Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan győzzem le a félelmem?

Hogyan győzzem le a félelmem?

Figyelt kérdés

Gyermekkoromban megnéztem egy rajzfilmet (Ezüstnyíl), ami arról szól, hogy hegyvidéki emberek medvére vadásznak kutyával. És a legnagyobb medve amit nem tudtak megölni, egyszemű volt, mert a másik szemét már kilőtték. És ezt a medvét mindig úgy mutatta a rajzfilm, hogy nagy sötétség van és világít egy vörös folt--> a medve szeme. Azóta (kb 8 éve) félek a sötétben, vagyis pl nem merem a tvt úgyhagyni, hogy csak a piros gomb világítson, mert beképzelem, hogy az a medve szeme. De minden más fényforrástól félek a sötétben, ami összeköttetésbe hozható a medve szemével.

És ezzel már nem tudok tovább élni, mert megőrülök tőle! Tudom, hogy itt nincsenek medvék és csak mese, de olyan élethű volt és annyira félek !!!

2009. jún. 20. 11:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értek hozzá, csak mint laikus írom, h úgy amúgy a sötétségtől és a benne lakozó dolgoktól való félelmed ösztönös, nem hiszem h teljesen le lehet vetkőzni. Ezzel együtt a helyedben próbálnék a sötétben ülni, először persze társasággal, bekapcsolt "medveszemmel" a sötétben.

Drukkolok, h legyőzd a félelmed, nagyon rossz érzés lehet!

2009. jún. 20. 11:51
 2/19 A kérdező kommentje:
Hát borzalmas így lenni:S Amúgy ha van velem valaki, akkor nem félek. Csak ha egyedül vagyok:(
2009. jún. 20. 13:28
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Kutyaharapást szőrével, ahogy az előző komment is írja. Ez lehet a megoldás. Az ember nagyon fél az ismeretlentől lásd: szellemek, halál etc. etc. de ha az megismeri az ember és mögé lát hogy mi is a valódi, akkro onnantól nincs tovább félelem. Meg ezt maagdban kell elintézni. A sötéttől én is féltem, még gyerekkormban, a szellemek miatt, de miután utánnajártam a dolgoknak, elmúlt minden félelmem. Kitartást és csak bátran :)
2009. jún. 20. 20:00
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
2009. jún. 20. 22:29
 5/19 anonim válasza:
100%
szerintem nézd meg újra az ezüstnyilat hátha úgy sikerül leküzdeni a félelmed^^ én nagyon régen láttam egy sötét, kalpucnis, fekete kabátos alakot. attól kezdve mindig úgy láttam hogy ott állt a szobámba... egyszer a pulcsim volt a széken, máskor a nagy plüsskutyám, aztán megpróbáltam kirakni mindent a szobából ami arra emlékeztet de márg úgy is láttam. egyszer direkt odaraktam az ágyam mellé este a pulcsit (úgy ahogy először volt hogy szétállt az ujja mint egy ember keze), alig bírtam elaludni és (na bumm) azt álmodtam hogy jön a sötét alak. Utólért de nem csinált semmit, felébredtem és azóta nyugodtan alszom =)
2009. okt. 31. 17:22
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezüst Nyíl (L)(L)(L) A világegyetem legjobb dolga ami létezik! És ugye a mesében is legyőzik Álmatlant (az 1 szemű macika) szóval gondolj erre te is! :D Bár valóban eléggé ijesztőre sikerült megalkotni.. főleg ha láttad volna a vágatlan sorozatot is! :)
2009. okt. 31. 23:14
 7/19 anonim válasza:
100%

(17:22 vagyok)

nekem is egyik nagy kedvencem X'D

kitaláltam még egy megoldást! képzeld oda a Gin-t is hátha megnyugtat!! (Gin=ezüstnyíl, csak én inkább az eredeti japánt nézem felirattal mert úgy 26 részes és a magyarból egy csomót kihagytak :)

2009. nov. 1. 19:07
 8/19 A kérdező kommentje:

atyaisten 26 rész tejóééééééééééééééééééééég XD

mostanába eszembe se jutott a drága medvécském :D

főleg hogy lassan már nem kell egyedül aludnom:)

köszi a válaszokat:D

2009. nov. 1. 19:31
 9/19 anonim válasza:
bezony 26 :D ha úgy is meg akarod nézni akkor "Ginga Nagareboshi Gin" néven keresd, de van második széria "Ginga densetsu Weed" szintén 26 részes, youtube-on fent van és lehet lesz harmadik "Ginga densetsu Riki" X'D
2009. nov. 5. 21:46
 10/19 anonim ***** válasza:
De figyelj már miért 26 rész??? Én ezt olvastam pár helyen, de nekem csak 21 részesen van :S Nem vágom!
2009. nov. 6. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!