A Legjobb barátom Kábítószeres lett, Hogy beszéljem le róla?
Már értem. Szóval az a helyzet, hogy a srác gyönge, teljesen szétesett, betegségbelátása nulla, segítséget nem akar elfogadni, erősen pszichotikus problémái vannak, neked pedig egy jó adag bűntudatod és szabadulnál is a megromlott kapcsolatból (érthető).
A levélírás MAGADNAK jó. Kiírod magadból a fájdalmaidat, a haragodat, a tehetetlenségedet, a valahai barátság miatti érzelmeidet stb. De hogy neki elküldd, azt nem javaslom. Éppen azért nem, mert időnként nagyon nincs magánál, ha pedig véletlenül magánál van, akkor sem biztos, hogy érdekli és felfogja, hogy mi zajlik benned - hiszen ő maga nagyon mélyen van. Éppen elég a maga pokla, nem hiszem, hogy a te gondjaid a bűntudatod, az érzelmi aggályaid eljutnának hozzá. ha igen, akkor csak plusz teherként - az pedig őt is mélyebbre lökné, és neked sem tenne jót, mert csak a bűntudatodat mélyítené.
Ha megszakad a barátság, az néha megesik, és bizony nagyon tud fájni. TE mindent megtettél. Egy kapcsolat azonban mindig két emberen múlik. ha a másik nem akar jönni, akkor nem fog jönni.
Nekem több éves barátságról kellett lemondanom, amikor rájöttem, hogy a valahai legjobb barátnőm (nő vagyok) nagyon keményen csúszik lefelé, alkoholista, TV-függő, és nem is akarja, hogy segítsenek rajta. Amit egy ember legtehett érte, azt mind megtettem. Tudod, hogy mi lett a vége? Majdnem magával rántott: majdnem ráment az egyetemem.
Aztán én végeztem, ő nem, és szétesett, én pedig sokáig gyászoltam a sokéves barátságunkat. Nem tudom, hogy ma él-e még egyáltalán, de ha igen, biztos vagyok benne, hogy alkoholista. Nem tudtam neki segíteni, mert ő maga nem akarta, hogy segítsenek rajta.
Visszakapni a régi barátodat nem fogod soha, mert teljesen ellentétes úton jártok. Értsd meg: ő olyan utat választott, ami csakis lefelé visz. Ha nem fogad el segítséget, ha nem kér segítséget, akkor olyan mértékben önsorsrontó - és gyenge is a személyisége -, hogy nemhogy te nem leszel rajta képes segíteni, de a legjobb szakember sem. Aki nem akar kimászni a gödörből, a mocsárból, azt nem lehet kiszedni. Vagy te akarsz esetleg vele oda belefulladni?
Hagyd ezt az önmarcangoló mártírkodást! Engedd el, és lásd: ezt az utat ő választotta, még akkor is, ha a szülei áldozata. Ugyanis választhatta volna a drog helyett azt is, hogy bekopog egy pszichiáter rendelője ajtaján és segítséget kér, még idejében. A drogok ELŐTT.
Köszönöm, már sok mindent átértékeltem ,csak ,míg itt ültem a gép előtt.
Köszönöm, hogy nem csak a haragotokat töltöttétek ki, hanem segíteni próbáltok.
Szerintem néha ez az oldal is felér egy komoly pszichológus, tudásszintjére , vagy még túl is szárnyalja, hiszen ti érdek nélkül ,a legőszintébb gondolataitokat osztjátok meg a segítségre szorulókkal.
KÖSZÖNÖM.
Azt ötlöttük ki pár pohár szabolcsi alma pálinka után, hogy az új barátainak felhívjuk a figyelmét arra, hogy figyelik a nyomozók, ezt el is hiszik, mert van a családban rendőr.
Ezek a beszari kategóriába tartoznak és biztos ,hogy nem fognak merni ennyire belemenni a cuccozásba, és pár hét tisztaság után elbeszélgetünk a barátunkkal. Ismerem az ellátót is , egyszerűen beparáztatom őket , hogy fél füllel hallottuk, hogy figyelik a bandát, mert bejelentést kaptak.
Szerintetek? Rossz ötlet? Elvágjuk a beszerzési útvonalat.
"A kérdező kommentje:
Nincs olyan ,hogy elveszett ember, olyan van ,hogy hagyják elveszni. Nem arra , vagyok kíváncsi ,hogy hagyjam ,vagy ne hagyjam ,hanem ,hogyan tudnék rajta segíteni. Megoldást keresek, nem cserbenhagyásos tanácsokat."'
Küzdhetsz, mint disznó a jégen, de ha a barátod nem akar magán segíteni, nincs elég akaratereje letenni az a szart, akkor hatástalan.
" A kérdező kommentje:
Azt ötlöttük ki pár pohár szabolcsi alma pálinka után, hogy az új barátainak felhívjuk a figyelmét arra, hogy figyelik a nyomozók, ezt el is hiszik, mert van a családban rendőr.
Ezek a beszari kategóriába tartoznak és biztos ,hogy nem fognak merni ennyire belemenni a cuccozásba, és pár hét tisztaság után elbeszélgetünk a barátunkkal. Ismerem az ellátót is , egyszerűen beparáztatom őket , hogy fél füllel hallottuk, hogy figyelik a bandát, mert bejelentést kaptak.
Szerintetek? Rossz ötlet? Elvágjuk a beszerzési útvonalat.
"
1. jó eséllyel elvernek, ha megtudják, hogy te voltál;
2. lesz másik ellátó, pillanatok alatt;
3. még te leszel a rohadt g3ci;
Sajnos a masszív drogosoknak egy út van: koporsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!