Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ti megértitek ezt a fajta...

Ti megértitek ezt a fajta gyűlöletet?

Figyelt kérdés

Amikor egy csúnya nő szembesül a hiányosságával,

azt a szép nőkben találja meg. Rettenetesen fáj

neki, hogy ő nem ilyen, és emiatt kimarad mindenféle

jóból, amit a szépségek könnyedén megtapasztalhatnak.

Vajon te megérted-e végtelen keserűségét, mikor a

szépségekkel találkozik és a szépségek minduntalan

emlékeztetik őt arra, amit Isten nem adott meg neki,

hát, nem jogos így a gyűlölete?!...

2012. márc. 12. 04:49
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Ha lehet, csak olyan írjon, aki KÉPES is megérteni ezt

a fajta fájdalmat... aki átélte!!!! Köszönöm!!!!

2012. márc. 12. 04:50
 2/11 anonim ***** válasza:
66%
Bocsi, hogy alkalmatlankodom, de egy időben, amikor NEM VOLT ELÉG ÖNBIZALMAM ( bocs a Caps-ért, ha tehetném, virtuálisan aláhúznám, mert nagyon fontosnak tartom ), én is hasonlóképpen gondolkodtam, azonban a nagybetűs gyakran állított olyan helyzetek elé, amikor nem a szépségemen múlt jópár igen nagy horderejű dolog, hanem az ESZEMEN, és alakult úgy, hogy szinte jobb is volt, hogy nem vagyok egy világszépe, pl: női vezetők a munkahelyen, előbb kispécizték a "szebbik" beosztottjaikat és szívatták meg, mint a kevésbé jól kinézőket - egyszerű női hiúságból, nem másból.És ne gondold, hogy feltétlenül a külsejük által érnek el akármit is az életük során, te nem látsz be a színfalak mögé, csak a külső felszínt látod, pedig lehet, hogy ami alatta lappang, az olyan negatív, hogy azt elképzelni se tudod szerintem.Lásd: mikor előbb felvesznek egy irodai állásra olyat, aki esztétikus, ha csak nincs ismeretsége, elég gyakorlata stb. és még ráadásul nagy arca is van, ami igen gyakori, hamar taccsra kerülhet egy irigykedő kolléga, felsőbb női vezető stb. miatt, de végsősoron nem is igazán miattuk, hanem kizárólag saját maga miatt.Egyébként is mi a szép?Szép, ami érdek nélkül szép.Ez a mai világban meg már egy igencsak elcsépelt fogalom, és relatív is.De hogy a kérdésedre is válaszoljak: nem jogos a gyűlöleted, mert egyedül ISTEN privilégiuma az, hogy kit milyen külsővel áld meg, és soha nem átkoz, lehet a szépség is átok és áldássá lehet egy előnytelen külső is.
2012. márc. 12. 06:34
 3/11 anonim ***** válasza:
60%
1x haragudtam egy dinnyemellű pitsára, aki elhalászta előlem, aki tetszett nekem. Amúgy átlagosnak tartom magam és nem szoktam irigykedni. Nem tudom megérteni ezt az általános gyűlöletet, amit érzel. Mi hiányzik az életedből, ami szerinted a szebbeknek az ölébe hullik? Pasik? Hát én valahogy azt látom, hogy a csúnyább lányok hamarabb találtak férjet, a szebbekkel többnyire csak játszanak a pasik.
2012. márc. 12. 06:50
 4/11 anonim ***** válasza:
56%

Én nem a személyt gyűlölöm,hanem inkább magamat hibáztatom, hogy nekem miért nem jön össze az,ami másnak.Pl kitalálok valamit,igyekszem, hogy összejöjjön(ha véletlenül össze is jön,már késő,mert a másiknak sokkal hamarabb összejött).

A testemmel is így vagyok, hogy nem azt gyűlölöm,hogy másnak szép,hanem a testem...

2012. márc. 12. 07:19
 5/11 /Anita_'94/ ***** válasza:
47%

Azért képes vagy másokat gyűlölni, mert szerinted szebb nálad? Vagy magadat gyűlölöd, esetleg Istent? O.o

A szöveget sem tudtam rendesen értelmezni, nemhogy az érzéseid. Gyűlöld azt aki átver, vagy bánt, de ez így hülyeség. Jó nagy zavar van a fejedben, igazán összeszedhetnéd magad. Húzzál inkább pszichiáterhez, ha nem boldogulsz egyedül...

