Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bűn az öngyilkosság?

Bűn az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
Szubjektív véleményeket kérek lehetőleg olyaoktól akik átélték az öngyilkosság vágyának érzését :) 20/f
2012. máj. 17. 21:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Sztem nem bűn, mindenki azt csinál az életével amit akar.És ha már megölted magad nem tudnak börtönbe zárni.
2012. máj. 17. 21:35
 2/24 anonim ***** válasza:
Én nem hiszek sem a pokolban, sem a mennyországan, úgyhogy ebből a szempontból nem bűn. Az a bűn, hogy ilynkor az ember nem törődik, milyen fájdalmat okoz ezzel a szeretteinek. Bár amikor az ember megkísérli az öngyilkosságot, többnyire egyedül érzi magát a problémáival. Ugye nem akrod te is megölni magad? tegnap éjfélkor itt ijetszgetett egy lány, akinek már törölték a kérdését. Ő azt írta, bevett 40 bogyót, hiába írtuk sokan,hogy ne tegye. Annyira borzasztó volt, hogy nem tehetek semmit ellene.
2012. máj. 17. 21:38
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Én van mikor bünnek tartom, van mikor nem. Szerintem háttere válogatja. Amugy tegnap nem is egy ilyen kérdés volt, bár lehet ugyan az volt
2012. máj. 17. 21:41
 4/24 anonim ***** válasza:
Vannak emberek, akik gyereket nevelnek tisztességgel, öreg szülőket támogatnak, mások tanítanak, gyógyítanak. Egész életükön keresztül. És vannak akik mindezek elől kiugranak az ablakon. És még ez a jobbik eset. Vannak, akik mindezt úgy csinálják, hogy a gyáva tettükkel vétlen embereknek okoznak soha el nem múló traumát. Az ilyent feltámasztanám, azt ujjra küldeném.
2012. máj. 17. 21:56
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg bűn, de mivel csak olyan élethelyzetben követnek el öngilkosságot, ami kizárja a józan ítélőképességet és megfontoltságot, ezért gyakorlatilag nem az, mivel nem tudják, mit cselekszenek. Volt már velem is olyan, hogy meg akartam halni, de visszatartott a maradék ítélőképességem.
2012. máj. 17. 22:01
 6/24 anonim ***** válasza:

ha keresztény vagy, akkor vallási szempontból bűn.

Szerintem az a 'bűn' ha magad ellen vétesz. Szóval ha vkinek az a sorsa, hogy így haljon meg, akkor tegye. Ha annyira kilátástalan helyzetbe kerülnék, egy percig sem gondolkodnék rajta.

2012. máj. 17. 22:54
 7/24 anonim ***** válasza:

Pusztán egyéni értékrend és hit kérdése.

Szerintem nem bűn hanem vétek, de rengeteg olyan élethelyzetet el tudok képzelni amikor valaki azt az utat választja.

2012. máj. 18. 09:10
 8/24 anonim ***** válasza:
Én akartam lenni,néha még most is talán , de inkább próbálkozom túlélni amíg lehet. Bűn lenne kihagyni a lehetőségeket :/ Pl ha a környezetem szemét volt velem...Még visszakapják ;) Aki meg jó volt velem (ritka),azokon még talán én is segíthetek :) 21/L
2012. máj. 18. 10:35
 9/24 anonim ***** válasza:
3. válasz érett fejjel, 8. a dics vezette ambíciókért...:D tetszik.részemről: nem bűn, gyávaság...legalább is én ez estre tartom talonban, viszont így szabadabb az élet.mivelhogy ha le akarna szakadni rám az ég, mert balul sül el a kockázatos választás..csett, megsemmisülök(már, ha a túlvilágon nincs szivatás..de csaknem bigott múltrágók..)
2012. máj. 19. 01:59
 10/24 anonim ***** válasza:
37%
Hétköznapi téren sak annyira bűn, hogy gondold végig milyen fájdalmakat okozhatsz szeretteidnek.Ha ninsenek szeretteid akkor mind1.Viszont vallási téren bűn ugyanis Isten adta az életet és ő tudja mikor kell elvenni.
2012. máj. 19. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!