Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik olyan gyógyszer ami...

Létezik olyan gyógyszer ami nem vezet elbutuláshoz?

Figyelt kérdés
Agorafóbiát, OCD-t igaz ez utóbbi elég enyhe éa pánikbetegséget és enyhe depressziót diagnosztizáltak az orovosok pár éve. Adtak rá SSRI-t meg dopaminvisszavételgátlót, hát azutóbbitól már az elején nagyon tompa voltam és nem vált be. Most évek után azt vettem észre, hogy az SSRI mesterséges bódulatot okozott ugyan, de végülis nem gyógyította meg az alapbetegséget és már annak ellenére, hogy minimálisakat szedek be időnként elbutuláshoz vezetett nálam. Fokozatosan letompította az életösztönöket, a küzedeni vágyást és minden ilyen emberi tulajdonságot, helyette tompa kábulattal teli bódulatot adott, de már kezdtem elbutúlni tőle ezért leálltam. Viszont most visszajötteka régi bajok. Mit lehetne kezdeni ezzel ? Van olyan gyógyszer, ami nem nyugtató és nem vezet elbutuláshoz ?
2012. ápr. 4. 18:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Miért gondolod, hogy a gyógyszertől butulsz? Én ugyanis matekot tanítok, és kifejezetten jót tett az antidepresszáns. ( Zoloft+Rivotril)
2012. ápr. 4. 22:04
 2/12 anonim ***** válasza:
mondjuk a gyógyszeren kívül más módszerek is vannak...
2012. ápr. 4. 23:24
 3/12 A kérdező kommentje:

Előszőr jó volt, az első években igazán kelllemes volt és csak a tabletta utáni egy-két órában lehetett érezni azt a bódulatot ami mára már szinte egész nap érezhető volt, amíg le nem álltím. tipikus a tabletta hatásával egyidejűleg jelentkező kellemes lebegtető érzés amikor a képzeletben megjelenő formák megnőnek picit és olyan tompa bágyadtság uralja el az embert. Az évek folyamán már ez az érzés egyre inkább elnyomott minden emberit és már már szinte beállva maradtam, amikor is leálltama tablettáról. A regeneráció folyamatos, de sajnos elbutuláshoz vezet.

Nálam a lelki fröccs szerű pszichoterápia nem jött be, főleg mivel nem is a psziché a beteg.

2012. ápr. 4. 23:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Megértelek. Mellesleg mivel foglalkozol, és mennyi idős vagy, ha nem veszed zaklatásnak?
2012. ápr. 5. 14:00
 5/12 A kérdező kommentje:
37 és irodai vezető vagyok, férfi. Diplomás és egyéb képzettségek bírtokában vagyok.
2012. ápr. 13. 16:15
 6/12 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés.

Azt már próbáltad, hogy megpróbálod elfogadni magad? De úgy igazán, a problémáiddal együtt. Ha ez megvan megpróbálkozhatsz önerőből is változtatni és szépen lassan, kis lépésekben helyrehozni magad.

A gyógyszer csak tüneti kezelést biztosít, neked kellene rájönnöd a megoldásra.

Lehet csak rá kellene venned magad a pszichológussal való beszélgetésre. Ha pedig szükség vana gyógyszerre, akkor az orvosodnak magyarázd el a problémád és kérj másikat. Sajnos ezen kívül nem sok lehetőség van.

2012. ápr. 14. 01:54
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen. De valójában minden gyógyszer elbutuláshoz vezet, ha most ad másik ssri-t akkor mi lesz ? Ugyanaz a hatásmeshanizmus, minden ugyanúgy folytatódik tovább, ennek nincsen értelme.
2012. ápr. 15. 19:51
 8/12 anonim ***** válasza:

Ez nem egészen így van. Az antidepresszánsok sora áll rendelkezésre. Ha elmondod az orvosnak a problémádat, ajánl olyant, ami másként hat. Legyél optimista.

Jut eszembe: nyugtatónak mit kapsz?

2012. ápr. 16. 16:42
 9/12 A kérdező kommentje:
Az antidepresszáns az nyugtató. Az a baj, hogy az SSRI-knek ugyanaz a hatásmechanizmusa. Most hiába ír fel egy másik nevű gyógyszert, ami abban különbözik hogy más cég gyártja az attól még ugyanaz lesz. A szerotonin visszavételét gátólja és közben az agyat érzésteleníti, butitja el, ezek csak egy rövid ideig de max 3 hónapos kúrákra alkalmazhatóak, mert utána tönkreteszi az agyat.
2012. ápr. 16. 17:57
 10/12 anonim ***** válasza:

Az antidepresszáns (pl az SSRI) az nem nyugtató. Az a Gyógyszer. Általában felpörgeti a beteget. Talán hogy legyen kedve élni. Ezt szedetik reggel. Aztán hogy tudjon nyugodni is, adnak mellé nyugtatót. Ezt szedetik este. Ezek a nyugtatók a xanax, a frontin, a rivotril.

Azt hiszem mi nem egy dologról beszélgetünk a kérdezővel. Vagy mégis?

2012. ápr. 17. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!