Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kilátástalannak érzem az...

Kilátástalannak érzem az életem. Valaki?

Figyelt kérdés
Nincsenek barátaim, barátnőm soha sem volt. Képtelen voltam igazán beilleszkedni az általános suliban, a gimiben pedig végképp különcnek néztek. Egyszerűen soha sem voltam társasági ember, társaságba járó, 1 kezemen meg tudom számolni hányszor voltam buliban, kocsmában. Lassan úgy lesz szükségem barátokra, barátnőre, mint másnak levegővételre. Ha meglátok egy párt az utcán, vagy akárkit aki telefonál, egyszerűen elfog a bánat, legutóbb könnyeztem is konkrétan, mert nincs semmilyen barátom (nem akarom szándékosan sajnáltatni magam). Én egyszerűen irigy vagyok az emberi kapcsolatokra. Bár sosem voltam az, de most úgy érzem depresszió felé hajlok. Nem mondom hogy nincsenek pl. "haverjaim" akikkel csak beszélgetek egyetemen. Van bennem egyfajta hit, hogy majd ezt meg ezt csinálom, és akkor biztos könnyebben fog menni minden, de határtalanul cikinek érezném magam egy új társaságban és stílustalannak, unalmasnak, egyszerűnek, pontosan azért, mert annyi év alatt nekem egy csomó mindenben nem volt részem. Ezért nem járok társaságba, ezért nincsenek emberi kapcsolataim, itt, Budapesten. Építő hozzászólásokat várok. 22/F
2012. ápr. 20. 22:51
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
22:20-nak: Azt hogy lányokkal könnyebb ismerkedni azt nekem sose volt alkalmam megtapasztalni sajnos. :( Egyszerűen képtelen vagyok fenntartani egy beszélgetést lánnyal, úgy hogy ne érezném, hogy nem érdekli az amiről beszélek.
2012. ápr. 22. 10:25
 12/19 anonim ***** válasza:

"ne érezném, hogy nem érdekli"

Tudod vagy érzed, hogy nem érdekli?

Túl sokat foglalkozol azzal, mit érzel, és keveset azzal, hogy mit tudsz. Azt tudod, amire van bizonyíték. Mivel alacsony az önbizalmad, ezért beképzelsz magadnak hiányosságokat, aztán mindez a végén gátol.

Különben kevés egyszerűbb dolog van, mint "érdekes beszélgetőpartner"-nek lenni egy nő számára: meghallgatod, kérdéseket is felteszel. Ennyi. Általában véve, mivel manapság mindenki csak pofázni akar (hogy megismertesse a világgal a hallatlanul egyedi személyiségét :))), és nem nagyon megy az embereknek a hallgatás, ezért ha te képes vagy valakit meghallgatni, azzal igen messzire jutsz. Persze nem sült halként, hanem érdeklődő hallgatóságként.

2012. ápr. 23. 00:08
 13/19 A kérdező kommentje:
Biztos tapasztalatból beszélsz. Egyszerűen megőrülök, mert képtelen vagyok beszélni lányokkal, egyeseknek egészen irreális álmaik, terveik vannak, én pedig a csillagot is lehoznám az égről, csak hogy meg tudjak nevettetni egy lányt, és hogy érezzem én is, hogy érdekli az, amilyen vagyok. De amiket leírtam magamról, az alapján teljesen unalmas fazon lehetek csak mások szemében, kitalálni sztorikat meg nem akarok, nekem ez nem menne...
2012. ápr. 24. 22:41
 14/19 anonim ***** válasza:

"Biztos tapasztalatból beszélsz."

Abból, és ez itt a lényeg. Te nem tapasztalatból beszélsz, hanem van egy elméleted, ami téves, és gátol abban, hogy bizonyos dolgokat a gyakorlatban megcsinálj.

"képtelen vagyok beszélni lányokkal"

Nem vagy rá képtelen, csak hosszas propagandával elhitetted magaddal, hogy az valami borzalmasan bonyolult dolog. Valójában lányokkal beszélni könnyebb, mint férfiakkal, mert a férfiak rosszabb kommunikátorok. Csak mivel démonizálod a nőket, ezért félsz tőlük. Az egész a fejedben történik, nem a valóságban.

