Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Honnan tudhatom, hogy őrült...

Honnan tudhatom, hogy őrült vagyok vagy sem?

Figyelt kérdés
Valami nem kóser, érzem

2012. febr. 28. 23:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Pl. ha őrült lennél, nem gondolnád, hogy esetleg őrült lehetsz. Teljesen biztos lennél benne, hogy a CIA azért helyezett lehallgatókészüléket a hörcsögöd orrába, mert te vezetted le a Világegyenletet.

Ha úgy érzed, valami nem kóser, akkor lehet, hogy valami nem kóser, pl. túl sokat szorongsz. Foglald el magad valami értelmes tevékenységgel, járj társaságba, sportolj.

2012. febr. 28. 23:45
 2/14 A kérdező kommentje:

legszívesebben tombolnék, zúznék...de nem tudom kiadni magamból...

néha (mikor kiírtam a kérdést akkor is olyan fura érzésem volt)

gyilkolást, kínzást akarok nézni...dokumentumfilmeket kivégzésekről...tudtok ilyet? az ilyesmi még jobban kiakaszt, de úgy érzem muszáj néznem :S

2012. febr. 28. 23:49
 3/14 A kérdező kommentje:
jót röhögtem az első mondaton :DDD
2012. febr. 28. 23:50
 4/14 A kérdező kommentje:
Ja bocsi, a másodikon
2012. febr. 28. 23:51
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

ahogy az első válaszoló is irta: nem vagy őrült, ha az lennél,akk nem tudnál róla...azt hinnéd, az a normális.

Nekem inkább úgy tűnik, hogy "figyelem hiányban" szenvedsz...mert milen jó lenne,ha vki azt mondaná rád, hogy beteg vagy, az emberek sokkal többet foglalkoznának veled, a másik megoldás, pedig, h rengeteg energia halmozódott fel benned (pl. hosszabb ideig tartó stressz miatt) s most nem tudod, hogyan kezeld. Az ilyesmire nagyszerű megoldás vmilyen küzdősport esetleg sima futás...de ha annyira rosszul érzed magad, akk menj szakemberhez,majd ő megállapitja mi a gond nálad.

2012. febr. 29. 00:59
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem bizony! Ez túl van a természetes haragon. Imádkozz, komoly!
2012. febr. 29. 02:11
 7/14 A kérdező kommentje:

na, tudom, hogy nem vagyok elmebeteg (vagy mivel azt hiszem nem, ezért igen?)

azt mondta (szakember) hogy relaxáljak, de olyankor is csak kavarognak a beteg gondolataim, ha úgymond imádkozni kezdenék, mondjuk egy miatyánkot, nem bírnám végig mondani anélkül, hogy ne gondoljak bele káromkodásokat és utána vallásháború törne ki a fejemben, de komolyan, szóval ez nem jó ötlet.

2012. febr. 29. 02:24
 8/14 A kérdező kommentje:
Második válaszolónak külön köszönet,amiért ráébresztett, hogy mi a probléma, mert így átélőként nehéz kívülről nézni, de ha valaki besegít, úgy már legalább értem mi a baj, még ha megoldás nincs is meg
2012. febr. 29. 02:27
 9/14 anonim válasza:

A pszihiátria első szabálya, hogy akkor kell kezelni valamit, ha a beteget vagy a környezetét zavarja. Tehát kezelik azt is, aki éjjel kimegy a szomszéd tyúkjait öldösni, mert ügynöknek gondolja őket, de azt is, aki magától fordul pszichológushoz/pszichiáterhez mert nem tud együtt élni a problémájával. Ha valaki néha hangokat hall, de köszöni szépen jól van, ez nem befolyásolja az életét, tudja kezelni, akkor ennyi...

Te döntsd el, hogy mennyire befolyásolja ez az életedet. Ha már meg vagy ijedve és úgy érzed, hogy kicsúszik az irányítás a kezedből, akkor érdemes megkeresni az orvost. Nem hívnám ezt őrültségnek...Egyszerűen összekeveredett néhány idegpálya az agyadban...

2012. febr. 29. 09:30
 10/14 anonim ***** válasza:

23:49

Tombolsz és zúzol is, vagy csak "legszívesebben tombolnál és zúznál"? Az utóbbi mindenkivel előfordul időnként, az előbbi az abnormis.

2012. febr. 29. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!