Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnék sírni? Vannak...

Hogyan tudnék sírni? Vannak technikák a sírás előidézésére?

Figyelt kérdés

Évek óta képtelen vagyok a sírásra, holott tudom, hogy az emberi létezés nagyon fontos része. Sírással ki lehet adni a felgyülemlett stresszt és utána sokkal tisztábban látni mindent, és ez az érzés nekem nagyon hiányzik. Csak gyűlik a feszültség és egyre mélyebbre kerül.

Az a probléma, hogy egyszerűen túl erős vagyok. Semmilyen helyzetben nem tudok annyira elkeseredni, hogy végül sírásban törjek ki. Ha minden összedőlni látszik körülöttem, vagy éppen már össze is dőlt, akkor is képes vagyok optimista maradni, sosem érzem azt, hogy képtelen vagyok megoldani valamit. Éppen ezért úgymond nincs miért sírnom.

A helyzetemet nehezíti még az is, hogy akarok sírni. Mivel már nagyon régóta hiányzik az életemből, várom, hogy végre mikor sikerül. Éppen ezért, ha már jönne, azonnal elkezdek örülni, hogy de jó, végre sírni fogok és ez az apró öröm már el is lehetetlenítette azt, hogy sírjak. Így rengetegszer megrekedek azon a totális mélyponton, amikor el kellene sírnom magam. Elmarad az érzelmi feloldozás, helyette csak egy beletörődés vagy egy racionális megoldás marad.

Nagyon szükségem lenne már egy kiadós sírásra, de fogalmam sincsen, hogy mit tegyek. Nagyon sok rossz ért azóta, hogy képtelen vagyok rá és az érzelmi feldolgozás mindnél elmaradt. Bennem ragadt minden rossz, nem tudom kiadni.

Valami ötlet, könyv, film, cikk, technika, praktika, saját módszer? Bármi?

21/F

2012. ápr. 14. 21:15
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ne irigyelj. Jobb volt az életem addig, amíg tudtam sírni.
2012. máj. 2. 15:54
 12/14 anonim válasza:
100%

Szia!

Két éve vagyok ugyanebben az "állapotban", és szintén férfi. Sajnálom, hogy eddig semmi komolyabb válasz nem jött.

Amennyire utánaolvastam a dolognak, mindenképp valamiféle lelki sokk, vagy trauma áll a háttérben(tehát sem a seggszőr, sem a hagyma nem megoldás -.-). Próbálkoztam én is filmmel, könyvvel, zenékkel, de sajnos nem jött be semmi. És meglepően kevesen foglalkoznak orvosi körökben a témával, igaz, nem túl gyakori.. Ha tudsz okot, vagy érzed, hogy gond van, azt ne itt beszéld meg kommentelőkkel. Barátokkal, közeliekkel (esetleg írj priviben) beszélj ki minden rosszat,részletesen, ez időlegesen mulasztja a néha fellépő általános búbánatot. Vigyázz, ne süllyedj túl mélyre.

Utolsónak: valójában, minél tovább, annál nehezebb, és annál inkább fáj. Van, hogy tudod, hogy most kéne és nem megy. Vagy hogy most könnyebb lenne, feldolgozni vagy elfogadni, bármiről legyen szó, de e helyett csak ülsz, magadba roskadva, és érzed, ahogy egyre mélyebbre süllyednek benned, és leülepednek a negatív gondolatok... Egyáltalán nem irigyelni való.. Én legalább is bármit megtennék ellene.

2015. márc. 10. 22:52
 13/14 anonim válasza:
Tekintve hogy éppen ezt olvasom, nekem is ez a problémám, szó szerint ugyanez a helyzetem. Amúgy semmi ötletem...
2017. márc. 2. 18:54
 14/14 anonim ***** válasza:
A 10-estől kérdezem, hogy a sírásó egy rossz szóvicc akart lenni?
2020. aug. 15. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!