Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bűn az öngyilkosság?

Bűn az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
Szubjektív véleményeket kérek lehetőleg olyaoktól akik átélték az öngyilkosság vágyának érzését :) 20/f
2012. máj. 17. 21:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
én is az akarok lenni de szerintem mindenki rendelkezik a saját életével
2012. máj. 19. 23:39
 12/24 anonim ***** válasza:
73%

De iure, de facto. Jogilag nem, gyakorlatilag igen! "A holtak nem fizetnek adót!"

20/F/joghallgató

2012. máj. 20. 21:07
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Maga a tett nem, csak amíg valaki eljut oda!
2012. máj. 20. 22:16
 14/24 anonim ***** válasza:
nem bűn...ha meg igen, akkor bűnös leszek
2012. máj. 21. 19:05
 15/24 anonim ***** válasza:
ezek szerint evolúciós szempontból hasznos is lehet: [link]
2012. máj. 21. 21:26
 16/24 anonim ***** válasza:
A körülményektől függ...
2012. máj. 22. 14:19
 17/24 anonim ***** válasza:
25%
Ezoterikus megközelítéssel, szívatásnak teszi ki magát. Egy indiai ember erről úgy gondolkodik, hogy nem leszek öngyilkos, mert akkor a következő életemben úgyan ilyen kakiba fogom találni magamat. Azaz a sors újra ugyan ilyen életet ró rám, hogy megtanuljak harcolni, és nem gyáván kilépni az életből. Ha úgy gondolkodol, hogy az éhező országokban lakókhoz viszonyítva mennyivel jobb életed van, /nem éhezel, nem bánnak úgy veled, mint egy két lábon járó beszélő állattal/ akkor nem értem miért kellene öngyilkos lenni. Nézd meg a riói bádog lakókat, akik jókedvűek annak ellenére, hogy nyomorban élnek. Az a legkönnyebb kilépni. Hátha ott könnyebb lesz. Nem lesz. Az öngyilkosok földi síkon maradnak, csak itt bolyonganak, és nem értik mi történt velük. Aztán majd leszületel valahol egy nyomor telepen. Tudd már meg milyen amikor nagyon nehéz az élet.
2012. máj. 30. 05:30
 18/24 anonim ***** válasza:
Egyházi szempontból igen, orvosilag pillanatnyi elmezavarként szokták meghatározni.Én inkább azt mondanám, hogy egyfajta gyávaság.Attól, hogy valaki öngyilkosságot követ el még nem oldódik meg semmi.Csupán fájdalmat hagy hátra és hagyja azokat győzni, akik beletaszították.Érdemesebb elhinni, hogy mi igenis értékes emberek vagyunk, meg kell tanulni a "leszarom" technikát és átgondolni helyette azt, hogy miért érdemesebb élni.Legalábbis szerintem...
2012. jún. 21. 18:02
 19/24 anonim ***** válasza:

2009 áprilisában nálam tettlegességig fajult az öngyilkosság gondolata, de sajnos, vagy nem, nem jött össze. Szereztem magamnak egy szörnyű hetet. Azóta többször fordult meg a fejemben, semmi komolyat nem tettem, 'csak' vagdostam magam.

Évek óta szorongok, és kb egy jó éve egyre jobban, gyakrabban törnek rám a szorongásos 'rohamok', és mindenféle szörnyű gondolat.

1,5 hónapja járok ifjúsági gyülekezetbe, ami úgy néz ki segít (a Biblia szerint bűn!).

18l

2012. jún. 21. 21:49
 20/24 anonim ***** válasza:

"elhinni, hogy mi igenis értékes emberek vagyunk"

biztos, hogy minden ember értékes???

2012. jún. 21. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!