szükséges befeküdni. A pszichoterapeuta segít abban, hogy felismerd a tünetek okát és hogy meg tudj velük küzdeni. Szükség szerint néhány hónapig kb. hetente egyszer, max. egy órás terápiás ülésre lehet számítani. A terapeuta először jól kikérdez mindenről, ami a betegséggel kapcsolatos, majd lehet, hogy megkér arra, hogy emlékezz vissza pl. a tünetek jelentkezésének a körülményeire, vagy képzelj el valamilyen szituációt, vagy megadott szempontok alapján vezess naplót, amit a következő alkalommal meg fogtok beszélni, vagy egyéb "házi feladatot ad" stb. Szükség szerint gyógyszert is felírhat. Kb. így szokott történni.
tegnapelőtt 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!