Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy bírtok munka mellett "élni"?

Hogy bírtok munka mellett "élni"?

Figyelt kérdés

Azon boldog pályakezdők közé tartozom, aki egy jó fél év után talált munkát. Még mindig megbecsülöm magam, hiszen valamivel többet keresek, mint a minimálbér (habár szomorú, hogy hazánkban ennek örülni kell..), közvetlen kollegáim kedvesek, barátságosak. Habár maga a munka elég unalmas.

Azon kaptam magam, hogy egyfolytában fáradt vagyok örülök, ha a munkához van energiám. Délutáni, esti programjaimat ha nem is mondom le, úgy vagyok jelen, mint egy zombi. Néha bánom, hogy elmegyek valahová, mert nem tölt fel, nincs jó kedvem ott se. Peregnek a napok, nem történik velem semmi.. Úgy érzem, kezdek depressziós lenni.

Más miben leli örömét? Hogy tud 9 óra munka és 1-1 óra utazás után bármi értelmeset, kedvére valót tenni? (Pláne, miután a főzést és a házimunkát is letudta..)

2012. márc. 31. 16:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem főzök és takaritok minden nap :)

Főzés 2 naponta,takaritás csak hétvégén a mosogatást leszámitva.

De most ez az óraátállitás nekem is betett,pedig birom a strapát.

Nyugi,hozzászoksz.

2012. márc. 31. 16:16
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Igazából az lenne az egészséges, ha olyan munkát végeznél, ami számodra szórakozás is. Az igazán szerencsések azt mondják: "a munka a hobbim!" Ha már annyira unalmas a meló, keresd érdekes emberek társaságát, szemelj ki magadnak egy igazi hobbit, és keress hozzá társakat! (Közben pedig figyelj, légy résen, mikor adódik kedvező és érdekes munkalehetőség!)
2012. márc. 31. 16:17
 3/14 anonim ***** válasza:
volt, hogy én már csak azért sem adtam meg magam a fáradtságnak, de látszott rajtam és lett aki beszólt, hogy inkább ne menjek be a szórakozóhelyre, mert rontanám a színvonalat...
2012. márc. 31. 16:27
 4/14 anonim válasza:
könnyen mert nem dolgozok :)
2012. márc. 31. 17:09
 5/14 anonim ***** válasza:
Én is ezt éreztem.Bár én kereskedelemben dolgoztam,ott meg ugye nincs hétvége,össze vissza kell menni,ez sokat rontott a kedvemen.Én kikapcsoltam,nem érdekelt magam körül semmi,csak azt vártam,hogy elmenjen a nap.Most nincs ilyen állandó munkám.Inkább tanulni fogok,mellette ilyen kisebb munkáim vannak,mint a szórólapozás és néha takarítok.És teljesen jó így.Igazából az volt a szörnyű az egészben,hogy szinte rabszolgának éreztem magam.Olyan munkát kell választani,amit szeretsz és akkor energiád is marad mindenhez,mert jobb a kedved.
2012. márc. 31. 17:16
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az a baj, hogy úgy érzem, egyáltalán nincsenek lehetőségek. Valami érdekes dolog, amiért fizetnek is.. Ma már csoda, ha az ember biztos kereseti forráshoz jut. Az összes évfolyamtársam - ahogy eddig én is - sír, hogy nincs munkája. Nekem sikerül, erre még depressziósabb vagyok, mint előtte. Eddig úgy voltam vele, hogy majd munka mellett csinálom azt, amit szeretek, ami érdekel.. de már nem is érdekel semmi. Örülök, ha szabadidőmben alhatok, de még a fal nézése is kielégítő program számomra.

2012. márc. 31. 17:44
 7/14 anonim ***** válasza:

Jobb munkahelyet kell választani, ami nem fáraszt ennyire.

A szabad időddel okosan gazdálkodni. Pl. TV-t nézni vagy számítógépen játszani egy percig is luxus. Ugyanígy, hét közben nem fontos főzni. Oldd meg az evést máshogy.

Ha valamilyen szellemi hobbyd van (olvasás, írás, stb.), annak nem este kell hódolni, hanem hajnalban. Mondjuk ha titokban író, költő vagy más efféle vagy, akkor dolgozz reggel 4-től 7-ig, és feküdj le aludni este 8-kor.

Bulizáshoz, baráti összejövetelekhez meg nem kell nagyon kipihentnek lenni. Nem igényel nagy összpontosítást, és elvileg nem fáraszt, hanem felpezsdít és pihentet is. Ha nem így van, akkor a társasággal is baj van.

A testmozgás is sokat segít abban, hogy frissebb legyél.

2012. márc. 31. 21:03
 8/14 anonim ***** válasza:
64%
Munka mellett nem illik élni; mindenki csak úgy tesz a kis idejében, mintha élne... aztán meghal... meg néha lesz gyereke, akire ugyanez vár.
2012. ápr. 1. 00:26
 9/14 anonim ***** válasza:

Az a munka, amiben nem leled örömödet, halálosan lefáraszt és depresszióba dönt... Tapasztalat.

MUSZÁJ olyan munkát találni, amit szívesen csinálsz. Egyszerűen létszükséglet.

Persze ehhez elsősorban nagyon sok önismeretre van szükség, aztán élelmességre. Nem könnyű a felnőtt élet sajnos...

Mit csinálsz a munkahelyen?

És mi az, amit szeretsz csinálni?

2012. ápr. 1. 14:09
 10/14 A kérdező kommentje:

Sajnos eléggé úgy látom jelenleg a világot, mint a 00:26-as válaszoló.

Titkárnő féle vagyok, adminisztratív feladatok vannak, ügyfeleket fogadni, kísérgetni, telefonokat, levelezést intézni.. Szóval sokszor úgy érzem velem van a baj, hogy ez engem depresszióba dönt. Talán értelmetlennek találom. Persze, ezt is meg kell valakinek csinálnia, és tök jó, hogy fizetek érte, de ha végre önállósodom, örülök, ha számlákra meg kajára futja belőle. És megint ott vagyok, hogy az egész életemet az irodában töltöm.

Szívesen csinálnék valamit, amihez legalább gondolkodni, tervezni kell, vagy legalább segítenék vele másokon. De az elsődleges célom az volt, hogy legyen végre pénzem, és eljöhessek otthonról, erre kezdek belefásulni az egészbe. Belegondolok, ha sikerülne is, akkor ugyanilyen fáradtan ülnék egy albérletben, ugyanilyen depressziósan.

2012. ápr. 1. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!