Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A Legjobb barátom Kábítószeres...

A Legjobb barátom Kábítószeres lett, Hogy beszéljem le róla?

Figyelt kérdés
Hétköznap, csak füvezget munka után ,viszont hétvégen 3 napos szintetikus partykat tolnak. Meffedron MDPV, M6, Speed, szóval szép a felhozatal. 3-4 szem Rivotrill kell, hogy aludni tudjon ,és már nem egészen 100-as a fiú. Soxor üldözési mániája van, meg képzelődik , nem lesz jó vége. Mit lehet tenni, már beszéltünk vele soxor és annyit értünk el vele ,hogy kerüli a nem drogos barátokat.
2012. márc. 3. 17:35
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%
Minden alkoholista, drogos, bármiféle függő MINDIG másokat okol a saját tetteiért. 23 éves felnőtt, külön élő ember. Azért tart 3 napos bulikat, mert neki aztán nem parancsol senki. Te pedig eljátszod mellette az áldozat vagy a megmentő szerepét. Vagyis: te fogsz tönkremenni abba, amin nem tudsz változtatni. Áldozat vagy, ha te gondolkodsz, őrlődsz helyette, nem a saját életedet éled, hanem az övét. Megmentő vagy, ha elfogadsz tőle minden hülye magyarázatot, szintén jót akarva neki. Nagyon durva, de ha jót akarsz neki, akkor hagyd magára. Vagy észbe kap, vagy nem. Szinte biztos, hogy nem. Egy dolog viszont egész biztos: neked egész életedben lelkiismeret furdalásod lesz, pedig tényleg nem a te dolgod megmenteni őt saját magától. Kismillió ember nő fel nagyon sz@r körülmények között, a többség valóban alkoholista vagy drogos lesz, de csak és kizárólag azért, mert eszükben sincs a nehezebb utat, a normális, emberi életet választani. Tehát azért kamu, mert amire hivatkozik, azon a helyzeten ez a viselkedés nem segít.
2012. márc. 3. 18:01
 12/44 anonim ***** válasza:
100%
Két megoldás van, egyik nem megvalósítható: szakemberhez vinni. Nem megvalósítható, mert kellene hozzá az együttműködése. Másik, amit nem fogsz megtenni: feljelentés. Elsőre megúszná eltereléssel, másodszorra inkább kezeltetné magát, csak le ne csukják. Aztán kijön, és ott folytatja, ahol abbahagyta. Illetve durvábban, hiszen be kell pótolnia az elvesztegetett időt. Meg kellene tanulni végre, minden ember csak magát tudja megváltoztatni, a másik embert soha. Ő így él, mert így döntött. Húsz évvel ezelőtt még csak sima alkoholista lett volna, ma már több a lehetőség az agyrohasztásra.
2012. márc. 3. 18:06
 13/44 anonim ***** válasza:
Nos ha családon belül megy is a harc,ilyen esetben leginkább a szüleinek kellene szólni.Akárhogy is a gyerekük, csak nem hagynák teljesen lepusztuljon.Talán ez még össze is kovácsolná őket
2012. márc. 3. 18:11
 14/44 A kérdező kommentje:

Igazat adok neked sok mindenben és köszönöm ,hogy válaszoltál , de ha úgy vesszük akkor már te is bele avatkoztál az ő életébe azzal,hogy tanácsot adsz nekem. Csak ,hogy értsd , nem istent játszok ,tényleg összeszorul a szívem ,ahogy látom tönkre menni őt. Nem tudom te ,hagynád a valaha volt legjobb barátodat tönkre menni , a szemeid előtt? Csak próbálkozik az ember, még ha nem is várják el tőle. Tudom,hogy legkevésbé érdekli a mi véleményünk ,mert már új életet él , de elveszíteni egy barátot, kb ilyen érzés lehet --

http://www.youtube.com/watch?v=S9k2YDRIbrs

Kérlek hallgasd végig a számot és érezd ,amit én!!!! Nem büziság de lehet egy barátot szeretni, szerintem..

2012. márc. 3. 18:14
 15/44 A kérdező kommentje:
82%-os válaszadónak írtam az utolsót , de köszi a többi segítséget is.
2012. márc. 3. 18:16
 16/44 A kérdező kommentje:
Nem történt semmi, csupán egy jó barát lett furcsa idegen.
2012. márc. 3. 18:17
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs olyan ,hogy elveszett ember, olyan van ,hogy hagyják elveszni"

Naiv vagy, nyilván sosem volt dolgod függővel, és ez alatt érthetőnk drogost, alkoholistát, vagy egyéb függőséget. Ez pusztán az egyénen múlik. A barátai/családja nem tud helyette leszokni és nem tudják semmire kényszeríteni. Még friss a dolog, azt hiszed, még tehetsz valamit. Majd belefásulsz, de szerintem kár az energiáért. Amíg nem ismeri be, hogy baj van, semmi reménye nincsen. És nem fogja, mert a drogos akkor is hazudik, mikor kérdez.

2012. márc. 3. 18:20
 18/44 A kérdező kommentje:
Ez sajnos így van ,sajnos már nem hiszünk neki , még magának is hazudik. Nagyon fáj elveszíteni egy barátot, pláne ilyen módon, köcsög kábító,,,,,
2012. márc. 3. 18:23
 19/44 A kérdező kommentje:
28 éves vagyok és volt dolgom függőkkel ,de az nem érdekelt ,mert csak haverok ,ismerősök voltak ,de ő barát,,, Volt?
2012. márc. 3. 18:24
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
Na, most nem fogod elhinni amit írok, de nekem meg érted szakad meg a szívem. Sajnos írásban semmi nem olyan, mint ha beszélgetnénk. Akkor biztosan éreznéd, hogy jót akarok neked. Lehet, hogy úgy érzed, beavatkoztam rossz irányban a barátod életébe, pedig én a te életedbe szeretnék beavatkozni. Mégpedig úgy, hogy neked akarok jót, nem a barátodnak rosszat. Szeretném ha észrevennéd, te igaz barátja vagy az illetőnek, de ő nem az neked. A te akaratod (ami ráadásul jó) neki semmit nem jelent. Ha a szíved megszakad, ha az egész életedet azzal töltöd, hogy megoldást keresel, azzal sem fogsz semmit elérni. És bocsánatot kérek, ha úgy érzed, hogy nem értelek meg, pedig sajnos pont, hogy nagyon is. Ha a barátod ugyanúgy szeretne, ahogy te őt, már csak érted sem tenné tönkre magát.
2012. márc. 3. 18:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!