Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha már csak a...

Mit tegyek, ha már csak a gyűlölet ad erőt?

Figyelt kérdés

Már 4 éve hullámvölgyekből áll az életem. Legtöbbször csendes, visszahúzódó, elgondolkozós, elmerengős, elzárkózós kedvem van. Semmihez nincs ilyenkor kedvem, a tanulás és munka is nyögvenyelősen megy, "mert muszáj" elven. Elég sűrűn visszatér az a gondolat, hogy a létem semmit nem ér, nem adok, nem veszek el, csak vagyok.

Aztán ciklikusan visszatér a beteges embergyűlölet, világundor, legszívesebben pusztítanék és irtanék mindenkit, ultrabeteg zúzós-hörgős zenéket tudok csak hallgatni, a világ elpusztulásának képzeletbeli képsorait örömmel pergetem le a szemem előtt, esetleg katasztrófafilmek pusztítós jeleneteit beteges örömmel nézem...

Tudom én is, hogy nem jó ez, sőt nagyon félek, hogy egyszer kirobbanok és nem lesz irányításom a gyűlölet által vezérelt tetteim felett. A környezetemből sokan jelezték, hogy ilyenkor félnek tőlem. Amúgy a visszahúzódós intervallumokban meg észre sem vesznek, nem sok vizet zavarok... Ez így nem mehet tovább.

2012. márc. 15. 00:13
 1/4 Salx Narval ***** válasza:
Válassz magadnak egy küzdősportot, vagy bármi mást, ott beleadhatsz, apait, anyait.Nem gyűlölöd te annyira az embereket, hiszen akkor segítséget sem kérnél másoktól, ezek szerint még tudsz bízni és ez jó kiindulási alap.
2012. márc. 15. 02:51
 2/4 Salx Narval ***** válasza:
Még egy gondolat. Tudod általában azt kapjuk vissza, amit mi adunk másoknak, talán ha kedves lennél, veled is kedvesek lennének, ha észrevennél másokat, téged is észrevennének, stb.
2012. márc. 15. 02:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Úgy gondolom nem tudtál valamit/valamiket feldolgozni és nagyon mélyen nyugszik ez benned. Ahhoz hogy jobban tudj hozzáállni a világhoz, ezt meg kellene találnod, hogy tovább tudj lépni. Nem is gondolja az ember mennyi apróság fölött siklik túl, amik később haragban, depresszióban realizálódnak a mindennapokban. Vezesdd le életed történéseit, sokat fog segíteni, hogy megértsd a mostani helyzetet. Egyébként míg nem találsz olyan emberi kapcsolatokra, amik boldoggá tesznek, lehetséges, hogy fenn fog állni ez a harag. Amit az emberekre kivetítesz az szerintem a megértettség hiányából, elhagyatásból fakad. Építened kell a barátságokat, párkapcsolatokat ahhoz, hogy mindezen felülemelkedj és megbékélj a társadalommal. A súlyos elzárkózás ilyen gondolatokat vonhat maga után, ne félj nyitni az emberek felé, nem vagy te közveszélyes, mégha úgy is érezheted néha:) A zenéről meg annyit, hogy ez a stílus méginkább belső haragot ébreszt, gondolom ez nyugtat főleg amiatt, mert úgy érzed megtestesíti az érzéseidet, de valahogy lightosabbra kellene áttérned, hogy csökkenjen ez a feszültség.
2012. márc. 16. 08:20
 4/4 misihun válasza:

A dühöt és a gyűlöletet meg kell tudni különböztetni te nem gyűlölsz csak nagyon dühös vagy arra , hogy ilyen életed van és ki akarsz törni ebből ezért pusztitanál

én például mindent gyűlölök ezen a világon és ez tesz engem boldoggá a pusztítás számomra a legédesebb dolog a világon ebben lelem csak örömöm egyébként abszolút érzéketlen vagyok mindenre persze minden ember más út én döntöttem e mellet de senki másnak nem kívánom ezt

kivéve aki szeret így élni

2016. márc. 24. 05:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!