Már teljesen depressziós vagyok. Utálom magamat. Mit csináljak?
A nemi beállítottságot sajnos nemigen lehet befolyásolni, ha magától nem változik meg, akkor sehogy. És többször is olvastam a kérdésedben a "beteg" szót. Ez nem betegség, és ne úgy fogd fel.
Ha tényleg ennyire bűntudatod van a dolog miatt, akkor tényleg beszélned kell valakivel róla. Nincs esetleg egy családtag, vagy egy kedvesebb lánybarát? A lányok általában toleránsabbak az ilyen témában.
Változtatni nem tudsz ezen, és azzal csak a saját helyzeted rontod, ha emiatt gyűlölöd magad. Gondold végig... mi olyan rossz abban, ha valaki meleg? Rengetegen vannak, és a legtöbbjük tisztességes, normális életet él. Talán még a környezetük sem tudja róluk, hogy azok. Neked sem kell tudatnod senkivel (ha sértő megjegyzéseket kapsz, akkor azokat heteroként is megkapnád, már nem bántásból xD). Mindenképp békülj meg a helyzeteddel, mert befolyásolni nem tudod.
Valamikor én is próbáltam megerőszakolni az érzéseimet, de már tudom, hogy teljesen felesleges volt. Mondjuk én elég bizonytalan vagyok a szexualitásomat illetően, mert nagyrészt a fiúk izgatnak fel, de olykor megnézem a lányokat is az utcán. Nem értem, de nem is akarom érteni, igazából nem érdekel, mi vagyok, elég lazán fogom fel a dolgot. Te is tegyél így. Nehéz, de fogadd el, meglátod, sokkal boldogabb leszel.;)
Szerintem is keress pszichológust, ő sokat segíthet.
Ezt találtam neked a problémádra:
A cikk alján van egy pszichológus, én jártam hozzá, és nagyon jó! És tőle lehet kérdezni azon az oldalon anonim módon.
Nos, ha van esély arra, hogy megváltozhatsz, akkor az akkor történik meg, ha ismerőseid között elkezd "tetszeni" egy lány. Szerintem.
Egyébként az is lehet, hogy nem tudsz megváltozni, mert "belédégett" ez a dolog, vagy már kezdettől fogva úgy volt. Ez esetben fogadd el magad ilyennek! És igen, tényleg vannak sokan ezzel így, ne érezd magad egyedülinek, és pláne ne érezd magad betegnek!
Arra mindenképpen szükséged van, hogy elmondd ezeket valakinek, hiszen úgy könnyebb lesz. Először próbáld megbízható barátoknak, ismerősöknek. Ha már vannak így páran, akikkel ezeket meg tudod beszélni, utána, ha szükséges (de csak akkor), következhet a család. De ne egyszerre mondd el mindenkinek! Próbáld valaki olyannal kezdeni, akiben megbízhatsz, hogy nem mondja el a család többi tagjának! Aztán majd később még valakinek stb. És mire megtudják a "homofób" családtagok, addigra lesz már egy bázisod, akik megvédenek tőlük. Ellenben, ha egyszerre tudja meg mindenki, valóban túl erős ellenállásba ütközhetsz...
És fontos: az igazi barátaidat nem veszíted el, ha megtudják rólad. Akit elveszítesz emiatt, az nem volt sosem az igazi barátod!
"Ha már kimegyek az utcára kapom a sértő megjegyzéseket"
Az lehet hogy a megjelenésed miatt van, amin tudsz valamennyit változtatni.
"minek is élek ha nem vagyok normális ember"
NEM VAGY KEVÉSBÉ ÉRTÉKES emiatt!!! Nem ez az értéked mértéke! Sem ember, sem isten szemében! Úgyhogy ne érezd magad kevesebbnek!
Legyél jó az emberekhez, legyél tiszteletre és szeretetre méltó, és akkor nem fognak elfordulni tőled akkor sem, ha megtudják rólad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!