"csak hogy meg tudjak nevettetni egy lányt"

Az valóban jó dolog, de akinek nem megy, az sincs elveszve, nem a humor az egyetlen képesség, amit a nők értékelnek egy férfiban. Egyébként sok mindenki, aki humortalannak tűnik, humoros lehet, ha ellazul és képes adni magát. Te gondolom most még feszült vagy.

"amiket leírtam magamról, az alapján teljesen unalmas fazon lehetek"

Unalmas ember: az, aki mindig másról beszél, mint ami a környezetét érzelmileg érinti vagy intellektuálisan felcsigázza.

Egy kis gondolkodással és önuralommal az unalmasság kiküszöbölhető.

"kitalálni sztorikat meg nem akarok"

Nem az a tartósan érdekes ember, akinek vannak sztorijai, noha nem tagadom a sztorizás kellemességét.

2012. ápr. 25. 07:06
 15/19 A kérdező kommentje:

Én ezt értékelem, hogy próbálsz engem megnyugtatni, de eleve ha pl. egy társkereső oldalon keresztül végül találkoznék valakivel, egyszerűen ordítana, hogy én egy antiszoc srác vagyok, ami eleve rossz benyomást keltene, pl. ha az igazat mondom, hogy nem járok bulizni, inni, haverokkal lógni...

Egy átlagos hozzám hasonló korú srác egyszerűen egyáltalán nem ilyen. Vannak hobbijaim persze, nem élem az életem semmittevéssel, de barátok nélkül egyszerűen nem megy...

2012. ápr. 26. 21:14
 16/19 anonim ***** válasza:
Teljesen át kéne alakítanod a gondolkodásmódodat nem lenne ilyen problémád, fejben dől el az egész. Most mégis mennyibe tart bemenni egy kocsmába, hogy csak egy példát említsek?
2012. máj. 9. 21:57
 17/19 anonim ***** válasza:

"Én ezt értékelem, hogy próbálsz engem megnyugtatni"

Akkor félreértesz. Nem "nyugtatlak", hanem adtam pár konkrét gyakorlati tanácsot. De annyira befalaztad magad a "lúzer vagyok és nincs megoldás" eszmerendszeredbe, hogy ezt sem veszed észre.

"egyszerűen ordítana, hogy én egy antiszoc srác vagyok"

1) az antiszoc mást jelent

2) a legtöbbször senkiről sem "ordít", hogy milyen.

"pl. ha az igazat mondom, hogy nem járok bulizni, inni, haverokkal lógni..."

1) nem mindig kell igazat mondani. Vagy te MINDIG igazat mondasz? akkor tényleg abnormális vagy

2) akkor járj bulizni és mondhatsz máris igazat

2012. máj. 9. 23:49
 18/19 A kérdező kommentje:

utolsónak:

Akkor úgy mondom értékelem hogy tanácsokkal látsz el engem. Mivel én ennyire befelé forduló ember vagyok amint azt látod, képtelen vagyok azt csinálni, hogy hirtelen in medias res igent mondok mindenre, elmegyek bulizni, csajozni ezerrel. Tudom hogy esetemben ez úgysem működne, mindenki előtt úgy beégnék mint állat. És az a baj velem hogy a legkisebb beégés is nyomot hagy bennem. Ha fokozatosan nyitnék az emberek felé, miután "megbékéltem" magammal, az célravezető lehetne.

2012. máj. 10. 11:05
 19/19 anonim ***** válasza:

11:05

"képtelen vagyok azt csinálni, hogy hirtelen in medias res igent mondok mindenre"

Nem képtelen vagy rá, hanem valamiért kényelmes számodra ragaszkodni ahhoz a fikcióhoz, hogy képtelen vagy rá. Dönteni valami mellett vagy ellen, erre bárki képes.

"Tudom hogy esetemben ez úgysem működne"

Nem tudod, hanem elképzeled, feltételezed. Ami feltételes módban van, azt nem lehet TUDNI. Azt csak feltételezni lehet.

Ha megszólítasz nőket, kb. az az arány, hogy 10-ből 1-gyel sikerül kapcsolatot kezdeményezni, aztán persze az nem mindig fejlődik ki. Ilyen arányok vannak átlagos embereknél. Akkor lenne igaz az állításod, ha mondjuk neked 100 próbálkozás 0 eredményt hozna. De 0 próbálkozás alapján nem állíthatsz semmit.

2012. máj. 10. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!