Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Baj, ha vagdosom a csuklómat?

Baj, ha vagdosom a csuklómat?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. Igazából még nagyon régen kezdődött ez nálam. Egyszer valami nagyon felzaklatott, kivágtam egy üvegből egy darabot (energiaital), ami ugye nagyon éles, és azóta vagdosom a kezem. Persze nem olyan durván, csak hogy egy kicsit vérezzen. Azóta nem tudok leállni, egyszerűen megnyugtat, és jó látni a vágásokat a csuklómon.. Tudom, hogy ez nem normális, de mivel nem olyan brutális módon ártok magamnak, akkora baj nem lehet. Karkötőkkel szoktam elrejteni.. :S
2012. máj. 13. 22:20
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, legalább leírtátok a véleményeteket. De igen, gondolkoztam rajta. Nagyon önbizalom hiányos vagyok, nincsen sok barátom, nem tartom magam szépnek, és a suliban sem vagyok valami jó, meg úgy semmiben. Sokat gondoltam az öngyilkosságra is, de tudom hogy így hülyeségnek hangzik, és hogy nem tudnám megtenni..
2012. máj. 13. 22:33
 12/23 anonim ***** válasza:
66%

Baj.

A problémád felismerése és tudatos vállalása az első lépés a változás iránti elköteleződés felé.

A bizonyos személyiségproblémákkal élő személyek esetében azért olyan gyakoriak az önsértő és más önkárosító viselkedésmódok, beleértve a kémiai és más függőségeket is, mert fokozott az érzelmi sérülékenységük és ráadásul hiányos az érzelemszabályozási képességük is. Ezek az öndestruktív megoldásmódok alkalmasak lehetnek átmenetileg ennek a hiányos készségnek a pótlására, ezért nagy a veszély az ilyen megoldásokra való rátanulásra. Aki már sokszor csinálta, ellenállhatatlan kényszert vagy vágyat érezhet az ismétlésére, minél többször, annál inkább. Ezért nem mindegy, meddig vár valaki a változás iránti elköteleződéssel, viszont sohasem késő!

Szerintem nem szimbiózisban, hanem egy súlyos függőségi viszonyban él az illető a vágással, olyannyira, hogy hasonló módosult tudatállapotba kerül a hatására, mintha kémiai függősége lenne.

Anyukáddal beszélj erről, forduljatok szakemberhez.

2012. máj. 13. 22:34
 13/23 anonim ***** válasza:

Fut benned egy program hogy kinyírd magad. Mivel eleget teszel ennek, megnyugszol. A dohányzás sokaknál ugyanez a lassú önpusztítás. Amúgy tényleg a bomba a legfinomabb energiaital. Amíg vagdosod a csuklód addig lelkileg nem ok a dolog. Ismertem egy nőt ő évesen is ezt csinálta éveken át, 1 hétig minden nap beszélgettem vele fél órát erről 1 éve, azóta sikerült abbahagynia. Foglalkozz a lelkeddel, szeresd magad.

Ha megengedsz egy kérdést, lehetséges hogy anyukád abortálni próbált? Persze ne őt kérdezd, de szerinted lehetséges? Ez a vagdosás dolog időszakonként van? Milyen gyakorisággal?

Ha nem szeretnél ide írni, privátban is beszélhetünk

2012. máj. 13. 22:45
 14/23 A kérdező kommentje:
Hát nem hiszem,. Bár az igaz, hogy nem várt gyerek voltam. :P Van mikor (általában télen) eléggé bedepizek vagy hogy mondjam. Van mikor okkal (valaki kiabál velem (általában apa), valami rossz történik stb.), de van mikor csak úgy ok nélkül elkezdek sírni és vagdosni magam.
2012. máj. 13. 22:57
 15/23 anonim ***** válasza:
melyik hónapban születtél?
2012. máj. 13. 23:25
 16/23 anonim ***** válasza:

"de van mikor csak úgy ok nélkül elkezdek sírni"

Lehet pánikbetegség.

Amúgy ha a tenyeredet vágod az pár nap alatt begyógyul.

Amikor már egy ideje jobban vagy akkor is jól esik látni a vágásokat?

Amúgy pszichológus, némi nyugtató. Nagyon remélem nem kezdesz el rinyálni h majd megoldod a saját problémáidat, nem kell pszichológus, meg gyógyszer se mert függő leszel, meg a gonosz gyógyszertárak stb. Nem.

Menj csak el szépen pszichológushoz, az majd tudni fogja mit kell tenni, nyugtató, csoportterápia, beszélgetés vagy akármi.

2012. máj. 14. 12:44
 17/23 anonim ***** válasza:
*gyógyszergyárak
2012. máj. 14. 12:45
 18/23 A kérdező kommentje:
Június. De miért fontos ez?
2012. máj. 14. 20:37
 19/23 anonim ***** válasza:
arra voltam kíváncsi, mikor fogantál meg. ha a júniusból visszaszámolsz 9 hónapot, akkor az ősz végére tehető, mire észrevehették a terhességet az tél. érdekes, nem igaz? szerintem nyomon vagyunk. a megfejtés a tudatalattidban található!
2012. máj. 14. 20:48
 20/23 A kérdező kommentje:
Hát ez érdekes. De lehet hogy csak véletlen!? :)
2012. máj. 14. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!