Más is küzd a halálól való félelemmel?
sajnálom a szüleidet! :(
szerintem valahol mélyen mindenkiben benne van ez a félelem.
de biztos közrejátszik nálad, hogy a szüleid már nem élnek, hogy édesanyád fiatalon halt meg.
én inkább citromfű teára szavazok, nehogymár napi 5 xanaxot bevegyél :O vagy próbáld valahogy elterelni a gondolataidat, sportolj, hallgass zenét, biciklizz, sétálj, menj ki a természetbe, hallgasd, hogy csicseregnek a madarak.
Valószínűleg a szüleid korai halála váltja ki ezt a félelmet. De nem csak ez. Sajnos a média és a sok gyógyszer reklám is. Folyton azt sugallják, hogy ha nem szedsz be ilyen meg olyan gyógyszert, vagy nem azt eszed, ami ezért vagy azért egészséges, akkor tutira elkap valami nyavaja.
Sokszor a betegség, vagy csak egy tünet, ami valójában nem is betegség pszichés eredetű. Első sorban tisztáznod kell magadban a dolgokat, lehet nem ártana kivizsgáltatni magad, hogy megnyugodj. Írok egy példát, ami épp most történt velem. Egy ideje már valami birizgálta a torkomat, az a tipikus gombóc, amit sokan mások is éreztek már. Egyre jobban erősödött és folyton a torkomra koncentráltam, figyeltem, hogy mikor érzem, hol érzem, lehet -e ott valami? Közben azt is megfigyeltem, hogy ha nem figyelek rá, megfeledkezem róla, nem érzem. Erre mondta valaki, hogy ha daganat lenne, azt mindig érezném. Tegnap elhatároztam, hogy életmódot változtatok, egészséges akarok lenni és ha eszembe jut a torkom, elkezdek valami szép dolgon gondolkodni. Nem fogod elhinni, onnantól,hogy ezt eldöntöttem, megszűnt a szorítás, eltűnt a gombóc, elmúlt a félelem, ma nagyon jó kedvvel ébredtem.
Nyugodj meg, azért ez nem ilyen egyszerű, hogy ha a szülő korán hal, a gyermeke is korán fog. Azért minden esetre javaslom, hogy keress egy másik orvost. De lehet, hogy neked nem is pszichiáter kell ,hanem pszichológus.
Én csak az egyik szülőmet vesztettem el, de ugyanígy érzek és nem csak attól parázok hogy velem mi van, hanem a szeretteimet is borzasztóan féltem!
Ez nem normális állapot, DE nem is beteges.
Szerintem a hit sokat segíthet ilyen helyzetben.
Tehát ha végig gondolod mi történik a halál után.
Mindegy hogy Nirvána, reinkarnáció vagy mennyország de valahol el kell helyezned magadban ezt a dolgot.
ennyit a pszchiáterekről. áltudomány. Arról szól az egész, hogy függő fogyasztóvá tegyenek.
Tudni illik a gyógyszeripar nagyobb üzlet mint az olaj.
Próbáld lefoglalni magad. Esetleg meg lehet azt csinálni, hogy először hetente, utána havonta, félévente s majd évente mész kivizsgálásra és ha sosincs semmi bajod, az orvosod meg hülyének néz, akkor rájössz, hogy mindenki fél a haláltól ha kimondja ha nem, ez természetes, de ha minden idődet azzal töltöd, hogy rágondolsz, akkor nem marad időd élni.. egyébként is, a gondolat már magával vonzza a bekövetkezését.. tehát nem kellene..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!