2012. márc. 12. 08:47
 6/11 anonim ***** válasza:
60%
a szépségre vagy irigy? hát igen, jó lenne szépnek lenni, sajnos nem adatott meg. Mindig észreveszem máson, hogy bezzeg neki ez vagy az a testrésze milyen szép nekem meg nem :S ez van És igen, könnyebb nekik az élet, mert a szépséghez az ember eleve a jó tulajdonságot társítja, hazudik, aki azt mondja, hogy nem.
2012. márc. 12. 08:50
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Nézd valahol megértelek. Ez velem is így volt. Sokáig úgy gondolkodtam, hogy a barátnőm csak azért tart maga mellett, hogy az csúnyaságommal kiemelje az ő szépségét. Ő tényleg egy gyönyörű lány. 185 magas, 50 kg (most már szerintem ezek az arányok betegesek) szép hosszú szőke haj, kék szem és még okos is.

Ezzel szemben én 165 cm vagyok, most mér 61 kg (egy időben 70 kg körül mozogtam) barna haj, zöldes szem... szal átlagos.

És igen, irigy voltam kicsit a barátnőmre, mert ő pasizott be mindig először, sőt mindig körülötte legyeskedtek a fiúk, mindig ő kapott potya piát.

De ez nézetem valahogy az idő múlásával megváltozott. Tudom, sosem lehet olyan mint ő, de én is szép vagyok a magam módján, és ezt el is hiszem magamról. És igen, ha bemegyek egy szórakozóhelyre, oda jönnek a fiúk, meghívnak egy egy italra, vagy csak simán beszélgetünk. És már pirulás nélkül fogadom a bókjaikat. Jahogy nagy a fenekem? Vastag a combom? Ki nem sz*rja le?! Akinek nem tetszik elkerül, aki meg nem ezek alapján ítél meg az úgy is oda jön hozzám :)

Nem éri meg ilyenek miatt gyűlölködni, inkább fedezd fel a saját szépséged! Tudod, minden fejben dől el!!!

2012. márc. 12. 11:58
 8/11 anonim ***** válasza:
52%

Nem lehet egyertelmuen kategorizalni minden szep embert, hogy rossz szemely. Ha igy eled az eleted, es nem probalsz pozitivumaot latni egy emberben mint SZEMELY akkor TE nem vagy igazsagos sok olyan emberrel aki szep es jo lelku is. Azert mert neked rosszak a tapasztalataid ez meg nem ok arra hogy mindekit leirj... Ne legy irigy,masnak szepsegere. Igaza van az elottem szolonak, te csak a felszint latod, es nem tudhatod egy masik embernek valojaban milyen az elete, mit erez..

Neked is biztos vannak pozitivumaid, inkabb azzal foglalkozz es ne a hianyossagaiddal, kulonben sosem leszel bodog.

2012. márc. 12. 13:30
 9/11 anonim ***** válasza:
52%

ez egyébként tényleg így van, a nem tökéletes lányok(külsőre)sokkal jobban bejönnek a fiúknak a normálisabb körnek ,aki tényleg azt akarja, h legyen mellette valaki szeresse, és úgy gondolkozik, hogy igen ezzel a lánnyal eltudnám képzelni a jövőm, a szép lányoknak meg marad az a fajta ,aki beképzelt, csak azért van egy lánnyal h villogjon a haverjai előtt..

Van egy fiú rokonom, elhozta hozzánk egyszer a barátnőjét, hát szegény lány nem egy szépség, nem is értettem, h a rokonom hogyan jöhetett össze vele(még ha ez bunkónak is tűnik), de aztán ahogy így többször találkoztunk, rájöttem, hogy ilyen háziasszony típus.. rájöttem, h neki tényleg nem az a fontos, h a legújabb divat szerint öltözködjön hanem, hogy gondoskodjon a fiújáról és h szeressék egymást. Szerintem a legtöbb fiúnak ez a háziasszony típus sokkal bejön.. a szépség annyira nem minden.. szóval levontam a tanulságot a történetből:D

2012. márc. 12. 13:37
 10/11 anonim ***** válasza:
70%

A világban inkább azzal van baj, hogy túl sok az önbizalom hiányos, és falsh önértékelésű ember, mert mindig csak a jobbakhoz mérjük magunkat.

A szépség pedig relatív az én szememben, mert adj egy rakat pénzt, és egy csövest is megszépítek neked... vagy például biztos láttál már ilyen átvarázsolós műsorokat, ott sem az volt a lényeg, hogy egy közideálhoz idomuljanak, hanem MAGUKHOZ képest, a legjobbat hozzák ki, és ezen van a lényeg.

Szerintem valahol ennek a kérdése is, azonban erre például, nem mindenkinek van pénze.

2012. márc. 12. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!